میکرونیدلینگ یک روش درمانی بسیار ساده، ایمن، موثر و موفقیتآمیز است. این تکنیک در ابتدا برای جوانسازی پوست ارائه شد، اما اکنون در زمینههای بسیار گستردهای کاربرد دارد. از آن برای رفع علائم جوش، آکنه، زخم اسکار پس از سانحه و سوختگی، آلوپسی، تزریق دارو، هایپرهیدروز و بسیاری از موارد دیگر استفاده میشود.
علاوهبر این، در طول 10 سال گذشته، نوآوریهای جدیدی در طراحی ابزارهای اولیه این تکنیک ارائه شده است. این امر زمینه را برای اثربخشی این شیوه درمانی افزایش داده است.
از سویی دیگر، این روش را میتوان با تکنیکهای زیبایی دیگر ترکیب کرد تا نتایج بهتری به دست آورد. به طور خاص ، این یک روش بسیار ایمن برای انواع پوست تیره است. در شرایطی که رنگ پوست تیره است، خطر رنگدانه سازی پس از التهاب با سایر تکنیکهایی که به اپیدرم آسیب میرسانند بسیار زیاد است.
میکرونیدلینگ یک روش نسبتاً تهاجمی بوده که شامل سوراخ شدن سطحی و کنترل شده پوست است. در طی آن سوزن های ظریف مینیاتوری بر روی پوست غلتانده میشوند. این تکنیک در طی یک دوره کوتاه مدت، محبوبیت و مقبولیت گستردهای پیدا کرده است زیرا یک روش ساده، ارزان، ایمن و موثر است که نیاز به حداقل آموزش دارد.
به طور سنتی از آن به عنوان یک درمان القایی کلاژن برای جای زخم صورت و جوان سازی پوست استفاده میشود. در حال حاضر نیز به عنوان یک سیستم تزریق دارو کاربرد دارد. با استفاده از آن به راحتی میتوان اقدام به تزریق داروهای درمانی و واکسن نمود.
از آنجا که در میکرونیدلینگ از سوزن بر روی سطح پوست استفاده میشود، میتوان آغاز پیدایش آن را به طب سوزنی نسبت داد. در این روش نیز سوزنها در نقاط خاصی از بدن فرو برده میشوند و منجر به درمان بیماری خواهند شد. به طور خاص میتوان گفت مفهوم میکرونیدلینگ به سال 1995 باز میگردد. در این زمان متخصصان پوست سعی کردند با استفاده از سوزنهای ظریف و اریب، اقدام به رفع جای زخم اسکار بر روی پوست نمایند. هدف آنها زیبایی پوست نبود، بلکه تنها در پی آن بودند تا جریان خون در ناحیه مورد نظر بهبود ببخشند.
در سال 1997 یک جراح پلاستیک، از ابزار خالکوبی بدون جوهر، برای رفع زخمهای پس از جراحی استفاده کرد. در این مرحله نیز زیبایی و جوانسازی پوست هدف نبود. تکنیک میکرونیدلینگ در سال 2000 و 2006 توسط یک مخترع و جراح پلاستیک آلمانی شکل دیگری به خود گرفت. متخصص آلمانی دکتر شوارز، دستگاهی به نام درمارولر را اختراع کرد. این دستگاه یک لوله چرخدار بوده که تقریبا 2.5 سانتیمتر قطر داشت.
بر روی این غلتک، سوزنهای ریزی تعبیه شده بود که با حرکت دستگاه بر روی پوست فرو میرفتند. در سالهای بعد از آن، متخصصان متوجه شدند که در ناحیه مورد نظر، غشای درم از ضخامت خوبی برخوردار بوده و این امر جوانسازی پوست را در پی داشته است. تا این مرحله دستگاه به صورت خشک به کار میرفت، یعنی خبری از تزریق دارو بوسیله سوزنهای ظریف نبود.
در سال 2006، دکتر شوارز، به این فکر افتاد که با استفاده از این سوزنها اقدام به تزریق کلاژن به پوست نماید. در واقع این ایده نیز در درجه اول برای از بین بردن جای زخم اسکار بر روی پوست بود.
در حال حاضر میکرونیدلینگ، به دو روش سنتی و مدرن استفاده میشود. در روش سنتی سوزنها بر روی دستگاه درمارولر قرار میگیرند. درمارولر پزشکی استاندارد دارای یک دسته 12 سانتیمتری همراه با یک استوانه درام شکل به ابعاد 2 × 2 سانتیمتر بوده که در انتهای آن تعبیه شده است. بر روی آن سوراخهای ریزی قرار دارد که محل تعبیه سوزنها هستند.
با توجه به عمق نفوذ، سوزنهای مناسب بر روی آن تعبیه خواهند شد. هر چقدر سوزنها طول بیشتری داشته باشند، یعنی عمق نفوذ آنها بیشتر خواهد بود. این دستگاه باید به آرامی بر سطح پوست حرکت داده شود.
در واقع باید بدانید که درمارولر روش خانگی برای میکرونیدلینگ است. برای این منظور باید به خوبی با طرز کار درمارولر آشنایی داشته باشید. زمانی که از این وسیله در منزل استفاده میکنید باید انتظارات خود را تا همان حد نگه دارید. انتظار نداشته باشید نتیجه میکرونیدلینگ در مطب با نتیجه درمارولر در منزل یکسان باشد. به طور حتم پزشک متخصص فاکتورهای زیادی را برای جوانسازی پوست در نظر میگیرد که از نگاه مردم عادی پنهان است. اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که سلامت و شادابی پوست برای آنها مهم است، درمارولر میتواند به شما کمک کند.
در روش مدرن و مکانیزه از درماپن استفاده میشود. این ابزار شبیه یک قلم بوده که تعدادی سوزن بر روی آن قرار دارد. با حرکت رفت و برگشتی قلم، سوزنها به پوست نفوذ میکنند. در این شرایط میتوانید عمق نفوذ سوزنها را تغییر دهید. این در حالی است که در درمارولر چنین امکانی را نخواهید داشت.
از دیگر مشکلات درمارولر این است که امکان دسترسی به همه جای صورت نیز وجود ندارد. میکرونیدلینگ عموما با استفاده از درماپن در مطب پزشک استفاده خواهد شد. در هر دو تکنیک سعی میشود تا کلاژن سازی در پوست تحریک شود.
از ریزش مو به عنوان آلوپسی نیز یاد میشود. برای جلوگیری از آن روشهای مختلفی مانند مزوتراپی مو و کاشت مو نیز وجود دارد. پزشک با توجه به الگوی طاسی سعی میکند بهترین روش را برای کنترل ریزش مو انتخاب نماید. میکرونیدلینگ نیز میتواند در این زمینه کاربرد داشته باشد. این تکنیک با تحریک کلاژن، باعث ایجاد سلولهای بنیادین خواهد شد. این سلولها در رشد و تقویت تارهای مو موثر هستند. همچنین ماینوکسیدیل مادهایی است که در تحریک رشد مو موثر است. این تکنیک سبب میشود تا جذب این ماده افزایش یابد.
در میکرونیدلینگ با استفاده از درماپن و یا درمارولر، سوزنهای مینیاتوری به درم و یا همان لایه میانی پوست نفوذ خواهند کرد. این امر سبب میشود تا زخمهای کوچکی بر روی پوست ایجاد شود. در واقع متخصص سعی میکند بدون آسیب رساندن به اپیدرم، یک آسیب پوستی کنترل شده ایجاد کند.
نفوذ سوزن به پوست منجر به خونریزی سطحی خواهد شد. در این حالت بدن سعی میکند به طور طبیعی اقدام به ترمیم و بازسازی خود نماید. این امر باعث آزادسازی فاکتوهای مختلف رشد در سطح پوست خواهد شد. فاکتورهای رشد آلفا و بتا (TGF-α TGF-β ) ، پروتئین فعال کننده بافت همبند ، فاکتور رشد فیبروبلاست FGF ) و فاکتور رشد مشتق شده از پلاکت PGF از جمله آنها هستند. سوزنها همچنین رشتههای زخم سخت شده قدیمی را تجزیه کرده و اجازه میدهند دوباره عروق پیدا کنند.
به زبان ساده میتوان گفت در طی میکرونیدلینگ، سوزنها براساس عمق و سرعتی که برای آنها تعریف شده است به عمق پوست نفوذ خواهند کرد. انتخاب عمق و سرعت به نوع پوست و هدف درمانی بستگی دارد. در طی آن بدن شروع به ساختن کلاژن و الاستین خواهد کرد. این دو ماده برای حفظ جوانی و شادابی پوست حیاتی هستند. آنها سبب میشوند تا جای زخم و سایر مشکلات پوستی از بین برود. البته برای رفع آنها به زمان و مراقبت لازم است.
برای اینکه درمان نتیجه بهتری داشته باشد، ممکن است پزشک ابزار را بر روی سطح پوست، چندین بار در جهات مختلف حرکت دهد. همچنین به منظور تحریک کلاژن سازی، متخصص از موادی مانند سرم ویتامین C و یا اسید هیالورونیک نیز استفاده خواهد کرد.
پزشکان توصیه میکنند پس از هر جلسه درمانی، باید به پوست فرصت کافی داد تا کلاژن سازی نماید. به همین دلیل بهتر است یک فاصله چهار تا شش هفتهایی بین آنها وجود داشته باشد. به این ترتیب میتوان از میکرونیدلینگ نتیجه بهتری را انتظار داشت.
نمیتوان گفت میکرونیدلینگ درد غیر قابل تحملی دارد. فرو رفتن سوزنهای ریز قطعا باعث میشود تا شما کمی احساس درد داشته باشید. شدت آن زیاد نیست، به همین دلیل گفته میشود، روشی ایمن و بدون درد است. اینکه در طی آن احساس درد داشته باشید یا نه، تا حدود زیادی به شما بستگی خواهد داشت.
برخی نسبت به کوچکترین تهاجم، احساس درد میکنند و برخی دیگر به راحتی آن را تحمل خواهند کرد. در هر صورت برای اطمینان از اینکه بیمار در طی این روش دردی را حس نکند، از بیحسی موضعی استفاده خواهد شد. برای این منظور ممکن است پزشک از پمادهای بیحسی استفاده نماید.
فراموش نکنید که اگر داروی خاصی مصرف می کنید و یا در حال انجام سایر عمل های زیبایی نظیر بوتاکس ، لیزر موهای زائد ، کاشت ابرو و …. بر روی صورت خود هستید حتما پزشک خود را از این موارد مطلع کنید.
جامعه پزشکی به طور کلی میکرونیدلینگ را ایمن و موثر میداند ، اما هنوز هم خطرات زیادی وجود دارد. خطر اصلی تحریک پوست پس از عمل است. سایر عوارض جانبی می تواند شامل موارد زیر باشد:
از عوارض جانبی جدیتر این تکنیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کلینیک زیبایی ره یا با مدیریت دکتر امید رحمانی و با بهره گیری از تجهیزات و امکانات روز دنیا به ارائه خدمات زیبایی پوست و مو از قبیل لیزر موهای زائد خانمها و آقایان، کاشت ریش و سبیل ، کاشت مو ، لاغری و … می پردازد
برای ویزیت و مشاوره رایگان با شماره 02172803 تماس بگیرید
هدف کلینیک زیبایی ره یا همیشه بر مبنای مشتری مداری بوده و این امر با کمک شما مشتریان عزیر محقق شده است
کلینیک زیبایی ره یا با بهره گیری از علم روز و پیشرفته ترین تجهیزات پزشکی مورد تایید AMWC اروپا و آمریکا با مشاوره رایگان ، سالهاست که با افتخار در عرصه خدمات زیبایی با مدرنترین شیوه ها در سطح کشورهای پیشرفته دنیا در خدمت هموطنان عزیز هستیم
آدرس کلینیک :
تهران خیابان ولیعصر خیابان فرشته (الهیه) جنب مسجد فرشته پلاک 142 طبقه اول
info@rahyaclinic.com