کاشت مو طبیعی

کاشت مو طبیعی؛ همه چیز درباره انجام کاشت مو موفقیت‌آمیز

عمل‌های زیبایی در بسیاری از کشورها از جمله ایران، رواج بسیار زیادی پیدا کرده‌اند. یکی از رایج‌ترین عمل‌های زیبایی که معمولاً برای آقایان انجام می‌شود، کاشت مو است. البته خانم‌ها نیز می‌توانند از این درمان برای موهای سر و یا حتی ابروهای خود کمک بگیرند. کاشت یا پیوند مو روشی است که کمک می‌کند موهای از دست رفته شما با موهای جدید جایگزین شوند. به همین دلیل احتمال موفقیت آن از روش‌های دیگری که به تقویت موها کمک می‌کنند، بسیار بیشتر خواهد بود. البته موفقیت در این درمان، تا حدود زیاد در گرو انتخاب متخصصی متبحر و با تجربه می‌باشد.

کاشت مو چیست؟

کاشت مو، یک روش تخصصی درمانی در حوزه پزشکی زیبایی است که برای بازگرداندن موهای از دست رفته به کار می‌رود. این فرایند که به آن ترمیم مو نیز گفته می‌شود، شامل برداشتن فولیکول‌های مو از نواحی اهداکننده (بانک مو) و کاشت آن‌ها در نقاط طاس یا با تراکم موی کمتر است. این مراحل در هر یک از روش‌های کاشت، به شکل متفاوتی انجام می‌شود. این روش‌ها نیازمند دقت فوق‌العاده‌ای هستند تا از آسیب‌دیدگی فولیکول‌ها جلوگیری شود و نتایج طبیعی و یکنواخت حاصل گردد.

مزایای کاشت مو

در تعریف عمل کاشت یا پیوند مو همواره به این نکته اشاره می‌شود که این روش دائمی است. دائمی بودن به این معناست که نتایج آن پایدار هستند و لازم نیست شما چندین و چند بار آن را تکرار کنید. در کنار دائمی بودن، این روش مزایای دیگری هم دارد که به شرح زیر می‌باشد:

  • کاشت مو بدون درد است و شما در طول عمل تنها کمی احساس ناراحتی و خستگی خواهید داشت.
  • نتیجه این عمل، کاملاً طبیعی خواهد بود؛ البته به شرط آن که متخصصی مجرب، به درستی این کار را انجام دهد.
  • این عمل نیاز به بیهوشی ندارد و برای آن از بی‌حسی استفاده می‌شود. بدین ترتیب عوارض بیهوشی شما را تهدید نخواهد کرد.
  • این عمل دوران نقاهت کوتاهی دارد. بلافاصله پس از عمل می‌توان بسیاری از فعالیت‌های روزمره را از سر گرفت و همچنین پس از چند روز می‌توان به روال عادی زندگی بازگشت.
  • اغلب ما تصاویر کاشت مو را دیده‌ایم و با زخم‌های جزئی آن آشنا هستیم. این زخم‌ها در مدت بسیار کوتاهی ترمیم شده و در نهایت هیچ جای زخمی روی پوست باقی نمی‌ماند.

معایب کاشت مو

کاشت و پیوند مو با وجود تمام مزایایی که دارد، معایبی نیز به همراه دارد. برخی از مهم‌ترین معایب این درمان به شرح زیر است:

  • هزینه پیوند مو نسبتاً بالاست.
  • این عمل نیاز به زمان بالایی دارد که خستگی زیادی را برای فرد به همراه دارد.
  • این عمل حساسیت بسیار بالایی دارد و اگر پزشک در روند کار اشتباهی داشته باشد، احتمال موفقیت عمل و همچنین طبیعی شدن نتیجه کاهش پیدا می‌کند.
  • نتایج کاشت مو در طولانی‌مدت مشاهده می‌شوند. از آنجایی که مدتی پس از کاشت، موها دچار ریزش شده و سپس فولیکول وارد فاز استراحت می‌شود، مشاهده نتیجه واقعی عمل به زمان احتیاج دارد.

آشنایی با 7 مورد از روش‌های کاشت مو

به طور کلی و فارغ از روش انجام کاشت مو، در طول این عمل فولیکول‌ها از بانک مو استخراج شده و در منطقه‌ هدف یا گیرنده کاشته می‌شوند. تفاوت در روش‌ها در واقع همان تفاوتی است که در نحوه برداشت و استخراج مو، آماده‌سازی گرافت و کاشت یا پیوند آن وجود دارد. محبوب‌ترین و مرسوم‌ترین انواع کاشت مو به شرح زیر است:

1. کاشت به روش FIT

روش گرافت‌برداری FIT از اولین روش‌هایی بود که برای ترمیم مو به کار گرفته شد. در این روش، به کمک یک پانچ، به صورت ناحیه‌ای فولیکول‌های ناحیه اهداکننده برداشت شده و پس از پردازش مجدد و دسته‌بندی، به ناحیه مدنظر منتقل می‌گردند. با کاشته شدن گرافت‌های فولیکولی در این ناحیه، کار پایان خواهد پذیرفت.

2. کاشت به روش FUT

روش FUT نیز در کنار روش FIT از قدیمی‌ترین روش‌هایی است که همچنان از آن استفاده می‌شود. در این روش، گرافت‌ها به صورت نواری از بانک مو برداشته می‌شوند. اساس این روش بر استفاده از تمامی اجزا و بافت‌های تشکیل‌دهندة پوست محل رویش مو می‌باشد. به همین دلیل برشی که از ناحیه بانک زده شده، عمیق‌تر از سایر روش‌ها بوده و کل سیستم رویش مو منتقل خواهد گردید. روش FUT به روش فلپ برداری یا برش نواری نیز مشهور است.

3. کاشت به روش FUE

کاشت مو به روش FUE یا Follicular Unit Extraction روشی است که در طول آن برداشت گرافت‌های فولیکولی به صورت نقطه‌ای و پراکنده در کل ناحیه پشت سر انجام می‌شود که باعث افزایش سرعت بهبود خواهد شد. برداشت گرافت را می‌توان به صورت دستی و یا اتوماتیک انجام داد که هر دوی این روش‌ها بدون نیاز به بخیه و بدون درد و خونریزی انجام می‌شوند.

4. کاشت به روش DHI

کاشت مستقیم یا همان Direct Hair Implant بر اساس روش FUE پایه‌ریزی شده است؛ با این تفاوت که در آن، هر دو مرحلة برداشت و کاشت مو به صورت اتوماتیک و به کمک دستگاه انجام می‌شود. همچنین در این روش هم‌زمان با برداشت فولیکول‌ها، ناحیة کاشت نیز آماده می‌شود. این موضوع سبب شده که میزان موفقیت این روش بالغ بر ٪۹۰ باشد و محبوبیت بسیار زیادی در میان مردم پیدا کند.

5. کاشت مو به روش SUT

در کاشت مو به روش SUT برای کلیه مراحل برداشت گرافت‌ها، شکاف‌گذاری روی پوست سر و پیوند مو از دستگاه‌های تمام‌اتوماتیک استفاده می‌شود. در این روش، تلاش بر این است که تنها فولیکول‌ها از بانک مو برداشته شوند. در ادامه بدون دخالت دست، فولیکول‌ها در ناحیه هدف کاشته می‌شوند.

6. کاشت مو به روش میکروگرافت

کاشت مو به روش میکروگرافت در حال حاضر از محبوب‌ترین ترندهای پزشکی زیبایی محسوب می‌شود. در این روش با کمک لوازمی خاص و البته کاملاً اتوماتیک، فولیکول‌ها به صورت مجزا از ناحیه اهداکننده برداشت شده و در ناحیة موردنظر کاشته خواهند شد. دلیل وجود کلمه (میکرو) در نام این روش مربوط به آن است که موها در ابعاد میکروسکوپی و بسیار ظریف از بانک استخراج می‌شوند. این موضوع نیز باعث می‌شود که نتیجه کاشت بسیار ظریف و طبیعی باشد.

7. کاشت مو به روش BHT

به طور معمول نواحی پشت سر و پشت گوش‌ها به عنوان بانک مو انتخاب می‌شوند. در مواقعی که زیباجو بانک موی ضعیفی داشته باشد، می‌توان از موهای نواحی دیگر بدن استفاده کرد. همین موضوع باعث شده تا این روش را با نام BHT که مخفف Body Hair Transplant می‌باشد، بشناسند. ریش و سینه از مهم‌ترین بانک موهایی هستند که در این روش انتخاب می‌شوند.

جدیدترین روش‌های کاشت مو

روش‌هایی که برای پیوند مو وجود دارند، بسیار متعدد بوده و همواره نیز تعداد آن‌ها افزایش پیدا می‌کند. برخی از پزشکان حتی از روش‌های ترکیبی استفاده می‌کنند تا میزان موفقیت را در عمل افزایش دهند. در میان تمامی این روش‌ها، روش میکروگرافت و کاشت مستقیم مو یا همان روش DHI به عنوان جدیدترین روش کاشت مو شناخته می‌شوند. همانطور که قبلا اشاره شد در هر دوی این روش‌ها بخش عظیمی از عمل به کمک دستگاه‌های کاملاً اتوماتیک انجام می‌شود. این موضوع سبب می‌شود که میزان خطای انسانی کاهش پیدا کند و شانس موفقیت افزایش یابد.

روش کاشت مو برای درمان طاسی

افرادی که پیوند مو انجام می‌دهند، ممکن است مشکلات متفاوتی داشته باشند. به طور مثال برخی‌ها دچار کم پشتی مو هستند. برخی دیگر نیز ممکن است موهای بی‌کیفیت (نازک و پرزمانند) داشته باشند. همچنین ممکن است عده‌ای دچار طاسی شده باشند. طاسی به وضعیتی اطلاق می‌شود که فرد موهای یک ناحیه خاص را به طور کامل از دست داده است. افرادی که دچار چنین مشکلی شده‌اند نیز می‌توانند با پیوند مو، مشکل خود را تا حدود زیادی حل کنند.

حال شاید این سؤال برایتان به وجود آید که کدام روش کاشت مو، برای درمان طاسی تأثیر بیشتری دارد؟ در این خصوص باید گفت که همه چیز به بانک مو و تعداد گرافت‌های موردنیاز شما بستگی دارد. نمی‌توان روش خاصی را برای درمان طاسی معرفی کرد؛ زیرا شرایط هر زیباجو با دیگری متفاوت است. بدین ترتیب اگر شما هم دچار طاسی منطقه‌ای یا سکه‌ای شده‌اید، بهتر است با متخصص مشورت کنید تا بهترین روش را انتخاب نمایید. برای مشاوره نیز می‌توانید روی کلینیک ره یا حساب کنید. تنها کافی است که با شماره زیر تماس بگیرید تا مشاوران ما شما را به طور کامل راهنمایی کنند:

02172803

کاشت مو پشت سر

پشت سر یکی از نواحی مهمی است که در اغلب پیوندها به عنوان بانک مو انتخاب می‌شود. معمولاً موهای این ناحیه تراکم خوبی داشته و پس از اهدا نیز می‌توانند همچنان پرپشت به نظر برسند. جالب است بدانید که الگوی ریزش موی مردانه، این ناحیه را تحت‌تأثیر قرار نمی‌دهد. همین موضوع موجب شده تا عمل کاشت برای این ناحیه انجام نشود. به بیان دیگر اگر کسی دچار ریزش مو در ناحیه پشت سر شود، نمی‌تواند اقدام به پیوند نماید.

کاشت مو وسط سر

وسط سر یا فرق سر یا همان ناحیه ورتکس از پرتقاضاترین نواحی برای پیوند مو محسوب می‌شود. کاشت مو در این ناحیه، پیچیدگی نسبتاً بالایی دارد؛ زیرا موهای این ناحیه اصطلاحاً خواب یا همان پیچش متفاوتی دارند. پزشک متخصص برای اینکه بتواند نتیجه را کاملاً طبیعی جلوه دهد، باید مهارت زیادی داشته باشد تا بتواند جهت موهای هر ناحیه را تشخیص دهد و پیوند را نیز طبق همان جهت و زاویه انجام دهد.  

از سوی دیگر انتخاب روش کاشت مناسب برای این قسمت، کمی دشوار است. روش FIT برای این قسمت دشواری‌هایی دارد که معمولاً متخصصان آن را پیشنهاد نمی‌کنند. همچنین به‌کارگیری این روش ممکن است باعث آسیب رسیدن به ریشه پیوند شود و میزان موفقیت کاشت را کاهش دهد. اغلب متخصصان برای این ناحیه کاشت به روش ترکیبی FUE و FUT را پیشنهاد می‌کنند. در برخی مواقع نیز ممکن است روش BHT انتخاب بهتری باشد. در این حالت نیز انتخاب روش صحیح به وضعیت زیباجو و نظر متخصص بستگی دارد.

بهترین روش کاشت مو چیست؟

همانطور که با هم بررسی کردیم، روش‌های مختلفی برای کاشت و پیوند مو وجود دارد. بدیهی است روش‌های جدیدی که ابداع می‌شوند، بخشی از مشکلات روش‌های قدیمی را حل می‌کنند؛ اما اساس کار کاشت مو در تمامی آن‌ها یکسان است و شباهت‌های زیادی به یکدیگر دارند. به همین جهت نمی‌توان هیچ یک از آن‌ها را به عنوان بهترین روش انتخاب کرد.

از سوی دیگر شرایط متقاضیان کاشت با هم فرق می‌کند. ممکن است بهترین روش برای کاشت موهای یک متقاضی، بدترین روش برای متقاضی دیگری باشد. اگر شما هم قصد انجام عمل کاشت را دارید و به دنبال بهترین روش کاشت مو هستید، بهتر است این انتخاب را به پزشک متخصص بسپارید تا با توجه به شرایط شما، گزینه ایده‌آل را معرفی کند. همچنین می‌توانید در صورت نیاز با مشاوران کاشت موی کلینیک ره یا تماس حاصل نمایید تا راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

شماره تماس:

02172803

سن مناسب کاشت مو

یکی از مهم‌ترین عوامل که در میزان موفقیت عمل پیوند مو مؤثر است، انتخاب سن مناسب است. معمولاً متخصصان، پیوند مو در سنین پایین را پیشنهاد نمی‌کنند؛ زیرا حدوداً تا 22 سالگی، الگوی دقیق ریزش مو مشخص نمی‌شود. همچنین ممکن است پس از این سنین هم ریزش مو ادامه داشته باشد. در نتیجه امکان آن که پس از کاشت شاهد ریزش مو در ناحیه کاشته شده و حتی بانک مو باشید، بسیار زیاد است.

از طرف دیگر، بالا رفتن سن هم محدودیت‌هایی در کاشت مو ایجاد می‌کند. بسیاری از متقاضیان پیوند مو در سنین بالایی هستند؛ اما باید این نکته را بدانید که هر چه‌قدر سن فرد بالاتر می‌رود، احتمال تغذیه کامل فولیکول‌های مو و تقویت آن‌ها، کاهش پیدا می‌کند. معمولاً افراد بالای 40 سال با این مشکل روبرو می‌شوند.

با توجه به این مسائل، اغلب پزشکان اعلام کرده‌اند که بهترین سن کاشت، سنین 25 تا 30 سالگی است. در صورتی که عمل پیوند قبل از این سن انجام شود، احتمالاً فرد نیازمند عمل مجدد خواهد بود. همچنین در بازه 30 تا 40 سالگی همچنان شانس پیوند موی موفق وجود دارد؛ اما بعد از 40 سالگی، معمولاً میزان موفقیت این عمل کاهش پیدا می‌کند.

در خصوص سن مناسب برای کاشت مو در خانم‌ها نیز باید بدانید که هیچ محدودیتی در این مورد وجود ندارد؛ زیرا آسیب و ریزش موی خانم‌ها، مربوط به دوره یا زمان خاصی نیست. البته بالا رفتن سن خانم‌ها نیز همچنان شانس موفقیت را کاهش خواهد داد.

آزمایشات قبل از کاشت مو

برای انجام پیوند مو، پزشک ابتدا بیماری‌های خاص شما را بررسی می‌کند. به طور مثال دیابت یکی از بیماری‌هایی است که روند عمل را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. برخی از دیابتی‌ها از انجام این عمل منع شده و برخی دیگر تحت شرایط متفاوتی این عمل را انجام می‌دهند. پس از بررسی بیماری‌های خاص، ممکن است پزشک از شما درخواست آزمایش خون کند. این آزمایش برای اطمینان از وضعیت جسمانی شماست. همچنین متخصص به کمک این آزمایش می‌تواند ویتامین‌های موردنیاز بدن، برای رشد مو را بهتر تشخیص دهد.

از دیگر آزمایش‌هایی که ممکن است به آن احتیاج پیدا کنید، آزمایش ژنتیک (برای بررسی دقیق مشکل ریزش مو) و آزمایش‌های پیشرفته خون (برای بررسی عفونت‌های احتمالی) می‌باشد. دیگر آزمایش‌هایی که معمولاً برای کاشت مو انجام می‌شوند شامل آزمایش قند خون، آزمایش انعقاد خون، آزمایش هپاتیت B و C، آزمایش HIV و در نهایت نیز آزمایش فشارخون است.

مراحل کاشت موی سر

فارغ از اینکه چه روشی برای پیوند موی شما انتخاب شده است، مراحل انجام آن به شرح زیر است:

  1. مرحله اول: قبل از کاشت پزشک در یک جلسه مشاوره، دلایل ریزش و همچنین شرایط جسمانی شما را بررسی می‌کند. سپس روش مناسب را انتخاب کرده و زمان کاشت را تعیین می‌کند. تعداد گرافت‌های موردنیاز و همچنین خطوط کاشت هم در این جلسه مشخص خواهند شد.
  2. مرحله دوم: این مرحله در واقع مرحله اول در روز عمل است. پزشک ابتدا گرافت‌ها را از بانک موی شما استخراج می‌کند. روند دقیق استخراج گرافت، وابسته به روش کاشت است. این مرحله باید با دقت بالایی انجام شود که آسیبی به گرافت‌ها وارد نشود. پس از برداشت گرافت، باید آن‌ها را به درستی نگهداری کرد تا فولیکول‌ها زنده بمانند.
  3. مرحله سوم: در این مرحله کاشت یا همان پیوند انجام می‌شود. گرافت‌ها در ناحیه‌ای که از پیش طراحی و مشخص شده است، کاشته می‌شوند. روند دقیق کاشت گرافت نیز وابسته به روش کاشت است.
  4. مرحله چهارم: پس از آن که عمل کاشت به پایان رسید، مراقبت‌ها شروع خواهند شد. این مراقبت‌ها برای ناحیه اهداکننده و ناحیه دریافت‌کننده است. همچنین زمان این مراقبت‌ها تا بهبود کامل زخم‌های پوست و سپس رویش موهاست.

نحوه برداشتن گرافت برای کاشت مو

همانطور که اشاره کردیم، نحوه برداشت گرافت در هر روش کاشت متفاوت است. برای درک بهتر این موضوع باید ابتدا مفهوم گرافت را درک کنیم. گرافت‌ها همان دسته‌های مو هستند که در یک نقطه رشد می‌کردند. اگر بخواهیم دقیق‌تر گرافت را بررسی کنیم باید گفت که شامل چند تار مو، شبکه عصبی عروقی، غده‌های چربی، فولیکول مو و بافت هم‌بند می‌شود. لازم به ذکر است که معمولاً هر گرافت 1 تا 4 تار مو دارد.

در هر روش کاشت، ابزارهای متفاوتی برای برداشت گرافت استفاده می‌شوند. برخی از این ابزارها به کمک نیروی انسانی کار می‌کنند و برخی دیگر نیز وجود دارند که به صورت کاملاً خودکار برداشت گرافت را انجام می‌دهند. بدیهی است که ابزارهای کاملاً اتوماتیک، دقت بیشتری داشته و میزان خطای انسانی را به حداقل می‌رسانند.

تراکم مو

یکی  از عوامل مؤثر در طبیعی بودن موهای کاشته شده، تراکم آن است. پزشک متخصص باید وضعیت بانک مو را به دقت بررسی کند تا بتواند تراکم را در حد اعتدال نگه دارد. فرض کنید برای کاشت در قسمتی خاص، نیازمند 3000 گرافت هستید و بانک موی شما تنها می‌تواند 2500 تا از آن‌ها را تأمین کند. در این حالت مهارت پزشک می‌تواند تأثیر شگفت‌انگیزی در نتیجه کاشت داشته باشد. دقت داشته باشید که 500 گرافت (با احتساب به طور میانگین هر گرافت 2 تار مو) حداقل 1000 تار مو خواهد بود که عدد قابل‌توجهی محسوب می‌شود.

یک متخصص ماهر و باتجربه می‌تواند همان 2500 گرافت را به نحوی پیوند دهد که تراکم در تمامی قسمت‌ها، به میزان موردنیاز باشد. در حالی که اگر این کار را به پزشکی بدون تجربه بسپارید، ممکن است خط رویش شما از حالت قرینه خارج شود و این موضوع تأثیر بدی روی چهره شما بگذارد. همچنین ممکن است چنین پزشکی، پیوند را در بخش‌های خاصی با تراکم خیلی پایین انجام دهد که این موضوع هم می‌تواند بر طبیعی بودن نتیجه کاشت، تاثیرات منفی داشته باشد.

طول مو

یکی از چالش‌هایی که آقایان برای پیوند مو با آن روبرو می‌شوند، تراشیدن موی سر است. در برخی روش‌ها لازم است که حتماً ناحیه گیرنده و ناحیه اهداکننده را تراشید؛ زیرا زمانی که طول مو کاهش پیدا می‌کند، پوست سر بهتر مشخص می‌شود و پزشک می‌تواند تراکم طبیعی‌تری را برای کاشت ایجاد کند. همچنین تراشیدن ناحیه کاشت باعث می‌شود که پزشک بهتر بتواند زاویه و جهت موهای آن بخش را تشخیص دهد و نتیجه کاشت از این نظر هم طبیعی‌تر شود. از سوی دیگر نیز این موضوع باعث می‌شود تا احتمال عفونت کاهش پیدا کرده و پوست سر زودتر ترمیم شود.

از سوی دیگر تراشیدن بانک مو یا همان ناحیه اهداکننده، در برخی روش‌ها اهمیتی ندارد. به طور مثال در روشی مثل fue که فولیکول‌ها استخراج می‌شوند، اهمیتی ندارد که طول موها چقدر است. با تمامی این توضیحات، در نهایت اینکه طول موهای شما برای عمل پیوند چقدر باشد، کاملاً وابسته به نظر پزشک است.

عوارض جانبی کاشت مو

از اصلی‌ترین عارضه‌هایی که تقریباً تمامی داوطلبان ترمیم مو آن را تجربه می‌کنند، باید به این موارد اشاره کرد:

  • ریزش مو و یا نازک شدن تارهای مو
  • احساس بی‌حسی و یا گزگز در پوست
  • هیپرپیگمانتاسیون یا کم‌رنگ شدن ناحیه اهداکننده
  • احساس درد یا خارش در نواحی اهداکننده و دریافت‌کننده
  • تورم و التهاب پوست سر (گاهی وقت‌ها به صورت تجمع مایعات زیر پوست)

در رابطه با این عوارض باید خاطرنشان کرد که معمولاً کلیه آن‌ها کوتاه‌مدت بوده و پس از مدتی فروکش خواهند کرد. برای گذران هر چه سریع‌تر این دوره، بهتر است تا به دستورات پزشک موبه‌مو عمل شود و مراقبت‌های پس از کاشت را جدی بگیرید.

از این عوارض که بگذریم، در برخی مواقع عوارض نادری هم ممکن است زیباجویان را تهدید کنند. این عوارض معمولاً زمانی رخ می‌دهند که عمل کاشت در محیطی غیربهداشتی انجام شود و همچنین مراقبت‌های پس از آن به درستی انجام نشوند. از مهم‌ترین این عوارض نیز می‌توان به عفونت (در شرایط وخیم منجر به نکروز یا بافت‌مردگی)، ایجاد زخم و اسکارهای آشکار، خونریزی غیرعادی و کم‌پشت شدن ناحیه اهداکننده اشاره کرد.

از میان این عارضه‌ها، مورد اول جدی‌ترین خطری است که داوطلبان را تهدید می‌کند. پس از کاشت مو، برای شما داروهای خاصی تجویز می‌گردد. این داروها شامل برخی آنتی‌بیوتیک‌هایی هستند که مصرف آن‌ها در این دوره برای کاهش ریسک عفونی شدن، اهمیت زیادی دارد. در صورت عدم مصرف این داروها و یا مراجعه به مراکز غیرمعتبر ممکن است پوست سر شما در اثر انتقال آلودگی، عفونی گردد.

ریزش مو بعد از کاشت چرا اتفاق می‌افتد؟

یکی از مراحل طبیعی که هر کسی پس از پیوند مو آن را تجربه می‌کند، ریزش مو است. همانطور که گفتیم این مرحله کاملاً طبیعی است و جای هیچ نگرانی وجود ندارد. می‌دانید در طول روند کاشت، فولیکول‌ها جابه‌جا می‌شوند. به دلیل این جابه‌جایی، شوکی به این فولیکول‌ها وارد می‌شود که این شوک نتایجی همچون ریزش را به دنبال دارد. هر فولیکول چند تار مو را در بر می‌گیرد. همچنین قادر است پس از ریزش موها، چندین تار موی جدید نیز تولید کند. پس از اینکه موهای کاشته شده مرحله ریزش را پشت سر گذاشتند، فولیکول وارد مرحله استراحت می‌شود. سپس تولید و رشد موهای جدید را آغاز خواهد کرد.

ریزش طبیعی موها معمولاً دو هفته بعد از کاشت شروع می‌شود. از سوی دیگر نیز باید این نکته را بدانید که یک هفته تا 10 روز بعد از کاشت، فولیکول‌ها با قسمت جدیدی که به آن منتقل شده‌اند، هماهنگی پیدا می‌کنند. بدین ترتیب اگر ریزش موهایتان در روزهای ابتدایی رخ داد، ممکن است مشکلی برای فولیکول‌ها وجود داشته باشد که باید در خصوص آن از متخصص بپرسید. همچنین میزان ریزش موهای کاشته شده، به طور حدودی در بازه 10 تا 20 درصد می‌باشد. اگر ریزشی بیش از این را تجربه کردید، ممکن است مشکلی در مراقبت‌های شما وجود داشته باشد. به همین جهت بهتر است این موضوع را نیز با متخصص در میان بگذارید.

بهترین زمان برای کاشت مو

یکی از مسائل مهم و البته جالبی که در خصوص پیوند مو وجود دارد، انتخاب زمان مناسب برای آن است. به طور کلی هیچ مبنای علمی برای تعیین بهترین فصل یا زمان کاشت وجود ندارد؛ اما هر فرد با توجه به شرایطی که دارد، باید در زمان مناسب خودش عمل کند. سبک زندگی هر فرد بر زمان کاشت تأثیر می‌گذارد. هر فصل شرایط خاصی دارد که باید آن‌ها را با شرایط خود مطابقت داده و سپس بهترین زمان را انتخاب نمایید. در ادامه این شرایط را با هم بررسی می‌کنیم:

  1. بهار: در این فصل هوا معتدل است و نیاز چندانی به پوشاندن سر ندارید. البته مشکلی که اغلب در این فصل وجود دارد، تغییرات ناگهانی هواست. شرایط کاری خود و میزان بیرون رفتن از خانه را بسنجید تا بتوانید مناسب بودن یا نبودن این فصل را تشخیص دهید.
  2. تابستان: میزان رشد موها در تابستان بیشتر است و زودتر می‌توانید نتایج کاشت را بررسی کنید؛ اما از سوی دیگر، این فصل گرم باعث تعریق زیاد شده و مراقبت‌های پس از کاشت را برایتان سخت می‌کند. همچنین تابش خورشید از آن دسته مواردی است که باید خود را در برابر آن حفظ کنید.
  3. پاییز: در این فصل نیاز چندانی به محافظت در برابر نور خورشید پیدا نمی‌کنید. از سوی دیگر اما ممکن است تغییرات شدید آب‌وهوایی باعث ایجاد مشکل برای نواحی کاشته شده و بانک مو شود.
  4. زمستان: در این فصل نیز همچون پاییز نیازی به محافظت در برابر خورشید ندارید. مشکلی که در این فصل وجود دارد، اختلاف دمای نسبتاً زیاد در خانه و محیط بیرون است که می‌تواند پوست دارای جراحت را دچار مشکل کند.

به طور کلی اگر زمان کافی برای استراحت در خانه را داشته باشید، هیچ تفاوتی در این فصل‌ها وجود ندارد!

عوامل تأثیرگذار در زمان مناسب برای کاشت مو

دو عامل مهم وجود دارند که می‌توانند زمان کاشت را تحت‌تأثیر قرار دهند. اولین عامل شرایط خود شماست. بهتر است زمانی را انتخاب کنید که از نظر جسمانی در وضعیت خوبی قرار دارید. همچنین مهم است که بتوانید حداقل دو روز بعد از کاشت را به خوبی استراحت کنید تا زخم‌های شما التیام پیدا کنند. بدین ترتیب شرایط شغلی و خانوادگی خود را بسنجید تا زمان مناسبی برای این کار پیدا کنید.

از سوی دیگر عامل دومی که روی زمان کاشت تأثیر می‌گذارد، وضعیت پزشک متخصصی است که انتخاب کرده‌اید. زمان خود و پزشکتان را تطبیق دهید تا بتوانید به بهترین گزینه دست پیدا کنید.

کاشت مو زنان

بسیاری از افراد این سوال را می‌پرسند که آیا امکان پیوند مو برای زنان هم وجود دارد؟ قطعاً بله! خانم‌ها نیز همچون آقایان ممکن است به دلایل مختلفی دچار ریزش مو شوند. خط رویش نامنظم یا خط رویشی که به سمت عقب رفته، کم پشتی شدید در قسمت شقیقه و نازک شدن تار موها از جمله مشکلاتی است که خانم‌ها با آن روبرو می‌شوند. این مشکلات می‌توانند در اثر عوامل گوناگونی از جمله یائسگی، ژنتیک، استرس و همچنین سبک زندگی نادرست روی دهند. در چنین مواقعی خانم‌ها می‌تواند از پیوند مو به عنوان یک درمان دائمی استفاده کنند. البته کاشت مو برای زنان کمی با آقایان متفاوت است که در ادامه آن را نیز بررسی خواهیم کرد.

کاشت مو مردان

موهای آقایان بخش مهمی از چهره آن‌ها را تشکیل می‌دهد و همواره در معرض دید است. بیشتر آقایان در قسمت وسط سر دچار ریزش می‌شوند. همچنین برخی از آن‌ها عقب رفتن خط رویش را تجربه می‌کنند که می‌تواند بر چهره آن‌ها تأثیر زیادی بگذارد. اصلی‌ترین دلیل ریزش موی آقایان آلوپسی آندروژنیک یا همان طاسی با الگوی مردانه است و بیشتر افرادی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد که از نظر ژنتیکی، مستعد ریزش مو هستند.

البته عوامل دیگری مانند استفاده بیش از حد از محصولات آرایشی مو و استفاده نادرست از ابزارهای حرارتی همچون اتو مو و سشوار نیز می‌تواند باعث ریزش موی آن‌ها شود. در نهایت هم مشکلات هورمونی می‌تواند ریزش مو را به همراه داشته باشد. در تمامی این موارد می‌توان موهای از دست رفته را با کاشت مو برای مردان جایگزین کرد.

تفاوت کاشت مو در مردان و زنان

کاشت مو در خانم‌ها و آقایان تفاوت‌هایی با یکدیگر دارد که اولین آن‌ها به تفاوت در دلیل ریزش باز می‌گردد. به دلیل تفاوت‌های متابولیسمی و فیزیولوژیک میان زنان و مردان، دلایل ریزش مو میان آن‌ها متفاوت بوده و به‌تبع آن، درمان‌های آن‌ها هم از الگوهای متفاوتی بهره می‌برد. در زمینه این بحث، گفته می‌شود که علت اصلی ریزش مو در هر دو جنس،  آلوپسی آندروژنیک است. با این وجود معمولاً الگوی ریزش موی مردانه از ناحیه جلوی سر و پیشانی شروع می‌شود و در ادامه به عقب حرکت می‌کند؛ اما در الگوی زنانه، عموماً این ناحیه فرق سر است که با ریزش روبه‌رو می‌گردد.

همچنین یکی دیگر از تفاوت‌های مهم در پیوند مو برای خانم‌ها و آقایان، محدودیت در انتخاب بانک برای خانم‌ها محسوب می‌شود. تفاوت دیگر نیز مربوط به پس از انجام عمل کاشت است که خانم‌ها با چالش‌های بیشتری برای مراقبت روبرو خواهند شد. پوشش‌هایی مانند شال و روسری می‌توانند مراقبت را سخت کنند و از سوی دیگر نیز بلند بودن موهای اطراف هم می‌تواند به ناحیه کاشته شده آسیب‌هایی وارد کند.

کاشت مو طبیعی چیست؟

یکی از مهم‌ترین مسائلی که برای کاشت یا پیوند مو با آن روبرو می‌شویم، کاشت طبیعی است. اصلاً کاشت طبیعی یعنی چه؟ کاشت طبیعی اصطلاحاً به عمل پیوندی گفته می‌شود که پس از آن، نتایج کاملاً طبیعی باشند. البته درک این موضوع با یک مثال ساده‌تر خواهد بود.

فرض کنید فردی دچار طاسی در خط رویش موی پیشانی شده و اقدام به پیوند مو می‌کند. اگر پزشک متخصص به اندازه کافی مهارت و تجربه نداشته باشد، ممکن است تمامی گرافت‌ها را به صورت خطی در کنار هم پیوند دهد. این در حالی است که خط رویش در پیشانی اغلب افراد، یک خط صاف نیست؛ بلکه با ناهماهنگی‌هایی همراه است که اگر در نظر گرفته نشوند، نتیجه کاشت بسیار مصنوعی خواهد بود.

کاشت مو طبیعی فقط برای خط رویش مو در پیشانی نیست؛ بلکه در قسمت میانی سر هم با این موضوع مواجه می‌شویم. موهای این قسمت زاویه خاصی نسبت به یکدیگر دارند و معمولاً فرم کلی آن‌ها شبیه به یک دایره است. پزشکی که مهارت کافی داشته باشد، می‌تواند این فرم خاص را حفظ کرده و حالتی طبیعی به موهایتان ببخشد. در حالی که یک متخصص بی‌تجربه، ممکن است زاویه موها را در نظر نگیرد و گرافت‌ها را تنها در جهات اصلی (بالا یا جلوی سر، پایین و یا به سمت گوش‌ها) و با زاویه‌هایی نامناسب پیوند دهد. در این حالت نیز نتیجه کاشت بسیار مصنوعی خواهد شد.

طراحی خط مو

یکی از مهم‌ترین مراحل برای کاشت طبیعی، طراحی صحیح خط مو است. طراحی خط مو اصول خاصی دارد که در صورت رعایت آن‌ها، موهای شما در طبیعی‌ترین و زیباترین حالت ممکن خواهند بود. این اصول شامل در نظر گرفتن خط رویش طبیعی، بررسی چهره فرد، جنسیت و وضعیت بانک مو می‌شود. پزشک‌ها ممکن است در ابتدا بهتر تصاویر متقاضی پیش از آن که دچار طاسی یا ریزش مو شود را بررسی کنند تا به صورت حدودی از خط رویش طبیعی او مطلع شوند. سپس می‌توان با توجه به فرم صورت فرد، خطی حدودی برای پیوند مو طراحی کرد.

البته در این مرحله باید جنسیت را نیز لحاظ کرد؛ زیرا خط رویش برای خانم‌ها و آقایان تا حدودی متفاوت است. در نهایت نیز می‌توان خط طراحی شده را با توجه به وضعیت بانک مو اصلاح کرد تا در بهینه‌ترین حالت ممکن باشد. در برخی مواقع بانک موی فرد ضعیف است و پزشک با در نظر گرفتن این موضوع، طراحی را به نحوی انجام می‌دهد که نتیجه در طبیعی‌ترین حالت ممکن باشد. در برخی مواقع نیز بانک مو بسیار غنی بوده و می‌توان اصلاحاتی جهت بهتر و طبیعی‌تر شدن کاشت انجام داد.

کاشت مو با خط رویش طبیعی در کلینیک ره یا

همانطور که با هم بررسی کردیم، نتیجه کاشت تا حدود زیادی وابسته به مهارت پزشک است. پس از آن نیز انتخاب روش مناسب و استفاده از تجهیزات مناسب می‌تواند تأثیر بسیار زیادی بر طبیعی بودن نتیجه داشته باشد. در نهایت هم انجام عمل پیوند مو حتماً باید در یک محیط بهداشتی انجام شود تا از انتقال بیماری‌ها جلوگیری شده و همچنین احتمال عفونت پس از کاشت، از بین برود.

کلینیک ره یا با محیطی حرفه‌ای، کادری متخصص و همچنین بهره‌گیری از مدرن‌ترین دستگاه‌ها و کاشت به روش‌های مدرن، آماده خدمات‌رسانی به شما عزیزان است. برای کسب اطلاعات دقیق در خصوص عمل پیوند در این کلینیک، می‌توانید با شماره زیر در تماس باشید:

02172803

بهترین متخصص کاشت مو در تهران

برای پیدا کردن بهترین متخصص کاشت مو در تهران یا هر شهر دیگری، باید به ویژگی‌های هر متخصص توجه کنید. بهترین متخصص نمونه کارهای قابل‌قبولی دارد. همچنین در محیطی بهداشتی و با کادری حرفه‌ای کار می‌کند. از سوی دیگر سال‌های کاری یک متخصص، می‌تواند بر میزان تجربه و مهارت او تأثیر مستقیم داشته باشد. در نهایت نیز یک متخصص حرفه‌ای، زمان کافی چه در جلسه مشاوره و چه در جلسه پیوند برای هر متقاضی اختصاص می‌دهد تا نتیجه‌ای شگفت‌انگیز را رقم بزند.

اگر به دنبال متخصصی در تهران هستید که تمامی این ویژگی‌ها را داشته باشد، می‌توانید به دکتر امید رحمانی و کادر حرفه‌ای او در کلینیک ره یا اعتماد کنید. دکتر رحمانی، فارغ‌التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی تهران و با بیش از 15 سال سابقه، توانسته رضایت کامل بیش از 80 درصد زیباجویان خود را به دست آورد. بدین ترتیب شما نیز می‌توانید پیوند موهای خود را، با خاطری آسوده به ایشان بسپارید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص نیز می‌توانید با شماره زیر تماس حاصل نمایید:

02172803

سؤالات متداول

چگونه موهای کاشته شده را تقویت کنیم؟

از رایج‌ترین روش‌های تقویت موهای کاشته شده که اغلب پزشکان آن را پیشنهاد می‌کنند، مصرف ویتامین‌های خوراکی است. روش‌های دیگری همچون مزوتراپی، تزریق پلاسما و کربوکسی‌تراپی نیز وجود دارند که می‌توانند به خوبی موهای شما را تقویت کنند.

آیا آفتاب برای کاشت مو ضرر دارد؟

بله. کاشت مو باعث می‌شود که سلول‌های پوست سر مقاومت کافی در برابر نور خورشید نداشته باشند. بهتر است حداقل تا 1 ماه پس از کاشت، جلوی تابش مستقیم به پوست سر خود را بگیرید تا پوست دچار حساسیت نشود و نتیجه کاشت نیز به بهترین حالت خود برسد. پس از گذشت 4 ماه، می‌توانید به روال عادی زندگی خود بازگردید.

رژیم غذایی بعد از کاشت مو شامل چه غذاهایی است؟

تغذیه مناسب بعد از کاشت می‌تواند کمک کند که رشد موهای کاشته شده با سرعت بیشتری انجام شود. این تغذیه باید شامل پروتئین‌ها، میوه، سبزیجات، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی شود. همچنین مصرف آب کافی، آهن و زینک نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

آیا کشیدن سیگار بعد از کاشت مو مضر است؟

بله. مصرف دخانیات و مشروبات الکی باعث می‌شود که رگ‌های شما منقبض شده و زخم‌های سر دیرتر ترمیم شوند. همچنین سیگار کشیدن باعث می‌شود میزان خون‌رسانی به پوست سر و اکسیژن خون کاهش پیدا کرده و این موضوع نیز رشد موهای کاشته شده را تا حدود زیادی  به تعویق میندازد.

کاشت مو با سلول‌های بنیادی به چه صورت انجام می‌شود؟

یکی از جدیدترین راه‌هایی که برای ترمیم موی سر ابداع گشته است، پیوند سلول‌های بنیادی به ناحیه هدف درمان است. در این روش، باید سلول‌هایی که وظیفة ساخت نسوج پوستی را دارند در آزمایشگاه تکثیر کرده و به جای فولیکول، به ناحیه هدف پوست سر پیوند زد. این روش تاکنون نتایج امیدوارکننده‌ای از خود نشان داده است و احتمالاً در آینده بیشتر از این روش خواهیم شنید.

چه کسی کاندید مناسب کاشت مو است؟

پیوند مو بیشتر برای کسانی که دچار طاسی الگوی مردانه یا زنانه هستند، مفید واقع می‌شود. همچنین افرادی که به دلیل آسیب‌دیدگی، جراحت یا بیماری‌های پوستی خاصی مانند آلوپسی آره‌آتا موهای خود را از دست داده‌اند، می‌توانند کاندیدای خوبی برای این روش باشند. با این حال، مهم است که بیماران دارای وضعیت جسمانی خوب و پایداری باشند و انتظارات واقع‌بینانه‌ای از نتایج داشته باشند. همچنین وجود موهای کافی در ناحیه اهداکننده برای پیوند ضروری است.

آیا کاشت مو درد دارد؟

در حین عمل پیوند مو، از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود. این موضوع باعث می‌شود که در طول کاشت درد بسیار ناچیزی را احساس کنید که کاملاً قابل‌تحمل است؛ اما پس از آن که اثر بی‌حسی از بین رفت، ممکن است که فرد تا حدودی درد داشته باشد. برای این موضوع نیز معمولاً پزشک توصیه می‌کند که از مسکن‌های معمولی استفاده کنید.

درد کاشت مو چند روز طول می‌کشد؟

معمولاً 2 تا 3 روز بعد از آن که اثر بی‌حسی عمل پیوند مو از بین رفت، شما دردهایی را در ناحیه اهداکننده و دریافت‌کننده احساس می‌کنید. پس از 72 ساعت، میزان درد بسیار کم می‌شود؛ اما اگر درد به قوت خود باقی ماند، باید به پزشک متخصص خود مراجعه کنید.

آیا فرایند و شرایط کاشت مو برای خانم‌ها با آقایان متفاوت است؟

بله. خانم‌ها و آقایان دلایل ریزش موی متفاوتی دارند که همین موضوع در سن کاشت آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند. علاوه بر این، تفاوت در بانک مو باعث می‌شود که روش‌های کاشت برای آن‌ها نیز متفاوت باشد و پس از کاشت نیز مراقبت‌ها برای خانم‌ها دشوارتر خواهد بود.

عوامل موفقیت کاشت مو برای خانم‌ها چیست؟

موفقیت پیوند مو برای خانم‌ها تا حدود زیادی وابسته به مراقبت صحیح پس از کاشت است. البته مهارت متخصص، انتخاب روش مناسب و تجهیزات کلینیک نیز می‌توانند در این امر دخیل باشند.

برای کاشت مو به کدام کلینیک مراجعه کنیم؟

به طور کلی مهارت پزشک، حرف اول را در کاشت مو می‌زند. برای انتخاب کلینیک باید به تجربه و مهارت متخصصان آن توجه کنید و سپس نیز مطمئن شوید که آن کلینیک قادر است روش‌های مختلف کاشت مو را انجام دهد. محیط بهداشتی و کادر حرفه‌ای از دیگر پارامترهای مهم در انتخاب یک کلینیک هستند. تمامی این ویژگی‌ها در کلینیک ره یا نیز وجود داشته و می‌توانید به ما اعتماد کنید.

آیا فردی که کاشت مو انجام داده می‌تواند مزوتراپی انجام دهد؟

مزوتراپی یا تزریق داروهای مغذی به پوست سر باعث می‌شود پوستی که پس از کاشت دچار آسیب شده، زودتر ترمیم شود. همچنین این روش می‌تواند به تقویت فولیکول‌های مو نیز کمک کرده باعث رشد بهتر و سریع‌تر موها شود.

پی‌آرپی چه تأثیری در تقویت مو دارد؟

پی آر پی یا همان تزریق پلاسمای غنی از پلاکت باعث می‌شود موهای کاشته شده به مواد موردنیاز برای رشد خود دست پیدا کنند. در این حالت ضخامت و کیفیت موها افزایش یافته و همچنین رشد آن‌ها بیشتر می‌شود. از سوی دیگر نیز این کار باعث می‌شود پوست سر وضعیت بهتری را تجربه کرده که این موضوع هم به صورت غیرمستقیم باعث بهبود وضعیت موها خواهد شد.

آیا کاشت مو همراه با جراحی است؟

پیوند مو نوعی جراحی زیبایی است؛ اما این روش بیهوشی ندارد و همچنین کم تهاجمی محسوب می‌شود.

چه ضمانتی وجود دارد که پس از پیوند مو، تمامی موهای کاشته شده به رشد خودشان ادامه دهند؟

رشد موهای کاشته شده به دو عامل مهم بستگی دارد: تخصص پزشک و نحوه انجام مراقبت‌های شما پس از کاشت. در صورتی که این عمل را در کلینیک ره یا انجام می‌دهید، می‌توانید از طریق مشاوره با مشاوران کاشت و پزشک متخصص، نسبت به این موضوع اطمینان حاصل نمایید. برای مشاوره نیز می‌توانید از طریق شماره 02172803 با ما تماس باشید.

آیا کاشت مو، باعث ریزش سایر موها می‌شود؟

در حالت عادی کاشت مو نباید باعث ریزش سایر موها شود؛ اما گاهی ممکن است تارهای ضعیفی که در اطراف ناحیه کاشته شده وجود دارند، دچار ریزش شده و امکان رشد بهتر و قوی‌تری به موهای کاشته شده دهند. ریزش مو در نواحی گسترده‌ای از سر به معنای وجود مشکلی است که باید برای حل آن به متخصص مراجعه کنید.

التیام زخم کاشت مو چند روز طول می‌کشد؟

پس از کاشت مو زخم‌های جزئی در ناحیه بانک و حتی محل کاشت به وجود می‌آیند که زمان التیام آن‌ها در هر روش متفاوت است. به طور معمول 3 تا 5 روز بعد از کاشت، زخم‌ها تا حدودی التیام پیدا کرده و در نهایت نیز 2 هفته پس از کاشت، تمامی زخم‌ها به طور کامل التیام پیدا می‌کنند.

آیا پیوند مو از دیگران ممکن است؟  

در حال حاضر امکان پیوند موی دیگران وجود ندارد؛ زیرا بدن هر فرد تنها قادر است که فولیکول موهای خودش را حفظ کند. زمانی که پیوند مو از فرد دیگری با DNA متفاوت انجام می‌شود، بدن آن را پس می‌زند. در نتیجه کاشت مو هیچ موفقیتی نخواهد داشت.

آیا کاشت مو برای خانم‌ها ممکن است؟

بله. خانم‌هایی که ریزش موی شدید را تجربه کرده‌اند و یا دچار طاسی شده‌اند، می‌توانند عمل کاشت را انجام دهند. البته خانم‌ها ممکن است محدودیت‌هایی در بانک مو داشته باشند که انتخاب یک روش مناسب می‌تواند این مشکل را رفع کند.