آزمایش های لازم قبل از کاشت مو کدام اند؟
آزمایش های لازم قبل از کاشت مو کدام اند؟

مشاوره آنلاین در واتس‌اپ

جهت مشاوره و اطلاع از قیمت‌ها با ما در ارتباط باشید.

درمان جای بخیه بعد از کاشت مو | جای زخم عمل کاشت مو

در حال حاضر روش‌های مختلف کاشت مو از پیشرفت زیادی برخوردار شده‌اند و پزشکان نیز دارای تجربه‌های زیادی در این زمینه گشته‌اند، اما ماندن جای بخیه در روند کاشت مو همچنان اجتناب ناپذیر است. به طور کلی رد بخیه کاشت مو با روش F.U.T بیشتر به چشم می‌آید. در این روش به دلیل اینکه بخشی از پوست سر برداشته و در جای مورد نظر قرار می‌گیرد، جای آن ممکن است تا حدی باقی بماند، اما روش‌هایی نیز برای کاشت مو وجود دارند که می‌توان از آنها به منظور کاهش جای بخیه استفاده کرد. خدمات کلینیک ره یا: کاشت مو با تخفیف جای بخیه در کدام روش کاشت مو باقی می‌ماند؟ در عمل کاشت مو دو روش وجود دارند که جای بخیه قابل توجهی بر جای می‌گذارند، به طور کلی هدف اصلی از کاشت مو، ایجاد موی طبیعی و بدون جای بخیه است. با این وجود، به دلیل نوع روش انجام،...

درمان جای بخیه بعد از کاشت مو
مشاوره رایگان ره‌یا فقط با چند کلیک

با رزرو آنلاین وقت ملاقات در کلینیک زیبایی ما، به راحتی و در کمترین زمان ممکن، از خدمات متنوع ما بهره‌مند شوید.

در حال حاضر روش‌های مختلف کاشت مو از پیشرفت زیادی برخوردار شده‌اند و پزشکان نیز دارای تجربه‌های زیادی در این زمینه گشته‌اند، اما ماندن جای بخیه در روند کاشت مو همچنان اجتناب ناپذیر است. به طور کلی رد بخیه کاشت مو با روش F.U.T بیشتر به چشم می‌آید. در این روش به دلیل اینکه بخشی از پوست سر برداشته و در جای مورد نظر قرار می‌گیرد، جای آن ممکن است تا حدی باقی بماند، اما روش‌هایی نیز برای کاشت مو وجود دارند که می‌توان از آنها به منظور کاهش جای بخیه استفاده کرد.

خدمات کلینیک ره یا: کاشت مو با تخفیف

جای بخیه در کدام روش کاشت مو باقی می‌ماند؟

در عمل کاشت مو دو روش وجود دارند که جای بخیه قابل توجهی بر جای می‌گذارند، به طور کلی هدف اصلی از کاشت مو، ایجاد موی طبیعی و بدون جای بخیه است. با این وجود، به دلیل نوع روش انجام، معمولاً اسکارهای جزئی ظاهر می‌شوند. نوع بخیه و زخم، بسته به روش جراحی انتخابی متفاوت است.

جای بخیه و اسکار در روش FUT

جای بخیه و اسکار در روش FUT

در کاشت مو به روش FUT، بخش کوچکی از پوست سر که دارای مو است از ناحیه مورد نظر برداشته می‌شود. سپس بخش برداشته شده به گرافت‌های موی اختصاصی تقسیم شده و در نهایت به بخش‌های کم مو و یا طاس سر پیوند زده می‌شود. این کار در صورتی که توسط پزشک واجد شرایط انجام شود، تنها زخمی کم‌رنگ در بخشی که پوست برداشته شده باقی می‌گذارد. در صورتی که موهای بیمار از حدود 2 تا 3 سانتی متر بلند‌تر شود، معمولاً رد بخیه در میان موها ناپدید می‌شود.

جای بخیه و اسکار در روش FUE

جای بخیه و اسکار در روش FUE

در روش کاشت مو FUE، هر مو از ناحیه اهداکننده به صورت جداگانه برداشته می‌شود. به همین خاطر سر بیمار دچار زخم‌هایی به صورت گرد و کوچک می‌شود. در این روش جای زخم بیشتر خواهد بود، اما به دلیل اینکه زخم‌ها به صورت پخش‌ شده هستند، کمتر به چشم خواهند آمد و افراد می توانند به منظور بهبود ظاهر، موهای بخش اهدا کننده را پس از عمل FUE کوتاه کنند.

به طور کلی نوع مدل مو در انتخاب روش کاشت مو بسیار تعیین کننده است. به عنوان مثال برای فردی که مدل موهای بسیار کوتاه را ترجیح می‌دهد روش FUE مناسب‌تر است، زیرا در این روش زخم‌های گرد کوچک به صورت پراکنده بوده و کمتر به چشم می‌آیند. همچنین این روش باعث بهبود سریع و رشد مو پس از کاشت می شود. این نکته را بدانید که دقت و مهارت پزشک در کم بودن جای بخیه بسیار تاثیر گذار است.

بیشتر بخوانید: آیا کاشت مو ضرر دارد؟

رد بخیه در کدام روش کاشت مو شدیدتر است؟

به طور کلی اکثر بیماران به دلیل کم‌رنگ بودن جای زخم، روش FUE را انتخاب می‌کنند. زخم‌هایی که بعد از FUE باقی می‌مانند معمولاً راحت‌تر پنهان می‌شوند و همچنین زخم آن نیاز به بخیه ندارد. در حالی که در روش FUT زخم‌هایی افقی و طولانی در پشت سر ایجاد می‌شوند. قبل از عمل پیوند مو حتماً با پزشک خود دراین رابطه صحبت کنید.

همچنین روش انتخابی به میزان حساسیت پوست شما و اینکه آیا بدن شما دچار اسکار کلوئیدی می‌شود یا خیر نیز وابسته است. نکته دیگر این است که در روش FUE شما باید سر خود را تقریباً به طور کامل بتراشید. این کار موجب می‌شود که گرافت‌های مو برای پیوند آماده شده و همچنین موهای شما نیز تقویت می‌شوند.

عوامل مؤثر بر ماندن جای بخیه و اسکار بعد از کاشت مو

علاوه بر نحوه انجام کاشت مو عوامل دیگری نیز بر ماندن جای زخم نیز موثراند:

تاثیر سن بر روی جای بخیه و زخم بعد از کاشت مو

به طور کلی پوست افراد مسن دیرتر ترمیم شده و به همین دلیل جای زخم بیشتر در آنها باقی می‌ماند. به عبارت دیگر هرچه سن بالاتر می‌رود، ظرفیت بدن برای ترمیم پوست نیز کاهش می‌یابد.  در سنین بالا فاکتورهای رشد و سلول‌های بنیادی در پوست باقی نمانده‌اند. بنابراین اگرچه شما می‌توانید تا ۷۵ سالگی عمل کاشت مو را انجام دهید، اما این نکته را بدانید که هر چه دیرتر این کار را انجام دهید، امکان بهبود شما نیز کاهش می‌یابد.

تأثیر مهارت پزشک روی جای بخیه و اسکار بعد از کاشت مو

مهارت پزشک نیز بر میزان زخم و رد بخیه برجای مانده بسیار تاثیرگذار است. کاشت مو عملی ظریف و حساس است به همین دلیل هرگونه اشتباه در انجام بخیه و یا برش موجب ایجاد زخم‌هایی بزرگ شده و در نتیجه این زخم‌ها بیشتر به چشم خواهند آمد و دوره بهبودی طولانی و سخت می‌شود.

درمان جای بخیه و اسکار بعد از کاشت مو

درمان جای بخیه و اسکار بعد از کاشت مو

در هنگام عمل کاشت مو، پزشک شما با دقت کار را پیش می‌برد تا کمترین جای زخم و اسکار باقی بماند. پزشک حرفه‌ای معمولاً از روش‌هایی برای پیوند استفاده می‌کند که جای زخم را محوتر نشان دهد، زیرا موهایی که کنار اسکار رشد می‌کنند ممکن است موجب دیده شدن جای بخیه نیز شوند. بنابراین در صورتی که کار توسط پزشک واجد شرایط انجام شود، میزان جای بخیه و زخم نیز به حداقل خواهد رسید.

در هر صورت پس از عمل کاشت مو اگر می‌خواهید جای بخیه و زخم‌تان کمتر شود، روش‌هایی بدین منظور وجود دارند. این تکنیک‌ها به کمتر دیده شدن جای زخم‌های شما کمک می‌کنند، اما این نکته را بدانید که روش‌های ذکر شده نمی‌توانند جای زخم را به طور کامل بهبود دهند. در مورد انتخاب روش پزشک به شما راهنمایی های لازم را خواهد کرد. این روش‌ها در ادامه مقاله توضیح داده شده‌اند.

بیشتر بخوانید: از کجا بفهمیم ریزش مو هورمونی است

لیزر درمانی

روش لیزر درمانی معمولاً به این صورت است که اغلب از ترکیب پردازنده سیگنال (SMG) و تحریک مغناطیسی جمجمه‌ای (TMP) استفاده می‌شود، همچنین امروزه لیزر به عنوان یک روش عالی برای از بین بردن زخم ناشی از پیوند مو نیز شناخته شده است. در این روش پوست آسیب دیده مورد هدف قرار می‌گیرد و در نهایت جای زخم از بین برده می‌شود. لیزر همچنین می‌تواند موجب سنتز کلاژن در لایه درم پوست شود، این قضیه در نهایت انعطاف پذیری پوست را بهبود می‌بخشد. این نکته را بدانید که لیزر به هیچ عنوان به موی پیوند زده شده آسیب وارد نمی‌کند.

پی آر پی

پی آر پی

به طور کلی استفاده از پی آر پی (PRP) به خصوص پس از عمل کاشت مو دارای مزایای زیادی است، این روش علاوه بر تقویت مو موجب کاهش جای زخم نیز خواهد شد. برخی از مزایای پی آر پی عبارتند از:

  • افزایش سرعت بهبودی
  • کاهش رد زخم
  • افزایش رشد مو در موهای پیوند زده شده

مزوتراپی

مزوتراپی

از روش مزوتراپی می‌توان به منظور بهبود تغذیه و تقویت گرافت‌های موی کاشته شده استفاده کرد. در این روش تحریک کلاژن نیز می‌تواند در بهبود جای زخم بسیار کمک کننده باشد. شما می‌توانید چهار هفته پس از کاشت مو، اولین جلسه مزوتراپی را انجام دهید. به طور کلی هر جلسه حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول خواهد کشید.

مراقبت‌های بعد از کاشت مو برای کاهش جای بخیه و اسکار

برای بهبود سریع‌تر زخم‌های حاصل از پیوند مو بهتر است که تا ۶ روز به ناحیه آسیب دیده دست زده نشود. پس از آن افراد می‌توانند چند عمل را بعد از جراحی انجام دهند تا ظاهر زخم بهتر شود. تمیز نگه داشتن محل زخم از جمله مهم ترین کارها محسوب می‌شود. به طور کلی مراقبت صحیح از زخم می‌تواند در بهبود ظاهر زخم بسیار کمک کننده باشد. از جمله مهمترین مشکلاتی که موجب بدتر شدن اوضاع می‌شود عفونت است.

مدتی طول خواهد کشید تا جای زخم بسته شود، به همین دلیل احتمال ایجاد عفونت زیاد خواهد بود. بنابراین مراقبت صحیح از زخم و مصرف دوره کامل آنتی بیوتیک تجویزی در بهبود شما بسیار تاثیرگذار است. سعی کنید که محل عمل و زخم را کمتر تحت فشار قرار دهید در غیر این صورت ممکن است که محل زخم و موهای پیوند زده شده دیرتر بهبود یابند. پس از خم شدن یا حمل بار سنگین خودداری کنید. بهتر است که در طول درمان و بهبود زخم‌ها از حضور مستقیم در زیرنور خورشید خودداری کنید. از آنجایی که پوست این نواحی پس از بهبود نازک‌تر خواهند بود، قرار گرفتن زودهنگام و طولانی مدت در معرض نور خورشید، جای زخم ها راتیره‌تر خواهد کرد.

کدام روش‌ کاشت مو جای بخیه و اسکار به جای نمی‌گذارند؟

به طور کلی روش‌های FUE و نئوگرافت (NeoGraft) جای زخم بزرگ بر جای نمی‌گذارند. اما در محل برداشت مو و فولیکول زخم ایجاد می‌کنند. این زخم‌ها خیلی به چشم نمی‌آیند، اما در صورت کوتاه کردن و تراشیدن مو، قابل مشاهده خواهند بود.

در روش کاشت مو FUE به دلیل برش‌ ظریف‌ در پوست، نسبت به روش‌های سنتی جای زخم بسیار کمتر خواهد بود. در روش Micro DHI جای زخم به قدری کوچک است که تنها نقطه‌هایی کوچک بر روی پوست دیده می‌شوند. این روش حداقل جای زخم و طبیعی‌ترین نتایج را تا به حال عرضه کرده است.

امروزه ابزارهای مورد استفاده برای برداشتن فولیکول‌های موی پیوندی از سنگ گرانبهای یاقوت کبود ساخته شده‌اند، که این وسایل بسیار دقیق‌تر از ابزارهای فولادی سنتی هستند.

بیشتر بخوانید: درصد موفقیت کاشت مو چقدر است؟

سوالات متداول

زخم کاشت مو چقدر طول می‌کشد تا بهبود یابد؟

زمان بهبودی زخم بسته به نوع روش متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، در روش FUT محل زخم بخیه و پیوند معمولاً در عرض ۱۰ تا ۱۴ روز بهبود می‌یابد. جای زخم نیز به مرور زمان بهتر می‌شود که این موضوع برای هر فرد متفاوت خواهد بود.

زخم‌ها چه مدت قرمز می‌مانند؟

پس از کاشت مو، بخش گیرنده مو و همچنین ناحیه اهداکننده برای بهبود نیاز به زمان دارند. در ناحیه گیرنده ممکن است که قرمزی و دلمه خون دیده شود. حداقل شش روز به بخش پیوندزده شده دست نزنید. دلمه ها در عرض ۱۰ روز از بین می‌روند.

چگونه می‌توانم زخم کاشت موی خود را پنهان کنم؟

اگر می‌خواهید زخم‌ها را بدون انجام هیچ روش درمانی پنهان کنید، می‌توانید موهای خود را بلند کنید. اما روش‌هایی مانند تریکو پیگمنتیشن (TMP) و میکرو پیگمنتیشن پوست سر (SMP)  نیز وجود دارند که می‌توانند به شما برای پوشاندن زخم کمک کنند.

آیا مو در اطراف زخم رشد خواهد کرد؟

به طور کلی مو در بافت اسکار رشد نمی‌کند، زیرا هیچ فولیکول مویی در زخم وجود ندارد.

آیا روش‌های حذف اسکار می‌تواند جای زخم را به طور کامل درمان کند؟

این روش‌ها تنها در بهبود جای زخم کمک می‌کنند، اما آن را به طور کامل از بین نمی‌برند. بهترین راه برای جلوگیری از این امر این است که در پیوند مو روشی را انتخاب کنید که دارای کمترین جای زخم خواهد بود.

کدام روش از بین بردن جای زخم بهترین است؟

بهترین روش وابسته به شرایط بیمار است و برای اطلاع از بهترین آن با پزشک مشورت کنید.

مقاله‌ای که برای شما آماده کردیم، مربوط به بلاگ ره یا بوده و می‌توانید نکات جذاب و آموزش‌های دیگر را در صفحه مربوطه مطالعه کنید. می‌توانید برای دریافت انواع خدمات زیبایی از خدمات کلینیک پوست و مو ره یا بهره ببرید.

نظرات و سوالات شما

0 0 رای ها
امتیاز
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

رزرو و دریافت نوبت مشاوره ره‌یا

انتخاب خدمت*
نام شما*
ایمیل شما*
شماره تلفن شما*