کاشت مو به اقدامات قبلی خاصی نیاز دارد که یکی از آنها انجام آزمایشات لازم است. این آزمایشات برای جلوگیری از خطر عوارض و رسیدن به بهترین نتیجه بسیار اهمیت دارند. خواندن ادامه مطالب شما را با این آزمایش ها آشنا میکند.
کلینیک ره یا: کاشت مو همراه با تخفیف ویژه
چرا انجام برخی آزمایشات قبل از کاشت مو ضروری است؟
آزمایشات قبل از کاشت مو به طور خاص به دو دلیل انجام میشوند. اول اینکه آزمایش خون مانند سایر عمل های جراحی برای اطلاع از وضعیت عمومی بیمار و کاهش احتمال عوارض جانبی لازم است و دوم اینکه طبیعی بودن وضعیت خونریزی و لخته شدن را مشخص میکند.
چه آزمایشاتی قبل از کاشت مو انجام میشود؟
آزمایشاتی که باید قبل از کاشت مو انجام شوند عبارتند از:
تست آلوپسی
تست آلوپسی از اولین آزمایشاتی است که باید انجام شود. هدف از این تست تعیین تعداد صحیح موهایی است که باید کاشته شوند که حداکثر تراکم و نتایج دائمی را به همراه داشته باشند. همچنین قبل از کاشت مو باید مطمئن شویم که تا حد امکان ریزش مو سکه ای متوقف شده یا تحت کنترل است.
بیشتر بخوانید: کاشت مو با روش سلول های بنیادی
شمارش کامل خون با لکوفرمولا (CBC)
شمارش کامل خون (CBC) نوعی آزمایش خون است که برای بررسی سلامت کلی و تشخیص انواع مختلفی از مشکلات مانند کم خونی، عفونت و لوسمی انجام میشود. اگر نتیجه آزمایش هریک از این مشکلات را نشان دهد عمل کاشت مو انجام نخواهد شد.
تست گلوکز بدن
تست گلوکز بدن یا آزمایش HbA1c به کنترل سطح قند خون و مشخص شدن اینکه آیا بیمار دیابت دارد یا خیر کمک میکند. سطح قند خون مطلوب برای کاشت مو باید متعادل باشد. اگر قند خون بالا باشد باید آن را کنترل کنید.
با این حال یک بیمار دیابتی در صورت مصرف منظم داروهای کنترل قند خون میتواند کاشت مو انجام دهد. پزشک روند درمان را متناسب با وضعیت بیمار دیابتی مدیریت میکند و تعداد پیوندها را محدود میکند تا زخم ها سریع بهبود یابند.
آزمایش HIV
آزمایش HIV یکی دیگر از آزمایشاتی است که باید قبل از کاشت مو انجام شود. HIV ویروسی است که مستقیما به ایمنی بدن حمله میکند و قدرت مبارزه با عفونت را کاهش میدهد و منجر به بیماری ایدز میشود. اگر نتیجه آزمایش مثبت باشد امکان کاشت مو وجود ندارد.
آزمایش هپاتیت B و هپاتیت C
هپاتیت B و هپاتیت C از دیگر عفونت های ویروسی شدید هستند که بر عملکرد کبد تاثیر میگذارند. این موارد قابل انتقال و بسیار عفونی هستند و بنابراین در صورت مثبت شدن نتیجه این آزمایش برای جلوگیری از خطرات عفونت پیوند مو انجام نمیشود.
بیشتر بخوانید: تزریق بوتاکس به چانه
آزمایش های انعقادی
آزمایشات انعقادی به پزشک این امکان را میدهد تا بفهمد لخته شدن خون چقدر طول میکشد و خطرات خونریزی در طول کاشت مو را بررسی کند. اگر لخته شدن خون بیمار ضعیف باشد نمیتواند کاشت مو انجام دهد. انجام این آزمایش قبل از کاشت مو بسیار مهم است.
اندازه گیری فشار خون
پزشکان معمولا فشار خون بیمار را قبل از کاشت مو اندازه گیری میکنند. فشار بیمار باید برای جراحی کاشت مو نرمال باشد. در صورت پایین یا بالا بودن فشار خون امکان کاشت مو وجود ندارد.
فشار خون همچنین ممکن است تحت تاثیر بی خوابی یا استرس قرار گیرد که مشکل جدی نیست. حتی بیمارانی که سابقه مصرف داروهای فشار خون دارند هم میتوانند پس از تایید پزشک پیوند مو انجام دهند و در زمان جراحی برای کنترل فشار خون دارو مصرف کنند.
نوار قلب (ECG/EKG)
ECG/EKG برای بیمارانی که با مشکلات قلبی و فشار خون بالا است. این فرآیند تولید یک الکتروکاردیوگرام، ثبت فعالیت الکتریکی قبل است. هر گونه نوار قلب غیر طبیعی به یک متخصص قلب فرستاده میشود که گزارش کتبی تهیه میکند و هر گونه بررسی بیشتر لازم را توصیه و انجام میدهد.
سونوگرافی غده تیروئید
سونوگارفی تیروئید یک تصویر صوتی از غده تیروئید است که توسط یک ابزار دستی گرفته شده و به یک تصویر دو بعدی بر روی مانیتور ترجمه میشود. در تشخیص تومور ها، کیست ها یا گواتر تیروئید استفاده میشود. اگر نتیجه هر یک از موارد بالا را نشان دهد عمل کاشت مو انجام نخواهد شد.
سایر آزمایشها قبل از کاشت مو
برخی از آزمایش هایی که تصویر واضحی از ریزش مو ارائه میدهند از جمله:
- وضعیت آهن سرم/ فریتین
- آزمایشات هورمونی
- آزمایش خون بیوشیمیایی: ALT، AST، GGT، SHB، بیلی روبین، گلوکز، آلفا آمیلاز، اوره، کراتین، پروتئین، آلبومین
- آزمایش بارداری برای زنان
علاوه بر این در وضعیت فعلی باید قبل از پیوند مو تست کوید نوزده هم انجام شود.
در صورت بروز چه نتایجی کاشت مو توصیه نمیشود؟
علاوه بر نکات ذکر شده بیمارانی که مشکلات قلبی دارند یا افرادی که تحت عمل جراحی قلب قرار میگیرند کاندید مناسبی برای کاشت مو نیستند. افراد مبتلا به مشکلات مزمن مرتبط با کلیه یا کبد هم نباید کاشت مو انجام دهند. در عمل کاشت مو از بی حسی موضعی استفاده میشود و بیمارانی که به دلیل مشکلات احتمالی سلامتی نمیتوانند تحت بی حسی موضعی قرار گیرند هم کاندید مناسبی برای کاشت مو نیستند.
بیشتر بخوانید: تزریق چربی بهتر است یا تزریق بوتاکس؟
هزینه آزمایشات لازم برای کاشت مو چقدر است؟
هزینه ها برای موارد مختلف یکسان نیست. تعداد آزمایشاتی که باید انجام شود به وضعیت سلامتی خاص هر بیمار بستگی دارد. بنابراین برخی از آزمایشات در برخی موارد انجام نمیشود. این که بیمه هزینه ی آزمایشات را پوشش میدهد یا خیر هم بر هزینه نهایی آزمایش موثر است.
کلام اخر
اهمیت معاینه پزشکی قبل از کاشت مو را نادیده نگیرید. قابل درک است که شما بسیار مشتاق هستید که جراحی کاشت مو انجام دهید و موهایی زیبا داشته باشید. اما ممکن است برخی مشکلات زندگی شما را به خطر بیاندازند. پس چرا وقتی این همه پول و زمان را صرف میکنید زندگی خود را به خطر بیاندازید؟
سوالات پرتکرار
در چه صورت میتوانم قبل از کاشت مو آزمایش خون انجام ندهم؟
شما نمیتوانید و نباید هیچ آزمایش خونی که پزشکتان تجویز کرده را نادیده بگیرید چون ممکن است بسیار خطرناک باشد.
آزمایشات کاشت مو چقدر طول میکشد؟
حدود یک ماه قبل از جراحی باید به پزشک مراجعه کنید و آزمایشات خون را انجام دهید.
آیا در صورت انجام تمام آزمایشات نتایج کاشت مو موفقیت آمیز خواهد بود؟
انجام تمام آزمایشات به این معنی است که خطرات و عوارض درمان کمتر خواهد بود، اما عوامل دیگری هم وجود دارد که میتواند بر نتیجه کاشت مو تاثیر داشته باشد.
آیا آزمایشات کاشت مو دردناک است؟
خیر. به طور کلی این آزمایشات سختی خاصی ندارند، اما ممکن است در حین انجام آزمایش احساس خوشایندی نداشته باشید.
اگر بخواهم برای بار دوم عمل کاشت مو انجام دهم باید این آزمایشات را تکرار کنم؟
برخی آزمایشات نیازی به تکرار ندارند، اما برخی دیگر باید تکرار شوند. پزشک باید آن را تعیین کند.
مقالهای که برای شما آماده کردیم، مربوط به بلاگ ره یا بوده و میتوانید نکات جذاب و آموزشهای دیگر را در صفحه مربوطه مطالعه کنید. میتوانید برای دریافت انواع خدمات زیبایی از خدمات کلینیک پوست و مو ره یا بهره ببرید.