آزمایش های لازم قبل از کاشت مو کدام اند؟
آزمایش های لازم قبل از کاشت مو کدام اند؟

مشاوره آنلاین در واتس‌اپ

جهت مشاوره و اطلاع از قیمت‌ها با ما در ارتباط باشید.

آیا کاشت مو ضرر دارد؟ عوارض رایج کاشت مو

چندی پیش یکی از کاربران توئیتر با انتشار توئیتی درباره تجربه عوارض شدید بعد از کاشت مو و چشمان متورم خود، باعث ایجاد برخی تردیدها در مورد پیامدهای عمل جراحی کاشت مو شد. با این حال، در بیشتر منابع اینترنتی، کاشت موی طبیعی، عملی کم عارضه و آسان معرفی شده است. در این جا سوالی مطرح می‌شود که آیا واقعا جراحی پیوند گرافت و واحدهای فولیکولار، درمانی کم عارضه است یا در حقیقت، کاشت مو ضرر دارد؟ کلینیک ره یا: کاشت مو با تخفیف در این مقاله از وب سایت کلینیک ره یا تصمیمی داریم تا تمامی عوارض ناشی از کاشت مو، از ساده‌ترین یا وحشتناک ترین آن‌ها را بررسی کنیم. بنابراین اگر تصمیم شما برای کاشت مو جدی شده، بهتر است ابتدا با مطالعه این مطلب از عوارض و خطرات کاشت مو آگاهی یابید.  درصد موفقیت در کاشت مو چقدر است یکی از بدترین مسائلی که ممکن است در...

مشاوره رایگان ره‌یا فقط با چند کلیک

با رزرو آنلاین وقت ملاقات در کلینیک زیبایی ما، به راحتی و در کمترین زمان ممکن، از خدمات متنوع ما بهره‌مند شوید.

چندی پیش یکی از کاربران توئیتر با انتشار توئیتی درباره تجربه عوارض شدید بعد از کاشت مو و چشمان متورم خود، باعث ایجاد برخی تردیدها در مورد پیامدهای عمل جراحی کاشت مو شد. با این حال، در بیشتر منابع اینترنتی، کاشت موی طبیعی، عملی کم عارضه و آسان معرفی شده است. در این جا سوالی مطرح می‌شود که آیا واقعا جراحی پیوند گرافت و واحدهای فولیکولار، درمانی کم عارضه است یا در حقیقت، کاشت مو ضرر دارد؟

کلینیک ره یا: کاشت مو با تخفیف

در این مقاله از وب سایت کلینیک ره یا تصمیمی داریم تا تمامی عوارض ناشی از کاشت مو، از ساده‌ترین یا وحشتناک ترین آن‌ها را بررسی کنیم. بنابراین اگر تصمیم شما برای کاشت مو جدی شده، بهتر است ابتدا با مطالعه این مطلب از عوارض و خطرات کاشت مو آگاهی یابید. 

درصد موفقیت در کاشت مو چقدر است

یکی از بدترین مسائلی که ممکن است در اینترنت، خصوصا در درمان‌های زیبایی پوست و مو با آن روبه‌رو شوید، اطلاعات ضد و نقیض در مورد عوارض جانبی کاشت مو است. حتی با جستجو در منابع انگلیسی هم با تعداد زیادی از مطالب تبلیغاتی رو به رو می‌شوید. تبلیغاتی که درصد موفقیت کاشت مو را بیش از ۹۸٪ تخمین می‌زنند.

برای پاسخ به سوال «درصد موفقیت در کاشت مو چقدر است»، باید ابتدا کمی بیشتر در مورد منظور از این سوال کنکاش کرد. وقتی از ضررهای کاشت مو صحبت می‌کنیم، ممکن است منظورمان مشکلاتی جدی باشد که پس از جراحی پیوند مو با آن رو به رو می‌شویم. با این حال، ممکن است منظور برخی دیگر، نتایج طبیعی کاشت مو و ظاهر آن‌ها باشد. مثلا:

  • آیا بعد از کاشت مو پوست یا موهای سر آسیب غیرقابل جبرانی میبینند؟
  • آیا خطر ابتلا به بیماری های خاصی وجود دارد؟
  • آیا ظاهر ما بعد از کاشت مو زشت و انگشت نما می شود؟
  • آیا عوارض بعد از کاشت مو غیرقابل تحمل هستند؟
  • درصد موفقیت در کاشت مو چقدر است؟

عوارض رایج کاشت مو

بنا به آمارهای رسمی، در حال حاضر کاشت مو در بدترین شرایط، شانس موفقیتی در حد ۷۵٪ دارد. با این حال، این موضوع وابسته به موارد متعددی است. سطح تخصص پزشک، کلاس کاری کلینیک، تجربه کادر درمان و به روز بودن دستگاه های مورد استفاده همه در درصد موفقیت کاشت مو سهیم هستند. با این حال، مهمترین موضوعی که در شانس موفقیت کاشت مو مؤثر شناخته می‌شود، متد درمانی و روش کاشت موها است.

در کنار این موضوع، باید گفت که جدی گرفتن مراقبت‌های کاشت مو در قبل و بعد آن هم یک ضرورت انکارناپذیر محسوب می‌شود. در واقع، بیشتر مشکلاتی که برای بیماران بعد از کاشت مو رخ می‌دهد، ناشی از کوتاهی یا سهل انگاری خود ایشان ایجاد شده است. بنابراین باید به یاد داشته باشید که در صورت رعایت نکات مراقبتی، می‌توانید عوارض کاشت مو را تا حد زیادی کنترل کنید.

بیشتر بخوانید: ریزش مو سکه ای (آلوپسی)

عوارض انواع روش های کاشت مو

احتمالا پیش از مراجعه به این صفحه، در مورد روش‌های مختلف کاشت مو مطالعه کرده‌اید. در غیر این صورت، در همین وب سایت، می‌توانید کامل‌ترین اطلاعات در مورد روش های گوناگون کاشت مو را کسب کنید. کاشت مو بسته به روش مورد استفاده، روشی نیمه تهاجمی و یا کاملا تهاجمی محسوب می‌شود. در نتیجه، ضررهای کاشت مو در روش های مختلف هم متفاوت خواهد بود.

  • شاید بتوان ادعا کرد که عوارض روش FUT نسبت به دیگر روش‌ها شدیدتر است. دلیل این امر، برشی است که در کاشت مو به روش FUT در ناحیه پشت سر زده می‌شود.
  • عوارض کاشت مو به روش FIT نسبت به روش FUT کمتر است. با این حال، روش FIT (یا FUE) را می‌توان با رویکردهای گوناگونی دنبال کرد. روش های قدیمی که بیشتر با نام روش پانچ شناخته می‌شدند، به دلیل قطور بودن گرافت‌های برداشته شده عوارض خاصی را به دنبال داشتند. با این حال امروزه در روش های جدیدتر کاشت مو، این عوارض تعدیل شده‌اند.
  • در روش کاشت موی SUT و کاشت مو به روش میکروگرافت، بسیاری از عوارض کاشت مو دیگر مشاهده نمی‌شوند. این روش‌ها را به واقع به دلیل ظرافت آن‌ها می‌توان نیمه تهاجمی تلقی کرد. همچنین در تکنیک کاشت مو از بدن، با عوارض کاملا متفاوتی رو به رو هستیم.

عوارض انواع روش های کاشت مو

آشنایی با عجیب ترین عوارض کاشت مو

برای درک هر چه بهتر عوارض جراحی کاشت مو، بد نیست تا به صورت خلاصه مراحل استخراج و پیوند فولیکول را بررسی کنیم. به این ترتیب، بهتر می‌توان دلایل به وجود آمدن عوارض کاشت مو را توضیح داد. در یک عمل جراحی کاشت موی طبیعی، پیش از هر چیز باید بیهوشی موضعی انجام شود. داروهای بیهوشی مورد استفاده در این مرحله، از داروهای بیهوشی مورد استفاده دندانپزشک شما خیلی قوی‌تر هستند.

در واقع، کاربر توئیتری که از عوارض کاشت موی خود شکایت داشت، به واقع در حال تجربه‌ی عوارض آمپول بی حسی کاشت مو بود. گفتنی است این عوارض کوتاه مدت بوده و نهایتا ۵ ساعت و تا کمتر از یک روز، بهبودی کامل حاصل می‌شود. با این حال، کاشت مو عوارض دیگری هم دارد که ممکن است به نظر شما بسیار عجیب به نظر برسند.

سکسکه و سرفه

سکسکه بعد از کاشت مو، غیرعادی‌ترین عارضه بعد از جراحی پیوند فولیکول است. دلیل این موضوع تا مدت‌ها ناشناخته بود. با این حال، دلیل احتمالی بروز این مسأله، عصب فرتیک است. این عصب نقش اصلی را در ایجاد سکسکه و سرفه دارد. برخی از اعصاب روی کاسه سر با این عصب پیوندهایی داشته و ممکن است دلیل بروز سکسکه بعد از کاشت مو، تحریک این اعصاب باشد.

دلمه شدن جای زخم روی پوست سر

شاید ظاهر غیرعادی پوست سر و عوارض ناحیه ی گیرنده مشهورترین عارضه بعد از کاشت مو به شمار رود. بسیاری از افرادی که کاشت مو انجام داده‌اند چنین حالتی را روی پوست سر خود تجربه می‌کنند و شاید شما هم آن را دیده باشید. این فرم، به نام مرحله جوجه اردک زشت شناخته شده، و دلیل آن، کاشت گرافت‌ها در زخم‌های بسیار کوچک روی پوست سر است.

این عارضه، حالتی موقتی بوده و انتظار می‌رود طی ۱۰ روز تا نهایتا یک ماه کاملا محو شود. برای کنترل و التیام دلمه شدن پوست سر، حتما از اسپری های شستشو دهنده و شامپوهای مخصوص شستشوی سر بعد از کاشت مو استفاده کنید. همچنین لازم است تا به هیچ وجه به پوست سر خود دست نزده، و از فعالیت شدید هم پرهیز کنید.

دلمه شدن جای زخم روی پوست سر

تفاوت رنگ موهای کاشته شده

معمولا برای برداشت گرافت‌های مورد نیاز در کاشت مو، از موهای دو طرف و پشت سر استفاده می‌شود. البته در کاشت مو به روش BHT این کار با استفاده از موهای بدن صورت می‌گیرد. به هر حال، موهای جدید کاشته شده خصوصیات قبلی خود در محل اصلی را حفظ کرده و گاهی باعث ناهمگونی در موهای کاشته شده می‌شود. 

بیشتر بخوانید: بهترین کلینیک و مرکز کاشت مو

رشد نکردن موهای کاشته شده

یکی دیگر از مشکلات کاشت مو که در کاشت مو به روش BHT با آن رو به رو هستیم، عدم رشد همسان موهای کاشته شده است. موهای بدن به دلیل برنامه‌ریزی ژنتیکی فولیکول‌های آن از حد خاصی بیشتر بلند نمی‌شوند. همچنین نازک‌تر بوده و خصوصیات آن کاملا با موهای سر متفاوت است. به همین دلیل، احتمالا در کاشت مو از بن یا ناحیه تناسلی، ظاهر نهایی کاملا با انتظارات شما همخوانی نداشته باشد.

دفن شدن فولیکول ها و رویش موهای زیرپوستی

فولیکول‌ها توده‌هایی در ناحیه میانی یا درم پوست هستند که تارهای مو در دسته های تکی یا چندتایی داخل آن قرار دارند. گاهی در طی مراحل کاشت فولیکول یا برداشت گرافت‌های مو، ممکن است فولیکول‌ها به لایه‌های عمیق‌تر رانده شوند. در این صورت احتمالا با مشکلاتی رو به رو می‌شویم که در بدترین حالت، منجر به فولیکولیت می‌شوند.

جوش و آکنه بعد از کاشت

کاشت مو یک مداخله عمیق در ساختار و فیزیولوژی پوست است. به همین دلیل ممکن است التهابات و یا مشکلات مختلفی پس از کاشت مو در پوست مشاهده شود. یکی از این موارد، پیدا شدن جوش و آکنه در داوطلب کاشت مو است. جوش‌ها نباید بیشتر از چند عدد باشند. با این حال همین چند جوش در ناحیه موهای کاشته شده نگرانی‌هایی را از بابت عفونی شدن ناحیه به وجود می‌آورند. افرادی که موهای چربی دارند، بیشتر از بقیه در معرض این عارضه بعد از کاشت مو قرار دارند.

جوش و آکنه بعد از کاشت

خط رویش نامناسب

خط رویش نامناسب از عوارض غیرعادی بعد از کاشت مو است. در صورتی که متخصص یا تکنسین‌های مسئول در کاشت مو، تجربه کافی در طراحی خط رویش نداشته باشند، ممکن است فولیکول‌ها را در فاصله نامناسبی از جلوی سر پیوند بزنند. در این صورت، خط رویش از روی پیشانی شروع شده و حالتی نامناسب را ایجاد خواهد کرد. در این صورت، احتمالا تنها راه، لیزر موهای زائد در ناحیه خط رویش است.

سستی پوست سر

یکی از مؤلفه‌های کاندید شدن افراد برای کاشت مو به روش FUT، شل بودن پوست سر آن‌ها است. دلیل این موضوع، نیاز به برش بخشی نواری از پوست پشت سر برای استخراج و آماده سازی گرافت‌های مورد استفاده در کاشت مو می‌باشد. با این حال، گاهی همین امر شمشیری دو لبه بوده و موجب سست شدن پوست موی سر می‌شود.

فر شدن موها

یکی دیگر از عوارض عجیب پس از کاشت مو، فر شدن موهای کاشته شده است.

از دست دادن حس لامسه در نقاط جراحی شده

طی فرآیند یا پروسیجر کاشت مو، از بیهوشی موضعی استفاده می‌شود. این بیهوشی پس از عمل جراحی کم کم برطرف شده و به دنبال خود، احساساتی مثل کرختی یا خواب رفتگی را به دنبال دارد. با این حال در صورت استفاده از داروهای بی‌کیفیت یا خطای پزشکی در برش پوست سر، برداشت فولیکول و کاشت آن، ممکن است اعصاب ناحیه پوست روی سر آسیب ببینند. در این صورت بیمار، حس لامسه خود را هر چند در نواحی کوچکی از دست خواهد داد.

با این وجود، این عارضه به شدت نادر بوده و تا کنون موارد انگشت شماری از آن گزارش شده است.

از دست دادن حس لامسه در نقاط جراحی شده

کمرنگ شدن پوست (هیپرپیگمانتاسیون) و ظاهر پرتقالی در پشت سر

در گذشته برای استفاده از روش FIT از دستگاه‌های پانچی با قطر تیغه نامناسب استفاده می‌شد. این موضوع، باعث می‌شد در ناحیه بانک مو، زخم‌های زیادی به وجود بیاید. این زخم‌ها پس از بهبود، حالتی دانه دانه مشابه با پوست پرتقال پیدا کرده، و در مواردی پوست ناحیه دچار رنگ پریدگی به صورت نقطه‌ای می‌شد. به عارضه نوع اخیر، هیپرپیگمانتاسیون گفته می‌شود.

با این حال با پیشرفت تکنیک‌های پزشکی و استفاده از دستگاه‌های پانچ پیشرفته، دیگر کمتر شاهد این موضوع هستیم.

ریزش تارهای کاشته شده و ریزش شوک (تلوژن افلوويوم)

یکی از عوارض ترسناک بعد از کاشت مو، ریزش ناگهانی موهای کاشته شده در ماه نخست بعد از کاشت است. این ریزش مو کاملا طبیعی بوده و نباید از بابت آن نگرانی به خود را دهید. این اتفاق یکی از مراحل رشد فولیکول‌های تازه پیوند زده شده بوده و پس از ریزش، مجددا موها شروع به رشد خواهند کرد.

با این حال، حالتی دیگر از ریزش مو وجود دارد که ممکن است بعد از کاشت مو با آن رو به رو شوید. این عارضه ریزش شوک یا تلوژن افلوويوم نام دارد و در اثر شوک به بافت ناحیه پوست سر رخ می‌دهد. در صورت ریزش غیرعادی موهای کاشته شده بعد از کاشت مو، لازم است تا موضوع را با پزشک متخصص در میان بگذارید.

نازک شدن تار موها در ناحیه بانک مو

ناحیه بانک مو با هر بار برداشت گرافت از آن تضعیف شده و بدیهی است که اسیب‌هایی را متحمل شود. یکی از آسیب‌هایی که گاه در زمره عوارض بعد از کاشت مو گزارش شده، نازک شدن موهای ناحیه بانک مو است.

لیکن پلانوپیلاریس (LPP)

یا لیکن پلان مویی (لیکن پلان فولیکولار Lichen Planopilaris – Follicular Lichen Planus) یک عارضه شدیدا آزاردهنده است که شامل ریزش مو و التهاب شدید پوست سر می‌باشد. با وجود بروز این عارضه به صورت مشترک در مردان و زنان، معمولا خانم‌ها لیکن پلان را تجربه می‌کنند. دلیل این بیماری خود ایمنی کاملا مشخص نبوده و احتمالا ریشه ژنتیکی دارد. با این حال در مواردی گزارش شده که لیکن پلان در اثر کاشت مو تحریک یا تشدید شده است.

بیشتر بخوانید: کاشت و ترمیم مو به روش HRT

ضررهای کاشت مو برای مردان

بیشتر عوارضی که تا به اینجا به ان اشاره شد، مربوط به مواردی بود که چندان جدی در نظر گرفته نمی‌شوند. با این حال، برخی دیگر از عوارض کاشت مو، جدی‌تر بوده و ممکن است در نتیجه آن‌ها، پیوند گرافت‌های فولیکول با شکست رو به رو شود. در این میان، برخی از عوارض کاشت مو مختص به آقایان بوده و برخی دیگر تنها در خانم‌ها دیده می‌شود.

دلیل این امر، تفاوت در روش‌های کاشت مو و یکسان نبودن روش های کاشت مو در مردان و زنان است. همچنین معمولا خانم‌ها موهای خود را بلندتر نگه می دارند که این موضوع باعث می‌شود برخی از عوارض کاشت مو فقط در آقایان هویدا باشد.

به عنوان مثال، در کاشت مو به روش FUT اسکار به جا مانده از برش در ناحیه پشت سر در خانم‌ها دیده نمی‌شود. همچنین برخی از روش‌های کاشت مو، مثل کاشت مو از بدن یا ریش معمولا مخصوص آقایان بوده و عوارض آن هم فقط در آقایان دیده می‌شود.

ظاهر عروسکی مو

یک از عوارض کلاسیک که در کاشت مو آقایان رایج است، ظاهر عروسکی در موهای کاشته شده است. شاید شما هم تا به حال به افرادی که موهای کاشته شده آن‌ها حالتی غیرطبیعی دارد برخورد کرده باشید. دونالد ترامپ یکی از نمونه این افراد است که موهای سر وی، حالتی غیرطبیعی و مصنوعی دارد. این عارضه مدت‌هاست که در روش‌های جدید کاشت مو برطرف شده است.

با این حال اگر در گرافت‌های جدید از تعداد زیادی فولیکول استفاده شود، احتمالا با این عارضه مواجه خواهید شد.

تضعیف بانک مو

هر فرد بانک موی محدودی دارد که باید به دقت از آن مراقبت کند. با این حال زمانی که مجبور به استفاده از بانک مو شویم، به ناچار بایدبا برداشت گرافت، به آن آسیب وارد کنیم. در بسیاری از مواردی که فرد بعد از کاشت مو نمی‌تواند کاشت مو مجدد انجام دهد، به این دلیل است که به ذخیره کاشت موی خود اسیب رسانده است.

بدترین عوارض کاشت مو

البته کاشت مو ممکن است ضررهای دیگری هم داشته باشد. این ضررها که در زمره شدیدترین عوارض کاشت مو جای می‌گیرند، معمولا در نتیجه حساسیت‌های جانبی یا شکست در کاشت مو به وجود آمده و نمی‌توان آن‌ها را عوارض قابل انتظار کاشت مو تلقی کرد.

  • کبودی دور چشم یکی از رایج‌ترین عوارض کاشت مو است. این عارضه در اثر حساسیت به مواد بیحس کننده ایجاد می‌شود. در صورت بهبود نیافتن سریع این عارضه، باید به پرشک مراجعه کنید.
  • تورم پوست معمولا در اثر تجمع مایعات در زیر پوست رخمی‌دهد. این عارضه که گاه به نام ادما هم شناخته می‌شود، رد اثر حساسیت به بی حسی موضعی بوده و باید به اطلاع پزشک معالج برسد.
  • خارش کم پس کاشت مو در اثر بهبود یافتن زخم‌ها ایجاد می‌شود. با این حال در صورت شدت یافتن، ممکن است نشانه‌ای از عفونت باشد.
  • خشکی پوست و پوسته پوسته شدن در ناحیه کاشت یکی از عوارض کاشت مو است که در بسیاری از بیماران دیده می‌شود. برای التیام این عارضه و یا خارش موهای کاشته شده، باید از اسپری‌های شستشو دهنده و شامپوهای مخصوص بعد از کاشت مو استفاده کنید.
  • قرمز شدن پوست ناحیه کاشت هم از عوارض رایج بعد از کاشت مو است. با این حال مانند خارش پوست سر بعد از کاشت، قرمزی و التهاب هم ممکن است نشانه‌ای از عفونت باشد.
  • بی حسی بی حسی و گزگز شدن بعد از کاشت مو در اثر باقی‌ماندن اثرات داروهای بیهوشی موضعی است. با این حال در برخی از وارد، پس از کاشت مو اعصاب ناحیه سر دچار آسیب می‌شوند. در برخی موارد این آسیب منجر به بیحسی موقت پوست سر شده است.
  • درد برخی از روش‌های کاشت مو مثل روش کاشت نواری به دلیل ایجاد زخم‌های عمیق روی پوست، تا مدتی بعد از جراحی بیمار را با درد رو به رو خواهد کرد. همچنین جای زخم و خونریزی بعد از کاشت هم از عوارض کاشت مو به روش FUT‌ است.
  • رشد کم گرافت ها یا جا به جا شدن آن ها  از بدترین عوارض کاشت مو است. این عارضه معمولا رد اثر دستکاری گرافت‌های کاشته شده، شستشوی نامناسب یا خوابیدن غیر اساندارد بعد از کاشت مو روی می‌دهد.
  • عفونت و تشکیل کیست یکی از عوارض کاشت مو است که پزشک هواره سعی در کنترل آن دارد. در صورت خارج شدن عفونت از کمترل با نکروز یا زخم ایسکمیک رو به رو خواهیم شد. این عارضه در کنار تشکیل هماتوم Haematoma یکی از بدترین عوارض کاشت مو به شمار می‌رود.
  • مرگ در اثر کاشت مو در اثر سنکوپ را باید بدتری عارضه‌ای دانست که ممکن است در جراحی کاشت مو به آن رو به شویم. سنکوپ و ایست قلبی معمولا در اثر حساسیت شدید به داروهای بیهوشی اتفاق می‌افتد. به همین دلیل باید توصیه‌های پزشکی قبل از اشت مو را جدی گرفته، و تمامی آزمایش‌های لازم را برای کاشت مو حتما انجام دهید.

مقاله‌ای که برای شما آماده کردیم، مربوط به بلاگ ره یا بوده و می‌توانید نکات جذاب و آموزش‌های دیگر را در صفحه مربوطه مطالعه کنید. می‌توانید برای دریافت انواع خدمات زیبایی از خدمات کلینیک پوست و مو ره یا بهره ببرید.

نظرات و سوالات شما

0 0 رای ها
امتیاز
اشتراک در
اطلاع از
2 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

رزرو و دریافت نوبت مشاوره ره‌یا

انتخاب خدمت*
نام شما*
ایمیل شما*
شماره تلفن شما*