کاشت مو یک جراحی است که به درمان طاسی در مردان و زنان میپردازد. در این جراحی، فولیکولهای مو از یک بخش بدن (بخش اهداکننده) به بخشی که دچار طاسی است، منتقل میشوند. عوامل زیادی بر نتیجه کاشت مو تأثیر میگذارند که باید قبل از شروع این پروسه به آنها توجه نمایید.
کلینیک ره یا: کاشت مو با تخفیف ویژه
مشاوره با پزشک متخصص کاشت مو
اولین و مهمترین مسئله این است که با یک متخصص کاشت مو مشاوره نمایید. درصورتیکه قصد دارید با یک متخصص کاشت مو مشورت نمایید، مشاوران ما در کلینیک تخصصی رهیا آماده هستند تا شما را در این زمینه راهنمایی نمایند.
مواد مغذی توصیه شده قبل از کاشت مو
سعی کنید قبل از این پروسه از پروتئین، کربوهیدرات و شکر استفاده کنید. این مواد باعث میشوند احساس خوبی داشته باشید و بتوانید استرس جراحی روز بعد را مدیریت نمایید. علاوهبراین، به بهبودی بدن بعد از جراحی نیز کمک میکنند. تاحدامکان از مصرف غذاهای سنگین در روز جراحی کاشت مو خودداری نمایید. همچنین از مصرف قهوه و نوشیدنیهای حاوی کافئین پرهیز کنید.
بیشتر بخوانید: کاشت مو با روش سلول های بنیادی
سیگار کشیدن قبل از کاشت مو
به دلیل این که سیگار کشیدن تأثیرات منفی بر روی چرخش خون میگذارد، بهشدت توصیه میشود تا قبل و بعد از پروسه کاشت مو از سیگارکشیدن پرهیز نمایید. جراحان توصیه میکنند از یک هفته قبل از جراحی کاشت مو، سیگار کشیدن را متوقف نمایید. اما درصورتیکه سعی کنید برای چند ماه مصرف سیگار را کنار بگذارید، نتیجه بسیار بهتری از کاشت مو دریافت خواهید کرد.
مصرف نوشیدنیهای الکلی قبل از کاشت مو
مصرف نوشیدنیهای الکلی از چند هفته قبل از جراحی کاشت مو ممنوع است؛ چرا که الکل دارای خاصیت رقیقکنندگی خون میباشد. درصورتیکه فرد تا روز جراحی الکل مصرف کند، خون وی بهشدت رقیق شده و دیگر نمیتواند لخته شود. به همین دلیل برای مدت طولانیتری دچار خونریزی خواهد شد. به بیانی دیگر درصورتیکه از یک تا دو هفته قبل از جراحی مصرف الکل را متوقف نکنید، خون شما خاصیت لخته شدن را از دست میدهد و این باعث بروز عوارضی در طول جراحی خواهد شد. علاوهبراین، مصرف الکل پروسه بهبودی را مختل میکند و دوران نقاهت را طولانی مینماید. همچنین باعث بالارفتن خطر بروز عارضه در طی جراحی میشود.
مصرف داروهای مختلف قبل از کاشت مو
برای جلوگیری از خونریزی شدید، باید از مصرف داروهایی نظیر ماینوکسیدیل، روگین، ویتامینها، آسپرین، ایبوپروفن و داروهای آرتریت 7 روز قبل از کاشت و 3 روز بعد از آن خودداری نمایید. اما مصرف استامینوفن فیناستراید در این دوره منعی ندارد.
همچنین درصورتیکه داروی خاصی مصرف میکنید، باید حتماً قبل از جراحی کاشت مو آن را به جراح خود اطلاع دهید. به طور معمول بعد از مشاوره با پزشک، توصیه میشود تا مصرف داروهای رقیقکننده خون را از چند روز قبل از جراحی متوقف کنید.
ویتامین، زینک، منیزیم، مولتیویتامینها و مکملها دارای خاصیت رقیقکنندگی و بهبود گردش خون میباشند. به همین دلیل مصرف این داروها باید از یک هفته قبل از جراحی کاشت مو متوقف شود.
آزمایشهای لازم قبل از کاشت مو
قبل از انجام آزمایشاتی که در ادامه به آنها اشاره شده است، بههیچعنوان نمیتوان پروسه کاشت مو را انجام داد. چرا که اگر مشکلی در خون، سطح ویتامینها و هورمونهای فرد وجود داشته باشد، موی پیوند زدهشده نمیتواند در جای خود ثابت شده و رشد کند. حتی در صورت ثابت شدن، فولیکول مو رشد سالمی نخواهد داشت و در نهایت دچار ریزش میشود. به همین دلیل است که هرگونه مشکلات هورمونی و کمخونی باید قبل از پروسه کاشت مو درمان گردند.
بیشتر بخوانید: تزریق بوتاکس به چانه
- CBC diff (شمارش کامل سلولهای خونی)
- BS (قند خون)
- PT (زمان پروترومبین)
- PTT (زمان ترومبین نسبی)
- CT (زمان لخته شدن)
- BT (زمان خونریزی)
- HBsAg (آنتیژن سطحی ویروس هپاتیت B)
- HCV Ab (آنتیبادی ویروس هپاتیت C)
- HIV Ab (آنتیبادی اچآیوی)
رنگ کردن مو
به دلیل این که بسیاری از رنگ موها کف سر را تیره میکنند و یا به ریشه مو آسیب میرسانند، از حداقل یک ماه قبل از جلسه کاشت مو نباید موهای خود را رنگ و کراتین کنید.
کوتاهکردن مو قبل از کاشت مو
قبل از جراحی کاشت مو، باید موها را تا 2 یا 3 سانتیمتر کوتاه نمود. در طول پروسه جراحی کاشت مو، موها از قسمت اهداکننده برداشته و در قسمت موردنظر کاشته میشوند. برای این که کاشت مو با موفقیت انجام شود، باید در تمامی این مراحل دقت زیادی به خرج داد.
داشتن موی کوتاه باعث میشود:
- در طول برداشتن و خارجکردن مو به آن آسیبی وارد نمیشود.
- به دیگر موهای موجود در بخش پذیرنده آسیبی وارد نمیشود.
- داشتن کنترل کامل بر روی زمان و طول مدت جراحی و داروهای مورد نیاز
- جلوگیری از ایجاد مشکلاتی که ممکن است در طول دوران بهبودی رخ دهند.
بدون کوتاهکردن مو نمیتوان پروسه کاشت مو را با موفقیت و دقت لازم انجام داد. به همین دلیل، توصیه میشود حتماً قبل از جراحی موهای خود را کوتاه نمایید.
بیشتر بخوانید: تزریق چربی بهتر است یا تزریق بوتاکس؟
سؤالات متداول
آیا لازم است قبل از جراحی کاشت مو شیو کنیم؟
خیر. شیو کردن تمام سر پروسه کاشت مو را سادهتر میکند؛ اما ضروری نمیباشد.
آیا میتوان قبل از کاشت مو ورزش کرد؟
توصیه میشود تا از انجام هرگونه ورزش و فعالیت فیزیکی برای 3 تا 7 روز قبل از کاشت مو خودداری نمایید. درصورتیکه بهصورت حرفهای ورزش میکنید و یا در زمینههایی مانند بدنسازی فعالیت دارید، لطفاً از یک هفته قبل از کاشت مو از ورزشکردن پرهیز کنید. میتوانید بهترین زمان برای ورزش بعد از کاشت مو را مطالعه کرده و بر طبق آن اقدام کنید.
آیا پروتئین در نتیجه کاشت مو تأثیر مثبت میگذارد؟
ساختار مو از جنس پروتئین میباشد. به همین دلیل برای تقویت و تحریک رشد مجدد موهای کاشته شده بدن باید پروتئین کافی دریافت نماید. بنابراین سعی کنید در این زمان از مواد غذایی سرشار از پروتئین و آمینو اسید استفاده کنید.
آیا قبل از جراحی کاشت به PRP احتیاجی است؟
انجام این کار ضروری نمیباشد؛ اما یک درمان کمکی برای کاشت مو محسوب میشود. توصیه میشود قبل از انجام این کار با جراح کاشت مو مشورت نمایید.
ماینوکسیدیل بهتر است یا PRP؟
بر اساس تحقیقات، PRP مؤثرتر از ماینوکسیدیل عمل کرده است و بیمارانی که PRP انجام دادهاند، زودتر از دیگر افراد از درمان خود نتیجه گرفتهاند. علاوهبراین، با استفاده از این روش موهای زائد، لکههای زرد و موهای آسیبدیده کاهش مییابند.
مقالهای که برای شما آماده کردیم، مربوط به بلاگ ره یا بوده و میتوانید نکات جذاب و آموزشهای دیگر را در صفحه مربوطه مطالعه کنید. میتوانید برای دریافت انواع خدمات زیبایی از خدمات کلینیک پوست و مو ره یا بهره ببرید.