خانه » کاشت مو » کاشت مو به روش غیر جراحی و بدون خونریزی: بررسی روش‌ها و مزایا
آخرین مقالات

کاشت مو به روش غیر جراحی و بدون خونریزی: بررسی روش‌ها و مزایا

کاشت مو به روش غیر جراحی

فهرست مطالب

کاشت مو به روش غیرجراحی یکی از عناوین وسوسه انگیز برای خانم‌ها و آقایانی است که به دنبال کاشت مو  غیرتهاجمی هستند و از جراحی و عوارض پس از آن می‌ترسند. در این مقاله ما به بررسی روش‌های مختلف کاشت مو غیرجراحی می‌پردازیم و تهاجمی و یا غیرتهاجمی بودن هر یک از آن‌ها را برررسی خواهیم کرد.

روش‌های کاشت مو غیرجراحی

روش‌های غیرجراحی کاشت مو را می‌توان به دو دسته کم تهاجمی و غیرتهاجمی تقسیم کرد.

ماینوکسیدیل و فیناستراید

ماینوکسیدیل و فیناستراید

ماینوکسیدیل یک داروی جایگزین است که به صورت موضعی روی پوست سر استفاده می‌شود. این دارو کمک می‌کند تا جریان سالم خون به فولیکول‌های مو روی پوست سر افزایش یابد و اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز آن‌ها برای رشد سالم را تامین کند. این دارو یک راهکار طبیعی است که می‌تواند باعث رویش مجدد موهایتان شود.

فیناستراید دارویی است که با مسدود کردن علت اصلی ریزش مو، هورمونی به نام دی هیدروتستوسترون یا  DHT، طاسی با الگوی مردانه را درمان می‌کند. این هورمون باعث می‌شود که فولیکول‌های مو ضعیف و کوچک شده و در نهایت رشد مو متوقف شود.

با این حال، فیناستراید در فرآیند تولید DHT در بدن شما دخالت می‌کند. در نتیجه، فولیکول‌های مو تقویت شده و مو می‌تواند دوباره رشد کند. در حالی که نتایج آنی رشد مو را ندارد، در یک مطالعه در سال 2012، 87 درصد از مردانی که از آن استفاده کردند علائم رشد مجدد طبیعی مو را در طول زمان از خود نشان دادند.

مزوتراپی

مزوتراپی

مزوتراپی، تکنیکی است که شامل تزریق مستقیم داروها به پوست سر است. این یک روش غیرتهاجمی ترمیم مو است. هر ویال‌، شامل عصاره‌های گیاهی طبیعی، عوامل هومیوپاتی، گشادکننده عروق، فیناستراید و ماینوکسیدیل و ویتامین‌ها بوده که با مزوگان تزریق می‌شود. ماینوکسیدیل و فیناستراید نقش ثابتی در مدیریت ریزش مو دارند.

پی آر پی

پی آر پی

پی آر پی، مخفف “پلاسمای غنی از پلاکت” است. پلاسمای غنی از پلاکت از بهترین پلاسمای غنی خون شما تشکیل شده است، زیرا جراحات را سریع‌تر بهبود بخشیده، فاکتورهای رشد را تشویق می‌کند و همچنین سطح کلاژن و سلول‌های بنیادی را افزایش می‌دهد؛ سلول‌هایی که به طور طبیعی در بدن تولید شده تا شما را جوان و شاداب نگه دارند. پی آر پی، یک روش غیرتهاجمی کاشت مو است. همچنین انقلابی در درمان ریزش مو است و می‌تواند بدون نیاز به جراحی به طور موثری موها را دوباره رشد دهد.

معایب روش‌های غیرجراحی کاشت مو

روش‌های غیرجراحی کاشت مو درکنار تمام مزایا و خوبی های آن، معایبی دارند که چشم پوشی از آن ممکن نیست. برای رسیدن به نتیجه مطلوب، تمامی این روش‌ها بایستی به طور مستمر و حداقل چند جلسه انجام شوند. به علاوه هزینه تکرار کردن جلسات مزوتراپی و یا خرید داروهای تقویت مو ممکن است در طولانی مدت بیشتر از هزینه کاشت مو شود.

به طور کلی، هر دارویی عوارض جانبی دارد. به عنوام مثال، ماینوکسودیل می‌تواند باعث ریزش موهای شما قبل از رویش مجدد موهای جدید شود. همچنین ممکن است باعث تحریک پوست سر، رشد موهای زائد در پوست صورت و دست‌ها و افزایش ضربان قلب شود. همچنین برای جلوگیری از ریزش بیشتر مو و تحریک رشد به حداقل 6 ماه درمان نیاز دارید.

یک نکته منفی که میان تمام روش‌های غیرجراحی مشترک است، این است که هیچکدام از این روش‌ها نمی‌توانند نتیجه آنی داشته باشند و درنتیجه ممکن است به مرور زمان فرد را دلسرد کرده و نتواند تمام مراحل درمان را طی کند. لازم به ذکر است که در روش‌های غیرجراحی استمرار و تداوم بسیار اهمیت دارد و فراموش کردن داروها و یا به تعویق انداختن جلسات در نتیجه نهایی تأثیر بسزایی خواهد داشت.

اگر می‌خواهید یک راه حل مادام العمر را امتحان کنید، روش‌های کاشت مو کم‌تهاجمی وجود دارند که خونریزی تقریباً صفر داشته که خود نکته مثبتی است.

آیا کاشت مو به طور کلی یک عمل جراحی تهاجمی است؟

آیا کاشت مو به طور کلی یک عمل جراحی تهاجمی است

از نظر فنی، کاشت مو در واقع یک عمل جراحی پلاستیک است. این روش کم تهاجمی در نظر گرفته می‌شود، به این معنی که به طور کلی به عنوان یک روش سرپایی بدون بیهوشی عمومی انجام می‌شود. همچنین این روش جراحی سنتی “زیر تیغ جراحی رفتن” نیست، اما با این وجود جراحی محسوب می‌شود. بحث اصلی این است که آیا جراحی کاشت مو عوارض یک جراحی واقعی را دارد یا خیر.

تفاوت‌های جراحی کاشت مو با جراحی‌های عمومی

تفاوت‌های جراحی کاشت مو با جراحی‌های عمومی

برای جراحی کاشت موی خود نیازی نیست نگران مشکلات و عوارض آن باشید، زیرا این نوع از جراحی درجه تهاجمی بسیار پایینی دارد و دارای کمترین عوارض ممکن است. برای آسودگی خاطر شما ما جراحی کاشت مو را با جراحی عمومی در جدول زیر مقایسه کردیم.

انواع جراحی‌های عمومی جراحی کاشت مو
بیهوشی کامل دارد که بدن را در استرس بیشتری قرار میدهد که نیاز به زمان ریکاوری بیشتری داشته و ممکن است عوارضی مثل تهوع، گیجی و گلودرد داشته باشد. بیهوشی موضعی و گاهی تنها از کرم های بی حسی استفاده میشود.
عموماً با خونریزی های شدید همراه است. خون ریزی بسیار جزئی دارد.
بیمار در حین فرآیند هوشیار نیست. بیمار در حین جراحی هوشیار است.
عموماً جراحات و زخم‌های عمیق و همراه با بخیه دارد. زخم‌ها و بخیه‌های سطحی لایه اپیدرم پوست.
عموماً بیماران نیاز به چند روز بستری در بیمارستان دارند. بیمار سریعاً می‌تواند به کار و فعالیت‌های روزانه بازگردد.

تنها یک نگاه به جدول بالا کافی است تا ببینید که جراحی کاشت مو را به سختی می‌توان یک عمل جراحی تهاجمی رایج دانست و شاید بتوان آن را یک فرآیند کم تهاجی دانست.

اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که از عمل جراحی، خون، بیهوشی و به طور کلی هرگونه عوارض جانبی مرتبط با فرآیندهای جراحی و غیرجراحی واهمه دارید، بهتر از است تا با هم عوارض جراحی کاشت مو را بررسی کنیم.

مزایای کاشت مو

مزایای کاشت مو

  • بهبود ظاهر: این روش قسمت‌های طاس سر را پر می‌کند که به اعتماد به نفس شما کمک می‌کند.
  • درمان دائمی.
  • مراقبت حداقلی: بعد از جراحی مراقبت خاصی نیاز نیست انجام شود. این به این دلیل است که موهای کاشته شده شبیه موهای معمولی هستند. همچنین، هیچ ماده شیمیایی یا شامپویی برای حفظ تراکم مو مورد نیاز نیست.
  • صرفه جویی در هزینه در طولانی مدت: کاشت مو می‌تواند یک روش دائمی برای رشد موها باشد.

کاشت مو بدون درد، خونریزی و کاملاً کم تهاجمی

کاشت مو بدون درد، خونریزی

با پیشرفت تکنولوژی کاشت مو، روش‌های جدید کاشت مو عملاً بدون درد و خونریزی هستند. در روش‌های قدیمی‌تر کاشت مو که امروزه نیز طرفداران خاص خودش را دارد (مثل FUT) برای استخراج فولیکول‌های مو ابتدا یک برش در بانک مو یا ناحیه پس سر بیمار داده و سپس بخیه زده می‌شود.

اگرچه زخم و اسکار ناشی از این بخیه نیز با موهای پشت سر پوشیده می‌شود، اما این روش چالش‌ها و مشکلات خود را دارد. بنابراین در تکنولوژی‌های نوین کاشت مو به جای یک برش عرضی، از پانچ‌های بسیار باریک برای استخراج فولیکول‌های مو استفاده می‌شود که تقریباً هیچگونه زخم و خونریزی برجای نمی‌گذارد. به علاوه در این روش‌ها، با وجود بی‌حسی موضعی بیمار هیچگونه دردی نیز احساس نمی‌کند. بنابراین با توجه به نتیجه سریع‌تر و درصد موفقیت بالاتر می‌توان گفت که این روش‌های کم تهاجمی محبوبیت بسیاری میان زیباجویان پیدا کرده‌اند.

روش کاشت مو FUE

روش کاشت مو FUE

استخراج واحد فولیکولی (FUE) یک روش کم تهاجمی برای کاشت مو است که نیاز به برش کوچک را برطرف می‌کند. این تکنیک می‌تواند به عنوان یک جایگزین مهم برای کاشت موی سنتی در بیماران عمل کند. باتوجه به اینکه در این روش از پانج‌های بسیار کوچک و ظریف برای برداشت فولیکول‌های مو استفاده می‌شود هیچگونه زخم ناخوشایندی پس از عمل وجود نخواهد داشت. در تصویر بالا شما بانک موی فردی را 7 روز پس از جراحی مشاهده می‌کنید، که جای هیچگونه اسکار و زخم ناخوشایندی ندارد.

در FUE، واحدهای فولیکولی منفرد مستقیماً از ناحیه اهداکننده از طریق پانچ‌های بسیار کوچک برداشته می‌شوند؛ لازم است از میکرو پانچ‌های کوچک با اندازه ۰.۶ تا ۰.۸ میلی‌متر استفاده شوند و بنابراین اسکار به‌وجود آمده بسیار کوچک است که قابل تشخیص نیست.

کاشت مو میکروگرافت

روش میکروگرافت، گرافت‌های کوچک مو را (معمولاً شامل 1 تا 4 تار مو) با استفاده از برش‌های کوچکی که به صورت بسته دوخته می‌شوند، برای پیوند از جای برمی‌دارد. سپس فولیکول‌های موی استخراج‌شده در مناطقی که ریزش مو دارند به پوست سر پیوند می‌شوند. گرافت‌های کوچک از روش رشد طبیعی مو تقلید کرده تا زیبایی بیشتری را به همراه داشته باشد. این عمل تحت بی‌حسی موضعی با حداقل زمان بهبودی انجام می‌شود. مزیت اصلی این درمان این است که بیمار خودش اهداکننده است و کم‌ترین جای زخم وجود دارد که به راحتی حتی با موهای بسیار کوتاه پنهان می‌شود.

عوارض و مشکلات احتمالی جراحی کاشت مو

کاشت مو یک روش پزشکی است بنابراین همیشه احتمال بروز عوارض جانبی خاص وجود دارد. با این حال، عوارض آن نادر است و در بیشتر موارد این روش با موفقیت انجام می‌شود.

در زیر برخی از عوارض جانبی احتمالی کاشت مو را آورده‌ایم:

  • خونریزی جزئی
  • عفونت جزئی
  • تورم خفیف پوست سر
  • کبودی دور چشم
  • پوسته‌ای که روی نواحی از پوست سر که از آن مو برداشته شده یا کاشته شده است، ایجاد می‌شود.
  • بی‌حسی موقتی یا از بین رفتن احساس در نواحی تحت درمان پوست سر
  • خارش
  • التهاب یا عفونت فولیکول‌های مو، که به عنوان فولیکولیت شناخته می‌شوند.
  • ریزش ناگهانی موهای کاشته شده که معمولاً موقتی می‌باشد.
  • دسته‌های مو با ظاهر غیر طبیعی

با توجه به موارد بالا می‌ینیم که هیچ کدام از عوارض کاشت مو با جراحی خطرناک و تهدید کننده نیستند که فرد را از زندگی روزمره خود باز بدارند. می‌توان به قطعیت گفت که کاشت مو هیچگونه عوارض بلند مدتی ندارد و تنها دروان نقاهتی کوتاه دارد و علائم آزار دهنده نیز به مروز زمان کاهش می‌یابند.

بایستی توجه داشته باشید که این علائم نیز بسیار نادر هستند و تنها در صورتی رخ می‌دهند که فرد کاشت موی خود را توسط افراد غیر متخصص انجام داده باشد در غیر این صورت متخصصین توانمند کلینیک‌های معتبر، تمامی عوامل را به درستی سنجیده و سپس اقدام به جراحی می‌نمایند.

مقایسه هزینه جراحی کاشت مو با روش‌های غیر جراحی

همانطور که مشاهده می‌کنید روش‌های غیرجراحی مختلفی برای رفع مشکلات ریزش مو وجود دارند که برای استفاده از هرکدام هزینه متفاوتی خواهید پرداخت. مشخص است که استفاده از قرص‌ها و داروهایی تقویتی مثل ماینوکسیدیل هزینه اولیه بالایی ندارند، اما ممکن است مجبور باشید تا مدت طولانی این رویه را ادامه دهید.

روش‌های مزوتراپی و تزریق پی آر پی نیز نسبت به روش‌های کاشت مو ارزان‌تر هستند، اما نیاز به چندین جلسه تکرار دارند. در عین حال روش میکروگرافت و FUE به دلیل استفاده از دستگاه‌های نوین و پیشرفته ممکن است نسبت به روش‌های متداول کاشت مو پر هزینه‌تر باشند.

در نهایت مهم‌ترین نکته این است که در تبلیغات روش‌های غیرجراحی، هرگز گول قیمت کم و تبلیغات پر زرق و برق را نخورید؛ زیرا که این مسئله می‌تواند بر سلامت شما تأثیر بسزایی داشته باشد، به علاوه جراحی کاشت مو تنها یک بار انجام می‌گیرد و نتیجه آن دائمی خواهد بود. از این روی منطقی به نظر می‌آید که یک بار برای سلامتی و زیبایی خود هزینه کنید و دیگر دغدغه و نگرانی نسبت به ریزش موهای خود نداشته باشید.

سخن آخر

به نظر می‌رسد راه حلی برای ریزش مو که بدون نیاز به مداخله پزشکی یا جراحی نتایج فوری را ارائه دهد، در عمل نشدنی است و یا یافتن آن بسیار دشوار است. با این حال، با وجود بسیاری افراد غیرمتخصص، یافتن یک محصول یا خدمات باکیفیت ممکن است دشوار باشد، بنابراین، زمانی که می‌خواهید یک روش پیوند غیرجراحی را امتحان کنید، باید بسیار مراقب باشید.

سوالات متداول

کدام روش کاشت مو بدون جراحی بهترین است؟

پی آر پی موثرترین و پیشگیرانه‌ترین روش غیرجراحی برای ترمیم مو می‌باشد. همانطور که قبل‌تر نیز ذکر شد، PRP، پلاسمای غنی از پلاکت بوده و از پلاکت‌های خون خود بیمار ساخته می‌شود و وقتی دوباره به پوست سر تزریق شود، می‌تواند فولیکول‌های مو را برای تقویت رشد مو تحریک کند.

تزریق PRP چقدر ماندگاری دارد؟

نتایج حاصل از PRP دائمی نیست، ولی به طور متوسط می‌توانند ​​تا 18 ماه دوام داشته باشند. ولی ماندگاری نتایج تا 2 سال، طولانی‌ترین اثر گزارش شده تا به حال می‌باشد.

آیا جراحی کاشت مو درد دارد؟

با وجود داروهای بی‌حسی این روند بدون درد است.

چرا PRP دائمی نیست؟

متأسفانه PRP نمی‌تواند ریزش مو را درمان کند. بلکه فقط می‌تواند به طور موقت توانایی فولیکول‌های شما برای رشد مجدد مو را بازیابی کند. بنابراین، نمی‌توان آن را یک راه حل دائمی در نظر گرفت.

مزوتراپی مو چقدر ماندگاری دارد؟

اثرات مزوتراپی می‌تواند از 12 تا 18 ماه ماندگاری داشته باشد. معمولاً به هشت جلسه درمانی نیاز دارید که هر جلسه حدود نیم ساعت طول می‌کشد. هنگام انجام این درمان باید صبور بود زیرا نتایج ملموس، فقط پس از جلسه پنجم مشاهده می‌شوند.

آیا ماینوکسیدیل می‌تواند طاسی را درمان کند؟

ماینوکسیدیل برای تحریک رشد مو و کاهش طاسی سر استفاده می‌شود. بیشتر برای افراد زیر 40 سال که ریزش موی آن‌ها اخیراً اتفاق افتاده است، موثر است. ماینوکسیدیل هیچ تاثیری در کاهش ریزش مو و رفع دائمی طاسی ندارد؛ زیرا در اصل، اکثر موهای جدید در عرض چند ماه پس از قطع دارو از بین می‌روند.

آیا فیناستراید اثرات دائمی دارد؟

اگر مصرف فیناستراید را متوقف کنید، معمولاً ریزش مو یا علائم بزرگی پروستات عود می‌کند.

آیا موهای طبیعی شما پس از کاشت مو می‌ریزند؟

پس از اینکه فولیکول‌های مو به مناطقی که موهای شما در حال نازک شدن است پیوند زده شد، مدتی طول می‌کشد تا پوست شما بهبود یابد. در واقع، ریزش برخی از موهای شما در سه ماه اول پس از عمل طبیعی است. همچنین بهبودی کامل ممکن است بین 6 تا 12 ماه طول بکشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *