خانه » کاشت مو » تفاوت کاشت مو آقایان و خانم‌ها در چیست؟
آخرین مقالات

تفاوت کاشت مو آقایان و خانم‌ها در چیست؟

تفاوت کاشت مو آقایان و خانم‌ها در چیست؟

فهرست مطالب

ریزش مو در زنان و مردان عمدتا دلایل یکسانی دارد. علت ریزش مو می‌تواند ارثی، تغییرات هورمونی، بیماری، یا صرفا بخشی طبیعی از روند پیری باشد. هرکسی ممکن است دچار ریزش مو شود اما این پدیده در مردان شایع‌تر است و می‌توان از روش‌های درمان ریزش مو استفاده کرد. کاشت مو از مواردی است که می‌توان آن را مطابق نیاز فرد انجام داد، به ویژه درمورد رویش موی مردانه و زنانه. البته عوامل دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند روند کاشت مو را در مردان و زنان متفاوت کنند. برای اطلاع از تفاوت‌های کاشت مو در مردان و زنان ادامه این مقاله را بخوانید.

خدمات کلینیک ره یا: کاشت مو با تخفیف ویژه

کاشت مو در آقایان

کاشت مو در آقایان

مردانی که قصد انجام عمل جراحی کاشت مو را دارند، باید این مسئله را به خاطر داشته باشند که ابتدا لازم است جراح ریزش موی ایشان و اینکه آیا روند ریزش مو شروع شده است یا خیر را بررسی کند. در صورتی که بیمار برای کاشت مو عجله کند و پیش از شروع ریزش مو عمل کاشت مو را انجام دهد، ممکن است خط موی او بازسازی شود اما با گذشت زمان یک ناحیه از مرکز سر او دچار طاسی شود.

عمل کاشت مو در مردان معمولا با استخراج گرافت از پشت سر فرد که دچار ریزش مو نشده است انجام می‌شود. جراح با استفاده از متد FUT بخشی از پوست سر را برمی‌دارد و به ناحیه‌ای که دچار ریزش مو شده است پیوند می‌زند.

کاشت مو در خانم‌ها

کاشت مو در خانم‌ها

از آنجا که در زنان بخش‌های دیگری از پوست سر دچار ریزش مو می‌شود،‌ روند کاشت مو برای زنان متفاوت از مردان است. فولیکول‌های مو را نمی‌توان از پشت سر استخراج کرد، چرا که این ناحیه از سر در زنان مستعد ریزش مو است. موهایی که از این ناحیه استخراج و در بخش دیگری از سر کاشته می‌شوند، دچار ریزش خواهند شد. همچنین از آنجا که در زنان خط رویش مو در جلوی سر دچار ریزش نمی‌شود و معمولا ریزش مو در مرکز سر اتفاق می‌افتد، کاشت مو برای زنان با هدف پر پشت کردن موها انجام می‌شود و نه فریم کردن صورت از طریق تغییر خط رویش مو.

تفاوت کاشت مو در آقایان و خانم‌ها

کاشت مو در مردان و زنان تفاوت‌هایی بایکدیگر دارند، از جمله:

تفاوت ریزش مو در آقایان و خانم‌ها

تفاوت ریزش مو در آقایان و خانم‌ها

ریزش موی آندروژنیک یک بیماری ژنتیکی است که مردان و زنان را درگیر می‌کند. در افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، گرچه دلیل ریزش مو یکسان است اما میزان پیشرفت آن متفاوت است.

بیشتر بخوانید: ماساژ موهای کاشته شده

ریزش موی مردانه و زنانه هردو بر اثر افزایش حساسیت به هورمون‌های جنسی مردانه به وجود می‌آیند. تستوسترون که در بدن زنان نیز به مقدار مشخصی وجود دارد در تماس با آنزیم خاصی به دی هیدروتستوسترون (DHT) تبدیل می‌شود. DHT موجب ریزش مو با الگوی مردانه می‌شود، حتی اگر گفته شود که بر دیگر بخش‌های بدن تاثیرات مثبتی برجای می‌گذارد.

ریزش موی آندروژنیک در هر دو جنس باعث کوتاه شدن فاز رشد مو (آناژن) می‌شود. همچنین پس از ریزش موها، زمان بیشتری تا شروع یک فاز آناژن دیگر طول می‌کشد. بنابراین، در طول چرخه طبیعی رشد موها زمان بیشتری نیاز است تا موها مجددا رشد کنند. علاوه‌براین، ریزش موی آندروژنیک موجب کوچک شدن فولیکول‌ها می‌شود. با کوچک شدن فولیکول، ساقه مو کوتاه‌تر و نازک‌تر می‌شود.

تفاوت ریزش مو در زنان و مردان در واقع تفاوت در الگوی ریزش مو است. ریزش مو در مردان از خط موی جلویی سر شروع می‌شود. موها از این خط شروع به ریزش و کم پشت شدن می‌کنند و ریزش مو به سمت مرکز سر می‌رود. در زنان ریزش مو از بخش مرکزی سر به سمت بیرون شروع می‌شود.

الگوی پیشرفت ریزش مو مشخصه اصلی در تمایز ریزش مو با الگوی مردانه و زنانه است. در مردان عقب نشینی خط رویش مو از بالای شقیقه‌ها شروع شده و در نهایت مانند حرف M می‌شود. موها در بالای سر نیز دچار ریزش می‌شوند که معمولا به سمت طاسی پیش می‌رود. در زنان ریزش موی آندروژنیک در ابتدا موجب کم پشت شدن تدریجی خط رویش مو می‌شود و در ادامه، موهای بالای سر شروع به ریزش می‌کنند. عقب رفتن خط رویش مو در زنان به ندرت اتفاق می‌افتد و زنان معمولا دچار طاسی نمی‌شوند.

تفاوت پروسه‌ کاشت مو در زنان و مردان

پس از اینکه تشخیص انجام شد و بانک مو نیز مشخص شد، معمولا اجزای فنی استخراج مو برای بیماران مختلف یکسان است. تنها تفاوت در این است که پوست سر زنان کوچکتر و سف‌تر از مردان است و جراح باید در تعیین عمق استخراج فولیکول‌ها دقت بالایی داشته باشد. نتیجه دلخواه اکثر مردان شامل جبران موهای از دست رفته در خط رویش جلویی و عقب رفتگی موها در بخش شقیقه‌ها است. برای این منظور، جراح موها را در جهتی متمایل به سمت جلو پیوند می‌زند. اگر هنوز به اندازه کافی موی اهدا کننده باقی مانده باشد، جراح مرکز سر مرد را که دچار ریزش مو شده است پر می‌کند. با این حال در کاشت مو برای زنان، پزشک می‌خواهد فریم صورت (گردی خط رویش مو که صورت را احاطه می‌کند) را بازیابی کند. در صورتی که موی اهدایی کافی برای تمام نواحی سر موجود نباشد، جراح تمرکز خود را بر روی خط رویش جلویی، شقیقه‌ها و بخش جلویی سر می‌گذارد تا بتواند صورت فرد را به خوبی فریم کند. پس از اینکه پزشک به تراکم موی کافی در نواحی که اشاره شد دست پیدا کرد، فرد می‌تواند با حالت دادن به موهای جدید خود کم پشتی نواحی پشتی سرش را پنهان کند. کاشت مو در زنان نسبتا دشوارتر است، زیرا بازیابی خط جلویی رویش مو در زنان به علت انحنای منحصر به فرد، تغییر جهت و الگوهای رویش موها بسیار پیچیده است. از نظر تکنیک‌های پیوند مو نیز باید گفت تکنیک‌هایی که برای ترمیم مو به کار می‌روند در زنان و مردان یکسان است.

تفاوت ظاهر مو بعد از کاشت برای زنان و مردان

پس از پایان درمان، زنان می‌توانند با فر کردن، مدل دادن و رنگ کردن موها ظاهر موهای تازه کاشته شده خود را به طرز چشمگیری بهبود دهند. مهمترین مسئله ای که باید از آن پیشگیری شود ایجاد زخم نمایان در پوست سر است. به همین خاطر است که پزشکان به مردان توصیه می‌کنند موهایشان را خیلی کوتاه نکنند تا جای زخم قابل مشاهده نباشد. چالش برانگیزترین جنبه کاشت مو برای زنان ثبات بانک مو است.

مراقبت‌های کاشت مو در زنان و مردان

مراقبت‌های پس از کاشت مو تفاوت چندانی در زنان و مردان ندارد اما عواملی وجود دارد که ممکن است نحوه مراقبت از موهای تازه کاشته شده را در دو جنس متفاوت کند. به عنوان مثال بهبودی و مراقبت از موهای کاشته شده به روش بدون نیاز به تراشیدن (No shave) به علت بلند بودن موها کمی سخت‌تر است.

هزینه‌های کاشت مو در زنان و مردان

پروسه کاشت مو در زنان و مردان بایکدیگر تفاوت زیادی ندارد و هزینه درمان به تعداد گراف‌های کاشته شده و وضعیت دقیق خود فرد بستگی دارد. البته در کاشت مو برای زنان معمولا از تعداد کمتری گرافت استفاده می‌شود و به همین خاطر ممکن است کمی ارزانتر باشد. با این وجود ممکن است عوامل دیگری نیز وجود داشته باشد. به عنوان مثال خانم‌ها بیشتر از آقایان به کاشت مو بدون نیاز به تراشیدن تمایل دارند و هزینه این روش کاشت مو نیز از دیگر روش ها بیشتر است.

بیشتر بخوانید: درصد موفقیت کاشت مو چقدر است؟

سوالات متداول

آیا مردان بیشتر از زنان خواهان کاشت مو هستند؟

مطابق گزارش انجمن بین المللی جراحی ترمیم مو (سال 2022) 87.3 درصد از بیمارانی که عمل کاشت مو را انجام میدهند، مرد هستند. از هر 13 مرد یک نفر عمل کاشت مو را انجام میدهد. مردان 5.3 برابر بیشتر از زنان به دنبال درمان ریزش مو هستند.

آیا موی مردان و زنان از نظر فیزیولوژیکی با یکدیگر تفاوت دارد؟

خیر موی مردان و زنان کاملا یکسان است. از آنجا که ژن‌های مربوط به رویش مو در کروموزوم‌های معمولی یافت می‌شوند تحت تاثیر جنسیت فرد نیستند.

آیا عمل کاشت مو برای زنان زمان بیشتری می‌برد؟

زمان انجام این عمل به ناحیه تحت درمان و تعداد گرافت‌های کاشته شده و شرایط دقیق فرد بستگی دارد.

آیا عوارض جانبی کاشت مو برای مردان و زنان متفاوت است؟

خیر، عوارض جانبی کاشت مو در مردان و زنان مشابه است و تفاوتی ندارد.

آیا مدت زمان لازم برای رویش موهای کاشته شده در مردان و زنان متفاوت است؟

خیر، در هردوی آنها حدودا 6 ماه زمان لازم است تا موهای کاشته شده رشد کنند. پس از جلسه کاشت مو موهای کاشته شده ظاهری طبیعی به خود میگیرند و به رشد خود ادامه میدهند.

آیا کاشت مو بدون نیاز به تراشیدن برای مردان و زنان امکان پذیر است؟

بله، کاشت مو بدون نیاز به تراشیدن کاملا امکان‌پذیر است خصوصا برای خانم‌هایی که مایل نیستند موهایشان را بتراشند.

مقاله‌ای که برای شما آماده کردیم، مربوط به بلاگ ره یا بوده و می‌توانید نکات جذاب و آموزش‌های دیگر را در صفحه مربوطه مطالعه کنید. می‌توانید برای دریافت انواع خدمات زیبایی از خدمات کلینیک پوست و مو ره یا بهره ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *