کاشت ابرو به عنوان بهترین و جدیدترین روش جایگزین کردن موهای از دست رفته شناخته می شود. افراد ممکن است در اثر عوامل مختلفی مانند بیماری های خاص، تصادف و سوختگی، نوع ژنتیک، تراکم پایین ابرو، تتو کردن، سبک زندگی ناسالم و … قسمت یا همه ابروهای خود را از دست بدهند و نیاز داشته باشند که دوباره آن را کاشت کنند. برای کاشت طبیعی ابروها لازم که قبل و بعد از عمل پیوند به فاکتورها و نکات مختلفی توجه شود. مراقبت های بعد از کاشت ابرو اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که نتیجه کار می تواند تأثیر بسیار زیادی در میزان زیبایی، جذابیت و اعتماد به نفس افراد داشته باشد.
خدمات کلینیک ره یا: کاشت ابرو با تخفیف ویژه
اهمیت مراقبت ها و توصیه های پزشک بعد از کاشت ابرو بسیار بیشتر از نکاتی است که قبل از عمل باید انجام داد. انتخاب کلینیک، پزشک متخصص و روش و تکنیک مناسب، هزینه کاشت و … از نکات اولیه کاشت ابرو هستند که اهمیت بالایی دارند اما فرد باید بعد از کاشت ابرو نیز بتواند بهخوبی از ابروهای خود مراقبت کند تا بتواند به نتیجه مطلوب و دلخواه خود برسد. در ادامه مطلب به بررسی توصیهها و مراقبت های بعد از کاشت طبیعی ابروها پرداخته خواهد شد.
دوران ریکاوری بعد از پیوند ابرو
امروزه انواع روش های مدرن و جدید برای کاشت طبیعی مو و ابرو وجود دارد که شناخته شده ترین آنها شامل مواردی همچون FUT، FUE، SUT و … هستند. هر کدام از این روش ها عوارض، مزایا و معایب خاص خود را دارند و به یک دوره نقاهت و ریکاوری نیاز دارند. می توان گفت توجه به دوران ریکاوری و نقاهت بعد از عمل از مهم ترین مراقبت های بعد از کاشت است. معمولاً روش های مختلف کاشت ابرو دارای عوارضی مانند بی حسی و درد در ناحیه ابرو، تورم و کبودی اطراف چشم، خارش و زخم و … هستند.
داشتن استراحت کافی در چند روز ابتدایی بعد از عمل، مراقبت از ابروها خصوصاً در هنگام خواب، شستشوی صحیح ابروها، عدم فعالیت سنگین، نپوشیدن لباس های بسته که نیاز باشد از روی سر پوشیده شوند، تغذیه مناسب و … از جمله کارهایی هستند که می توانند دوران ریکاوری را برای فرد ساده تر کنند. هر چقدر که فرد در دوران ریکاوری و نقاهت مراقبت و محافظت بیشتری از ابروهای کاشته شده داشته باشد در نهایت می تواند نتیجه بهتر و مطلوب تری دریافت کند.
داروها و محلولهای تجویزی بعد از کاشت مو
یکی دیگر از مهم ترین مراقبت های بعد از کاشت طبیعی مو و ابرو استفاده صحیح و درست از داروها و محلول های تجویزی پزشک متخصص است. معمولاً پزشک متخصص بعد از عمل پیوند مو و ابرو و با توجه به شرایط جسمانی بیمار، نوع روش و تکنیک کاشت مو، کیفیت عمل پیوند، میزان جراحات و … اقدام به تجویز داروها و محلول هایی می کند که درصد موفقیت کاشت مو را افزایش دهد و میزان عوارض جانبی را به حداقل برساند. نوع و میزان مصرف داروها توسط پزشک تعیین می شود و فرد بیمار باید به خوبی و با توجه به دستور پزشک از این داروها استفاده کند.
داروهای مسکن یا ضد درد مانند استامینوفین و کدئین، آنتی بیوتیک ها مانند آزیترومایسین و Ciprofloxacin ، داروهای ضد التهاب مانند سیتریزین، داروهای خواب آور مانند دیازپام و Xanax، سرم شستشو و شامپوهای مخصوص، داروهای تقویتی مانند انواع ویتامین ها و داروهایی مانند ماینوکسیدیل و فیناستراید و … از جمله مهم ترین و رایج ترین داروهایی هستند که با تشخیص پزشک برای بیمار تجویز می شود. مصرف تمامی این داروها در مراقبت های بعد از کاشت باید بر اساس دستور پزشک باشد و مصرف خودسرانه آنها می تواند مشکلات متعددی ایجاد کند.
اجتناب از رقیق کننده های خون
یکی از رایج ترین عارضه هایی که بعد از پیوند موهای سر، ابرو و … نمایان می شود دلمه بستن خود در محل کاشت است. بعد از آنکه برای برداشت یا پیوند گرافت مو برشی در پوست ایجاد می شود این ناحیه شروع به ترشح مواد منعقد کننده خون می کند که به ترمیم زخم کند. هر چند که دلمه بستن خون بعد از عمل می تواند عوارضی مانند عفونت داشته باشد اما تا یک هفته بعد از پیوند مو نباید از مواد رقیق کننده خون استفاده کرد چرا که ممکن است باعث خونریزی محل کاشت ابرو شود، بنابراین تا یک هفته بعد از عمل پیوند از مصرف مواد رقیق کننده خون باید پرهیز شود.
از جمله مهم ترین مراقبت های بعد از کاشت طبیعی موها جلوگیری از دلمه بستن خون در درازمدت است. هر چند که مراقبت درست باعث می شود این دلمه ها از بین بروند اما چنانچه بعد از مدتی بهبود پیدا نکرد ممکن است به فولیکول های مو آسیب بزند و لازم است که با تجویز پزشک از رقیق کننده های خون استفاده شود.
بیشتر بخوانید: رفع خط خنده و لبخند بدون جراحی
جلوگیری از تورم با کمپرس یخ
تورم در نواحی اطراف چشم و ابرو یکی دیگر از رایج ترین عارضه های کاشت طبیعی ابروها می باشد که میزان آن می تواند در روش های مختلف متفاوت باشد. تورم و قرمزی در روزهای ابتدایی بعد از عمل بسیار طبیعی و عادی است. بسیاری از افراد برای کاهش تورم و قرمزی بعد از عمل اقدام به استفاده از کمپرس یخ می کنند.
این کار می تواند باعث بروز مشکلات مختلفی شود و تا جایی که امکان دارد نباید از کمپرس یخ برای کاهش تورم و التهاب استفاده کرد. در صورتی که فرد توان تحمل این تورم و التهاب را نداشت می تواند از کمپرس یخ روی چشمان خود به گونه ای استفاده کند که محل کاشت ابرو را لمس نکند.
شستن مو ها
یکی دیگر از مهم ترین مراقبت های بعد از کاشت طبیعی ابرو، مو و … نحوه شستن آنها می باشد. هرچند که توصیه می شود در روزهای ابتدایی بعد از پیوند ابرو از شستن و مرطوب کردن آنها جلوگیری شود اما باید توجه داشت که نباید اجازه داد آلودگی روی این ناحیه جمع شود. همانطور که گفته شد معمولاً پزشک متخصص برای شستن موها بعد از عمل کاشت سرم ها و شامپوهای مخصوصی را تجویز می کند.
معمولاً بعد از 5 روز از گذشت عمل می توان موها را شستشو داد اما از آنجایی که فولیکول های مو ضعیف هستند و هنوز تثبیت نشده اند باید با احتیاط کامل اقدام به شستن آنها کرد و همچنین از شوینده های کاملاً ملایم بهره برد که در نهایت نتیجه کاشت را تحت تأثیر قرار ندهد.
نحوه خوابیدن بعد از کاشت ابرو
نحوه صحیح خوابیدن بعد از کاشت مو و ابرو همیشه از سوالات بیماران بوده است. همانطور که گفته شد جلوگیری از وارد آمدن فشار به محل کاشت مو و ابرو از مهم ترین مراقبت های بعد از کاشت می باشد. فرد باید به گونه ای بخوابد که ابرو هیچگونه تماسی با بالش نداشته باشد. خوابیدن به روی شکم یا پهلوها می تواند باعث آسیب به محل کاشت ابرو و فشار به آنها شود.
همچنین هنگام استراحت و خواب به هیچ عنوان نباید از چشم بند استفاده شود چرا که ممکن است به محل کاشت فشار وارد کرده یا باعث عفونت آن شود. به صورت کلی در هنگام خواب لازم است که سر بالاتر از بدن قرار داشته باشد تا تورم و التهاب در ناحیه کاشت ایجاد نشود و زخم ها با سرعت بیشتری بهبود پیدا کنند
بهداشت ابرو
همانطور که گفته شد با توجه به آنکه کاشت ابرو باعث زخمی شدن و خونریزی در محل ابروها می شود پتانسیل بالایی برای عفونی شدن دارد و ممکن است با کوچک ترین آلودگی ها نیز عفونت پیدا کند. رعایت بهداشت ابرو از مهم ترین مراقبت های بعد از کاشت ابرو است و لازم است که بیمار کاملاً توصیه های پزشک خود را عملی کند.
بعد از 3 روز از عمل پیوند ابرو لازم است که محل کاشت با استفاده از محلول الکل تمیز و ضدعفونی شود. نباید از مواد و لوازم آرایشی برای پر کردن ابروها استفاده کرد چرا که ممکن است عوارض شدیدتری به همراه داشته باشد. محیط ابرو کاملاً باید عاری از آلودگی باشد و از مرطوب شدن آن جلوگیری شود.
تابش مستقیم خورشید
نور مستقیم خورشید دارای اشعه های بسیار مضری است که حتی برای پوست و موی سالم نیز می تواند ایجاد عارضه های مختلفی بکند. تابش نور مستقیم خورشید بر روی ابروها و موهای کاشته شده می تواند آسیب های جبران ناپذیری به فولیکول های مو بزند. قرار نگرفتن در معرض نور آفتاب می تواند از جمله مراقبت های بعد از کاشت باشد. در صورتی که فرد ناچار به قرارگیری زیر نور آفتاب شد لازم است که حتما از عینک آفتابی یا کلاه لبه دار استفاده کند تا نور مستقیما به محل کاشت ابرو نتابد.
مصرف دخانیات
مصرف دخانیات می توانند مضرات و عوارض بسیار جبران ناپذیری داشته باشد. افرادی که دخانیات مصرف می کنند و عمل کاشت مو و ابرو انجام داده حداقل باید برای یک هفته تا 10 روز از این کار اجتناب کنند چرا که مصرف دخانیات می تواند مدت زمان دوره نقاهت را افزایش دهد. به صورت کلی تنباکو میزان سطح اکسیژن خون را کاهش می دهد و این باعث می شود که فولیکول های پیوندی مو دچار کمبود اکسیژن شوند…
همچنین بسیاری از داروهایی که پزشک متخصص برای دوران نقاهت بیمار تجویز می کنند ممکن است با دخانیات تداخل داشته باشند و این باعث شود که بهبودی زخم ها به درازا بینجامد. به صورت کلی برای مراقبت های بعد از کاشت طبیعی مو و ابرو توصیه می شود تا اتمام دوران نقاهت از مصرف هر گونه مواد دخانی پرهیز شود تا بهترین و مطلوب ترین نتیجه به دست بیاید.
رنگ کردن مو ها
همانگونه که موهای کودک در ابتدای تولد کم پشت است در هنگام کاشت مو و ابرو نیز فولیکول های جدید به زمان نیاز دارند تا بتوانند خودشان را با شرایط جدید وفق بدهند. بعد از ریکاوری و دوران نقاهت زمان زیادی لازم است که موها بعد از ریزش و دوره خواب دوباره شروع رشد کنند و مانند موهای عادی باشند. در این مدت هر گونه فعالیتی که باعث تحریک موها و پوست بشود می تواند باعث ایجاد عوارض و مشکلات متعددی شود.
رنگ کردن مو بعد از کاشت مو نیز از جمله کارهای تحریک کننده می باشد چرا که موهایی که در ابتدا رشد می کنند بسیار ضعیف هستند و ممکن است در اثر مواد شیمیایی داخل رنگ سوخته شوند و این باعث می شود که فولیکول های مو به خوبی رشد نداشته باشند. به صورت یکی از مراقبت های بعد از کاشت که به شدت توصیه می شود عدم رنگ کردن موها می باشد.
بیشتر بخوانید: رفع خط اخم بین دو ابرو
مصرف مشروبات الکلی
یکی دیگر از توصیه هایی که به بیماران می شود که بعد از کاشت مو و ابرو باید انجام دهند عدم استفاده از مشروبات الکلی می باشد. مشروبات الکلی می توانند به راحتی خون را رقیق کنند و این باعث می شود که دوران نقاهت بیمار طولانی تر شود. همان طور که در بخش های قبلی عنوان شد باید از خوردن موادی که باعث رقیق شدن خون می شود اجتناب کرد. همچنین ممکن است مشروبات الکلی با داروهای تجویزی پزشک تداخل داشته و عارضه های مختلفی به دنبال داشته باشند.
داشتن تغذیه مناسب، دوری از استرس و اضطراب، عدم استفاده از لوازم آرایشی، عدم انجام فعالیت هایی که باعث تعریق می شوند، انجام ندادن فعالیت های سنگین، هیدارته نگه داشتن بدن با مصرف مایعات مناسب و … از دیگر نکاتی هستند که در مراقبت های بعد از کاشت ابرو باید به آنها توجه ویژه ای داشت.
بیشتر بخوانید: کشیدن پوست صورت بدون جراحی با لیزر، نخ
آیا بارداری بعد از کاشت ابرو منعی دارد؟
سخن پایانی مراقبت های بعد از کاشت ابرو
هرچند که کاشت ابرو امروزه با استقبال زیادی همراه شده است و می تواند زیبایی، جذابیت و اعتماد به نفس افراد را چند برابر کند اما در صورتی که مراقبت های بعد از کاشت به خوبی انجام نشوند ممکن است عوارض و خسارات جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. تغذیه مناسب، انجام توصیه های پزشک، مصرف صحیح داروها، عدم مصرف دخانیات و مشروبات، عدم قرارگیری در معرض آفتاب و … از جمله مهم ترین نکاتی هستند که باید بعد از عمل پیوند مو و ابرو رعایت کرد.
مقالهای که برای شما آماده کردیم، مربوط به بلاگ ره یا بوده و میتوانید نکات جذاب و آموزشهای دیگر را در صفحه مربوطه مطالعه کنید. میتوانید برای دریافت انواع خدمات زیبایی از خدمات کلینیک پوست و مو ره یا بهره ببرید.