فیلر بینی؛ مزایا، عوارض و مراقبت ها
فیلر بینی؛ مزایا، عوارض و مراقبت‌ها

مشاوره آنلاین در واتس‌اپ

جهت مشاوره و اطلاع از قیمت‌ها با ما در ارتباط باشید.

عوارض احتمالی تزریق ژل به صورت و بدن چیست؟

فیلرهای صورت به پرکننده‌های پوستی گفته می‌شود که می‌توانند به‌طور موقت صورت افراد را صاف‌تر و جوان‌تر نشان دهند. با تزریق‌ ژل می‌توان لب‌های نازک را حجیم، ابروها را بلند و استخوان‌های گونه‌ را برجسته‌تر نشان داد، همچنین این فیلرها می‌توانند گودی زیر چشم را نیز تا حدی از بین ببرند. پزشک می‌تواند این فیلرها را در کمتر از یک ساعت تزریق کند و پس از آن باید دوره نقاهت کوتاه و بسیار کمی گذرانده شود. این نکته را بدانید که پس از تزریق فیلر، احتمال بروز عوارض خفیف تا شدید نیز وجود دارد. در این مقاله قصد داریم که به بررسی این عوارض بپردازیم تا در صورت امکان از بروز آن جلوگیری شود. خدمات کلینیک ره یا: تزریق ژل همراه با تخفیف عوارض معمول پس از تزریق فیلر به طور کلی تمام فیلرها دارای عوارض کوتاه مدت و طولانی مدت هستند. تنوع بالای فیلرهای پوستی و روش‌های مختلف انجام...

عوارض احتمالی تزریق ژل به صورت و بدن چیست؟
مشاوره رایگان ره‌یا فقط با چند کلیک

با رزرو آنلاین وقت ملاقات در کلینیک زیبایی ما، به راحتی و در کمترین زمان ممکن، از خدمات متنوع ما بهره‌مند شوید.

فیلرهای صورت به پرکننده‌های پوستی گفته می‌شود که می‌توانند به‌طور موقت صورت افراد را صاف‌تر و جوان‌تر نشان دهند. با تزریق‌ ژل می‌توان لب‌های نازک را حجیم، ابروها را بلند و استخوان‌های گونه‌ را برجسته‌تر نشان داد، همچنین این فیلرها می‌توانند گودی زیر چشم را نیز تا حدی از بین ببرند. پزشک می‌تواند این فیلرها را در کمتر از یک ساعت تزریق کند و پس از آن باید دوره نقاهت کوتاه و بسیار کمی گذرانده شود. این نکته را بدانید که پس از تزریق فیلر، احتمال بروز عوارض خفیف تا شدید نیز وجود دارد. در این مقاله قصد داریم که به بررسی این عوارض بپردازیم تا در صورت امکان از بروز آن جلوگیری شود.

خدمات کلینیک ره یا: تزریق ژل همراه با تخفیف

عوارض معمول پس از تزریق فیلر

به طور کلی تمام فیلرها دارای عوارض کوتاه مدت و طولانی مدت هستند. تنوع بالای فیلرهای پوستی و روش‌های مختلف انجام آن، عوارض زیادی را در این حوزه پدیدار کرده است. اما به طور کلی بیشتر واکنش‌های جانبی خفیف و گذرا هستند، در هر صورت متاسفانه عوارض جانبی جدی‌تری نیز ممکن است رخ دهد و بیماران را با نقایص زیبایی شناختی طولانی‌مدت یا دائمی مواجه کند. برخی از واکنش‌ها بلافاصله پس از درمان رخ می‌دهند، در حالی که برخی دیگر تاخیر شروع می‌شوند. عوارض نامطلوب در بخش زیر نشان داده شده است.

عوارض رایجی که بخش بافت نرم مشاهده می‌شود عبارتند از:

  • تورم
  • سرخی
  • کبودی
  • درد در محل تزریق
  • خارش
  • عفونت

به طور کلی پس از تزریق انتظار می‌رود که مقداری تورم و کبودی ایجاد شود؛ اما این تورم معمولاً بیش از چند روز طول نمی‌کشد. این عوارض را می‌توان با کمپرس یخ به حداقل رساند؛ همچنین با کاهش استفاده از داروهای ضد انعقاد غیر ضروری می‌توان به روند درمان سرعت بخشید. این نکته را مدنظر قرار دهید که شکل نادری از تورم مکرر و متناوب وجود دارد که پس از مصرف الکل، قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا ورزش شدید رخ می‌دهد و تا سال‌ها پس از تزریق نیز ادامه می‌یابد. در هر صورت جنس و کیفیت ماده تزریق شده و همچنین تخصص پزشک در موفقیت درمان بسیار موثر است. در ادامه به بررسی مهم‌ترین عوارض جانبی می‌پردازیم.

تغییر رنگ پوست

پس از تزریق، به وجود آمدن مقداری قرمزی پوست طبیعی است. اما اگر این قرمزی بیش از چند روز ادامه داشت، ممکن است نشان دهنده اریتم باشد. درمان‌های مرتبط به حساسیت‌های پوستی و استفاده از آنتی‌بیوتیک‌هایی نظیر تتراسایکلین خوراکی یا ایزوترتینوئین که یک استروئید موضعی با قدرت متوسط است، برای درمان پیشنهاد می‌شود. از مصرف طولانی مدت استروئیدهای با قدرت بالا باید اجتناب شود، زیرا ممکن است باعث آتروفی و تلانژکتازی شوند. لیزر نیز می‌تواند برای درمان تلانژکتازی و اریتم موثر باشد. همچنین کرم ویتامین K علاوه‌بر درمان کبودی صورت در تسریع رفع کهیر و قرمزی پوست نیز مفید است.

بیشتر بخوانید: تزریق بوتاکس به چانه

کبودی

کبودی

به طور کلی فیلرهای پوستی پس از تزریق موجب ایجاد کبودی می‌شوند. این کبودی در لایه‌های پوستی و زیر پوستی بیشتر مشاهده می‌شود و با کمپرس سرد و کرم ویتامین K درمان می‌شود. به منظور کاهش میزان کبودی می‌توان از مصرف داروهای رقیق کننده خون نظیر آسپرین، وارفارین، دی پیریدامول، کلوپیدوگرل، داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی، به مدت یک هفته قبل از عمل خودداری کرد. همچنین مصرف روغن ماهی، مکمل‌های ویتامین E، خار مریم سنت جان، قرص سیر، جینکو بیلوبا و جینسینگ برای رفع کبودی بسیار مناسب هستند. به بیماران توصیه می‌شود تا زمانی که دچار کبودی هستند، از نور خورشید دوری کنند و همچنین برای جلوگیری از افزایش فشار خون باید در 24 ساعت اول از ورزش شدید بپرهیزند. فیلرهایی که حاوی لیدوکائین و اپی نفرین هستند، ممکن است میزان کبودی پس از تزریق را کاهش دهند. لیدوکائین تزریق را راحت‌تر می‌کند در حالی که دومی موجب غیرفعال شدن ائوزینوفیل‌ها که در کبودی نقش دارند، می‌شود. سر بیمار باید در طول عمل بالا باشد و به مدت 24 ساعت در این حالت باقی بماند.

ادم(تورم)

ادم(تورم)

تورم کوتاه مدت پس از عمل طبیعی است و با تزریق تمام فیلرهای پوستی رخ می‌دهد. این نوع ادم یا تورم خیلی کوتاه پس از تزریق ایجاد می‌شود و کاملا به حجم و تکنیک تزریق مرتبط است. روش‌های درمان آن مانند کبودی است و در اکثر موارد طی ۱ هفته از بین می‌رود.

گلوله شدن ژل

گلوله شدن ژل اغلب پس از تزریق به بافت نرم مشاهده می‌شوند. این نوع توده‌های غیر التهابی بعد از عمل ظاهر می‌شوند و به دلیل تزریق اشتباه و استفاده از فیلر دارای ذرات معلق نظیر PMMA و CaHA در نواحی متحرک مانند لب‌ها می‌تواند باعث ایجاد گلوله شدن ژل و ورم شود. با مراجعه به پزشک باتجربه می‌توان از گلوله شدن ژل پیشگیری کرد.

آسیب عصبی

آسیب عصبی یکی از عوارض نادر تزریق فیلرهای پوستی است و ممکن است در اثر آسیب مستقیم به عصب ایجاد شود. در صورتی که، عصب توسط سوزن سوراخ و تا حدی پاره شود، این عارضه رخ می‌دهد. همچنین تزریق فیلر به عصب و فشرده شدن بافت صورت به دلیل تزریق بیش از حد موجب آسیب عصبی خواهد شد. این آسیب‌ها ممکن است گذرا و برگشت پذیر و یا متاسفانه دائمی باشد.

اختلال عروقی

اختلال عروقی

اختلال عروقی پس از تزریق فیلر، یکی از عوارضی است که به دلیل تزریق داخل عروقی در شریان رخ می‌دهد و در نهایت موجب آمبولی شده و جریان خون را مختل می‌کند. تزریق فیلر به شریان ممکن است موجب نکروز شدن بافت‌ شود.

نکروز بافتی

تخریب بافت ممکن است به دلیل ورم بیش از حد ناحیه و یا انسداد رگ‌های جانبی به دلیل تزریق فیلر به داخل شریان ایجاد شود. در صورتی که پزشک در این زمینه تخصص داشته باشد، با تسلط کامل بر آناتومی بدن، مراقب است فیلر در رگ‌های خونی تزریق نشود.

تزریق ژل به سینه

بزرگ کردن سینه با استفاده از فیلرهای تزریقی این مزیت را دارد که زنان می‌توانند در مورد سایز دلخواه خود تصمیم بگیرند. تزریق فیلر به سینه تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و به همین دلیل نیازی به بستری شدن در بیمارستان یا دوره نقاهت طولانی ندارد. با این وجود، انتخاب نوع فیلر بسیار مهم است زیرا در گذشته برخی از آنها عوارض بسیار بالایی داشته‌اند. علاوه‌برآن، فیلرهای غیر جاذب نظیر هیدروژل پلی آکریل آمید را به سختی می‌توان حذف کرد و در نتیجه این ماده موجب تغییر شکل سینه و ایجاد اسکار می‌شود. تزریق مقدار بالای فیلر به سینه ممکن است موجب نفوذ شدید آن به بافت و در نتیجه ایجاد نتایجی نظیر ایجاد توده قابل لمس، درد، حساسیت و عدم تقارن سینه شود. حذف کامل مواد خارجی تزریق شده، اگرچه به عنوان راه حل شناخته می‌شود اما به دلیل نفوذ و انتشار فیلر به بافت غیرممکن است.

تزریق ژل به واژن

تزریق فیلر به منظور جوانسازی واژن روشی درمانی است که در آن اسید هیالورونیک به بافت واژن وارد می‌شود. این کار به منظور تقویت و پر کردن دیواره جلویی واژن و بهبود ظاهر بخش خارجی انجام می‌شود. واژن نیز همچون پوست سایر بخش‌های بدن،‌ شل و افتاده شده و ظاهری پیر و چروکیده به خود می‌گیرد. استفاده از اسید هیالورونیک موجب تقویت و پرشدن ناحیه تحت درمان شده و به جذب آب کمک می‌کند. برخی از عوارض جانبی جزئی مانند نکروز پوست در اثر تزریق، پرشدگی بیش از حد، عدم تقارن و ایجاد توده ممکن است رخ دهد. با این حال، وجود خطر فیلرهای اسید هیالورونیک بسیار نادر است.

بیشتر بخوانید: روشهای تقویت مو

اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از عوارض تزریق ژل

مهمترین اقدام احتیاطی این است که شما پزشکی حاذق و متخصص در این زمینه پیدا کنید. همچنین بهتر است که تزریق  را با فیلرهای موقت انجام دهید. این کار باعث می‌شود که بیمار و پزشک بتوانند نتایج زیبایی را با دقت بررسی کرده و تصمیم بگیرند که آیا فیلر دائمی برای این کار مناسب است یا خیر.

تورم و کبودی را نیز می‌توان با عدم مصرف داروهای ضدانعقاد و محصولات بدون نسخه و همچنین استفاده از کمپرس یخ همراه با فشار ملایم اما محکم پس از درمان به حداقل رساند.

آشنایی با فیلرهای مورد استفاده و همچنین محل دقیق تزریق آنها در اعماق مختلف پوست می‌تواند از ایجاد واکنش‌های مرتبط با تزریق‌های بیش از حد جلوگیری کند. به طور کلی، فیلرهای غیر دائمی و قابل جذب را می‌توان به صورت سطحی تزریق کرد و فیلرهای دائمی‌تر باید عمیق‌تر تزریق شوند. انجام فعالیت‌های شدید باید در طول ۳ روز اول پس از درمان به حداقل برسد.

برخی از بخش‌های بدن و همچنین انواع اسکار بیشتر مستعد ایجاد واکنش‌ و عوارض ناخواسته هستند. به عنوان مثال نواحی که دارای پوست نازک هستند، نظیر پلک و اطراف چشم باید از تزریق فیلر اجتناب شود زیرا مواد پرکننده تزریق شده می‌توانند به راحتی پوست آن منطقه را تحت تاثیر قرار داده و موجب ایجاد آسیب و پارگی شود. با این وجود، برخی از محصولات فیلر مانند کاسمودرم، زیدرم و … برای تزریق در این بخش مناسب بوده و نتایج بهتری خواهند داشت. به طور کلی، تزریق فیلرهای سنگین و یا همراه با چربی بیشتر پوست را در خطر نکروز قرار می‌دهد. متاسفانه چند نمونه ایجاد نابینایی به دلیل تشکیل ترومبوز در شریان شبکیه پس از تزریق کلاژن گاوی نیز گزارش شده است. اسکارهای بسیار عمیق نیز در صورت تزریق ممکن است دچار وضعیتی شوند که ژل تزریق شده در یک گوشه زخم، جمع شده و بخش دیگر فرورفته می‌شود. به طور کلی، محصولات کلاژن مشتق شده از گاو باید قبل از درمان، تست شوند.

تزریق فیلر همچون سایر روش‌های زیبایی دیگر ممکن است موجب ایجاد عفونت شود. برای به حداقل رساندن این خطر، محل تزریق را با ضدعفونی کننده موضعی موثر استریل کنید، سوزن و سرنگ را به دقت از بسته‌بندی استریل شده جدا کرده و در طول عمل از دستکش استفاده کنید. مطمئن شوید که سوزن در طی انجام عمل آلوده نشود. موادی که بیش از حد از نوک سوزن جاری شده را با گاز غیر استریل پاک نکنید. البته مقدار باقی‌مانده مواد باید از روی سوزن برداشته شود.

مدیریت عوارض

در صورتی که تورم شدید بر اثر استفاده از  فیلر مبتنی بر اسید هیالورونیک یا رادیس ایجاد شده است و یا دچار واکنش آلرژیک شده‌اید، می‌توانید با استفاده از کورتیکواستروئیدهای خوراکی و آنتی هیستامین‌ها آن را درمان کنید. در صورتی که گلوله شدن ژل با یک فیلر غیر دائمی ایجاد شده است، معمولاً با گذشت زمان برطرف می‌شود. اما در صورت لزوم، می‌توان فیلر را در چند روز اول درمان با روش برش و تخلیه توده تجمع یافته، استخراج کرد. التهاب و حساسیت بافت به جسم خارجی را می‌توان توسط کورتیکواستروئید و یا آنتی‌بیوتیک در صورت شدت یافتن التهاب، درمان کرد.

نتیجه

به منظور دستیابی به نتایج دلخواه در چهره، بهتر است کسانی که جوانسازی صورت را انجام می‌دهند، درک کاملی از ویژگی‌های انواع فیلر، موارد منع مصرف، مزایا و معایب و راه‌های پیشگیری و اجتناب از عوارض احتمالی را داشته باشند. به خاطر داشته باشید که فیلرهای مورد استفاده باید مورد تایید FDA باشد و همچنین توسط متخصصان آموزش دیده تزریق شود.

در هر صورت، اگر علائم عفونت نظیر تب، چرک یا پوست بسیار داغ و ملتهب را مشاهده کردید، به پزشک خود مراجعه کنید. در صورتی که دچار مشکلات بینایی، تنفسی و یا درد زیاد شدید یا علائم دیگری را تجربه کردید که باعث ناراحتی یا نگرانی شما شده، فوراً به اورژانس مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: عوارض کاشت ابرو چیست

سوالات متداول

رایج‌ترین عارضه جانبی فیلر چیست؟

به طور کلی فیلرهای تزریقی کم عارضه هستند و به خوبی توسط افراد تحمل می‌شوند. شایع‌ترین عوارض جانبی شامل تورم، قرمزی، کبودی و درد در محل تزریق است.

چه کسانی باید از مصرف فیلر پوستی اجتناب کنند؟

تاکنون ثابت نشده که فیلر پوستی برای افراد باردار یا شیرده بی‌خطر است، بنابراین اگر در باردار هستید یا اخیراً بچه‌دار شده‌اید، بهتر است این کار را انجام ندهید.

آیا بعد از تزریق فیلر، صورت شما می تواند به حالت عادی بازگردد؟

بسیاری از افراد ترس از این دارند که وقتی فیلر جذب شود، صورتشان بدتر از گذشته به نظر رسد. ممکن است که فیلر موجب کشیده شدن پوست شما شود، اما پوست به اندازه کافی خاصیت الاستیکی دارد که به حالت اولیه خود بازگردد.

چه چیزی به بهبود سریع فیلرها کمک می‌کند؟

نوشیدن آب زیاد موجب بهبودی سریع بدن شما می‌شود. همچنین مصرف زیاد میوه و سبزیجات آبرسان و کاهش مصرف نمک، تورم را کاهش می‌دهد. تا ۴۸ ساعت پس از درمان از حضور در مناطقی با دمای بالا نظیر اتاق بخار، سونا یا کلاس های ورزشی گرم خودداری کنید. گرمای زیاد می تواند تورم را بارزتر کند.

آیا کافئین بر فیلر تأثیر می‌گذارد؟

۲۴تا ۴۸ ساعت قبل و بعد از عمل از مصرف الکل، کافئین، مکمل نیاسین، غذاهای پر سدیم، غذاهای با قند بالا، کربوهیدرات های تصفیه شده، غذاهای تند و سیگار خودداری کنید. مواد غذایی ذکر شده ممکن است به موجب افزایش تورم شوند.

آیا فیلر شما را پیر می‌کند؟

برعکس فیلرها در واقع گزینه عالی برای افرادی هستند که به دنبال ظاهری جوان تر می‌گردند. با این حال، در صورت استفاده نادرست یا بیش از حد، فیلرها می‌توانند عوارض عواقب منفی طولانی مدت داشته باشند. تزریق افراطی فیلر، در واقع می تواند روند پیری پوست را تسریع و در نتیجه پوست پیرتر به نظر برسد.

آیا فیلر صورت شما را خراب می‌کند؟

استفاده بیش از حد از فیلرها می‌تواند  علاوه بر کشیده شدن بیش از حد پوست موجب آسیب‌های طولانی‌مدتی نظیر چروک شدن لب و اختلال در چسبندگی پدهای چربی صورت شود و در نهایت روند پیری را تسریع کند.

آیا عوارض خاصی برای تزریق سینه وجود دارد؟

نه، وجود ندارد. عوارض جانبی ذکر شده در مقاله، عوارض شایع و نادری است که احتمال دارد پس از تزریق فیلر در هر قسمت از بدن ایجاد شود.

مقاله‌ای که برای شما آماده کردیم، مربوط به بلاگ ره یا بوده و می‌توانید نکات جذاب و آموزش‌های دیگر را در صفحه مربوطه مطالعه کنید. می‌توانید برای دریافت انواع خدمات زیبایی از خدمات کلینیک پوست و مو ره یا بهره ببرید.

نظرات و سوالات شما

0 0 رای ها
امتیاز
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

رزرو و دریافت نوبت مشاوره ره‌یا

انتخاب خدمت*
نام شما*
ایمیل شما*
شماره تلفن شما*