یکی از شایعترین مشکلات پوست و مو در دنیا ریزش مو است. دلایل ریزش متنوع هستند، گاهی از مسائل ژنتیکی نشأت میگیرند و گاهی هم ناشی از بیماریها و اختلالات مختلفاند. مزوتراپی مو یکی از روشهای درمانی نسبتاً جدید با پیشینهای قدیمی است که میتواند بر روی ریزش مو تاثیرات بسیار خوبی داشته باشد.
با استفاده از مزوتراپی تراکم تارهای مو حفظ خواهد شد. در طی آن سعی میشود تا پروتئین، ویتامین و سایر مواد مغذی برای مو فراهم شود. این مواد از طریق سوزن به لایه مزودرم پوست تزریق میشود.
در مزوتراپی مو بیمار دردی را حس نخواهد کرد. و مواد تزریق شده شرایط را برای تغذیه موی سر مهیا کرده و در عین حال آنها را مرطوب نگه خواهد داشت. مزوتراپی متابولیسم سلولها را تسریع کرده، از ایجاد عفونت جلوگیری می کند و تشکیل مو را سرعت میبخشد. در طی این فرآیند موهایی ضخیم، حجیم، قوی، بلند و سالم خواهید داشت. گردش خون در پوست سر بهبود یافته و این امر باعث تازه سازی فولیکولهای مو خواهد شد.
روند بهبودی این تکنیک سریعتر از سایر روشهای درمانی است . مزوتراپی با گذشت زمان به بهبود تعادل هورمونی کمک خواهد کرد. هورمون DHT را غیرفعال کرده و تارهای جدید مو به سرعت ایجاد میشوند. برخلاف تصور عموم مزوتراپی مو با بوتاکس مو متفاوت است و حتما باید توسط متخصص انجام می شود.
چرا مزوتراپی مو؟
ریزش مو دلایل مختلفی دارد. بیشتر مردان به دلایل ژنتیکی دچار این عارضه میشوند. مصرف برخی از داروها و همچنین شرایط محیطی نظیر اضطراب و استرس نیز در ریزش مو دخیل هستند. در هر حال زمانی که تارهای موی خود بر روی شانه و یا بالش میبینید، به این فکر میکنید که چگونه میتوان روند آن را کاهش داد و حتی متوقف کرد. در حال حاضر با استفاده از تکنیکهای مدرن پزشکی میتوان اقدام به کاشت مو کرد. چنانچه در مراحل اولیه ریزش مو، به فکر درمان باشید شاید مزوتراپی مو بتواند به شما کمک کند.
به طور کلی نمیتوان راهحل مناسب و موثری را برای متوقف کردن ریزش مو معرفی کرد. تارهای مو چند سالی رشد کرد و سپس میافتند. در این حالت ریشه مو برای مدتی استراحت کرد و دوباره شرایط را برای رشد تار موی جدید فراهم خواهد کرد. این روند تا آخر عمر ادامه خواهد داشت. بنابراین انتظار میرود که هرگز با کچلی و آلوپسی مواجه نشویم. اما شرایطی وجود دارد که این چرخه را مختل میسازد.
برای مثال با افزایش سن، تعداد تارهای مویی که باید جایگزین موهای ریخته شده شوند، کاهش مییابند. این امر سبب میشود تا به تدریج قسمتهایی از سر خالی شوند. همچنین ضخامت و کیفیت مو کاهش خواهد یافت. این امر سبب میشود تا موهای سر پرپشت به نظر نرسند.
در نظر داشته باشید که مزوتراپی قابل انجام برای ریش و سبیل نمی باشد و در صورت نیاز تکنیک کاشت ریش و سبیل توصیه می شود.
کاربردهای مزوتراپی
در حال حاضر این تکنیک روش درمانی محبوبی است که از آن برای حفظ تارهای مو استفاده میشود. بطورکلی مزوتراپی کاربردهای مختلفی دارد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رفع سلولیت در مناطقی مانند معده ، ران ، باسن ، پاها ، بازوها و صورت
- چین و چروک و خطوط را محو میکند.
- به سفت شدن پوست کمک میکند.
- لکههای رنگی پوست را درمان میکند.
- در درمان آلوپسی موثر است. آلوپسی شرایطی است که باعث ریزش مو میشود.
هدف تکنیک مزوتراپی این است که مسائل اساسی مانند گردش خون ضعیف و التهاب را که باعث آسیب پوست میشود، اصلاح کند. فرمول استانداردی برای مواد تزریق شده در مزوتراپی مو وجود ندارد. به مواد و داروهایی که در این تکنیک استفاده میشود، اصطلاحا کاکتیل و یا کوکتل گفته میشود. ازجمله داروهایی که توشط پزشکان تجویز میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- داروهای تجویزی مانند گشاد کننده عروق و آنتی بیوتیکها. این داروها در دوز تعیین شده تزریق خواهند شد و بنابراین خطری را برای فرد بوجود نخواهند آورد. پنتوکسیفیلین، بوفالومدل و ماینوکسیدیل از جمله این داروها هستند.
- هورمونهایی مانند کلسی تونین و تیروکسین. از کلسی تونین به عنوان یکی از هورمونهای طبیعی بدن یاد میشود که شرایط را برای خونرسانی بیشتر و بهتر فراهم میکند. آنها در تغذیه فولیکولهای مو موثر بوده و بافت پوستی را تقویت میکنند.
- آنزیمهایی مانند کلاژناز و هیالورونیداز
- عصارههای گیاهی
- ویتامینها و مواد معدنی. این مواد نقش مهمی در رشد موها داشته و سلامتی آنها را تضمین میکنند. مس، زینک و یا همان روی، فسفر، منیزیم و سلنیوم از جمله این مواد هستند.
عملکرد مزوتراپی چگونه است؟
در واقع باید گفت مزوتراپی، روشی نوین برای انتقال دارو بوده و تا حدودی تهاجمی نیز است. در این شرایط مواد تزریقی در مقیاسهای میکروسکوپی به ناحیه مورد نظر تزریق خواهند شد. به بیان ساده به جای اینکه داروها خورده شود، تزریق خواهند شد. تزریق میتواند به صورت دستی و کامپیوتری انجام شود. در تزریق دستی، تنظیم دوز دارو و توزیع مساوی آن بر روی پوست سر مشکل بوده و به زمان احتیاج دارد.
در روش مدرن، با استفاده از دستگاه، تزریق به طور یکنواخت و مساوی انجام خواهد شد. دوز داروی تزریق شده، در مانیتور کامپیوتر قابل مشاهده و کنترل است. به این ترتیب تزریق در فواصل منظم انجام میپذیرد. زمانی که از این تکنیک برای جلوگیری از ریزش مو و تقویت آن استفاده میشود، اصطلاحا گفته میشود مزوتراپی مو انجام شده است.
پزشک فقط پس از تشخیص علت ریزش، مواد را به لایه مزودرم تزریق خواهد کرد. به این ترتیب جذب مواد مغذی توسط فولیکولهای مو به حداکثر خواهد رسید. این امر سبب میشود تا فولیکولهای خفته یا نیمه خواب مو فعال شده و تارهای مو رشد بیشتری داشته باشند. در این شرایط مطمئن خواهید شد که پوست سر به میزان کافی دارای اسید آمینه بوده و تولید کراتین تقویت میشود. به همین دلیل، گفته میشود این تکنیک تقریبا برای تمام مشکلات مربوط به پوست سر و مو، یک درمان موثر است.
نتایج مزوتراپی مو پس چه مدتی قابل مشاهده است؟
اولین آثار درمان مزوتراپی مو در حدود 4 ماه بعد از پایان جلسات درمانی شروع به پدیدار شدن میکند. این نتایج میتواند به صورت مداوم و ماندگار باشد، ضمن آنکه توصیه میشود برای حفظ ماندگاری نتایج این عمل، استفاده از آن را در دراز مدت ادامه دهید. اما به طور معمول ، افراد با شرکت در 8 الی 12 جلسه می توانند درمان را انجام دهند و نتیجه عالی اثر بخشی این روش را مشاهده کنند.
انواع روشهای مزوتراپی مو
مزوتراپی برای مو به دو روش انجام میشود:
1-مزوتراپی شیمیایی
در طی آن موادی مانند بوفالومدل ، ماینوکسیدیل ، فیناستراید ، دوتاستراید ، بیوتین ، ویتامینها و سیلیسیم آلی به لایه مزودرم پوست تزریق میشود. این مواد با هم کار میکنند تا رشد طبیعی مو صورت پذیرد. این امر از طریق بهبود گردش خون ، خنثی سازی DHT اضافی ، کاهش التهاب و تحریک تولید کلاژن انجام خواهد شد.
2-مزوتراپی مکانیکی
در این روش پزشک سوراخهای ریزی در ناحیه آسیب دیده ایجاد میکند که باعث رشد مو میشود. این حرکت باعث تولید کلاژن و الاستین خواهد شد. این فرآیند به تشکیل بافتهای جدید در مو کمک خواهد کرد. در طی این فرآیند ، هیچ آسیبی به کلاژن موجود وارد نمیشود.
مزایای مزوتراپی مو
برای مزوتراپی مو مزایای زیادی بیان شده است. از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- این روش بیخطر است.
- به طور محلی و منطقهایی میتوان از آن استفاده نمود.
- مواد مغذی به طور مستقیم در پوست تزریق شده و در اختیار فولیکولهای مو قرار میگیرد.
- خونرسانی را بهبود میبخشد. این امر به دلیل نوع مواد و داروهایی است که در طی درمان استفاده میشود. همانطور که ذکر شد در مزوتراپی مو از داروهای اتساع کننده عروق خونی استفاده خواهد شد. این امر منجر به افزایش جریان خون در ناحیه تزریق میشود. خون دارای مواد مغذی است و به همین دلیل سلولهای این ناحیه به خوبی تقویت خواهند شد.
- داروهایی که در این درمان استفاده میشوند، فولیکولهای مو را تقویت خواهند کرد. این امر بر رشد و کیفیت موها تاثیرگذار است.
- تنظیم چربی پوست از دیگر مزایای مزوتراپی مو است. با تنظیم چربی، ریزش و رویش مو نیز کنترل خواهند شد.
- مدت زمان درمان کوتاه است.
- شانس موفقیت آن بالا است.
- روند ریزش تارهای مو متوقف خواهد شد.
- بیمار پس از هر جلسه درمانی، میتواند به فعالیتهای عادی خود برسد.
- عوارض جانبی مانند آلرژی و تداخل دارویی را به حداقل میرساند.
- از داروهای بیهوشی استفاده نمیشود.
- بهبودی سریع حاصل میشود.
- عملا بدون درد است
- پس از درمان بیمار به مراقبتهای خاص و سخت نیازی نخواهید داشت.
مزوتراپی مو چقدر طول می کشد؟
طول دوره درمان با استفاده از مزوتراپی به فرد بستگی دارد، اما به طور متوسط میتوان گفت حدود چهار ماه باید به خود فرصت دهید. در هر هفته برای شما یک جلسه درمانی در نظر گرفته خواهد شد. در طی آن باید صبور و متین باشید، زیرا نتایج قابل مشاهده پس از جلسه سوم یا چهارم مشاهده میشود. مطمئناً، هنگامی که بدن شروع به پاسخ دادن به درمان میکند ، مدت زمان و دفعات درمان کاهش خواهد یافت.
از مزوتراپی مو چه انتظاری باید داشته باشیم؟
مزوتراپی مو در تحریک بافتهای مو، بازسازی سلولهای اپیدرم و فعالسازی گردش خون بسیار موثر است. این تکنیک یک درمان مکمل برای آن دسته از بیمارانی است که پیوند مو انجام دادهاند. به این ترتیب تارهای مو تقویت خواهند شد. استفاده از این روش در مراحل اولیه ریزش مو تاثیر بیشتری خواهد داشت.
در هر صورت، نباید فراموش کرد که مزوتراپی، طاسی مردانه را درمان نمیکند. اما بعد از عمل کاشت مو میتواند بسیار مفید باشد، زیرا باعث تغذیه و مرطوب شدن پوست سر، تحریک بازسازی سلولها و جریان خون، تقویت فولیکولها، بازگرداندن تعادل هورمونی و از بین بردن عفونتها میشود. این امر به شما کمک میکند تا موهای سالمتر و براقی داشته باشید.
قبل از مزوتراپی مو
قبل از انجام مزوتراپی لازم است، حمام بگیرید. روز مراجعه هیچ آرایشی بر روی موها نباید وجود داشته باشد.
اگر به بیماری خاصی مبتلا بوده و یا داروی خاصی مصرف میکنید، لازم است قبل از شروع درمان موضوع را با پزشک در میان بگذارید. مصرف برخی از داروها روند درمان را مختل خواهد کرد. برای مثال توصیه میشود سه روز قبل از مزوتراپی مو از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و وارفارین اجتناب کنید.
همچنین این درمان در زمان سیکل قاعدگی زنان انجام نخواهد شد.
مراقبت های بعد از مزوتراپی مو
از آنجا که در طی درمان از تزریق استفاده میشود، میتوان بروز تورم را پیشبینی کرد. برای این منظور توصیه میشود پس از پایان جلسه درمانی استراحت کرده و دو بالش زیر سر خود قرار دهید.
پس از درمان، متخصص داروهایی را برای شما تجویز خواهد کرد. در مصرف آنها دقت داشته باشید.
توصیه میشود به مدت دو روز در مکانهایی نظیر استخر و سونا حضور نداشته باشید.
تا یک روز پس از درمان، استحمام نداشته باشید.
سعی کنید در زیر نور مستقیم خورشید قرار نگیرید.
در طی درمان از مواد آرایشی مو و سشوار استفاده نکنید.
با نوک سر انگشتان خود به آرامی پوست سر را ماساژ دهید، این امر سبب میشود تا مواد تزریقی بیشتر جذب شوند.
چه کسانی برای مزوتراپی مو مناسب هستند؟
به طور کلی گفته میشو هر فردی که در مراحل اولیه آلوپسی قرار دارد، میتواند از تکنیک مزوتراپی مو استفاده نماید. قبل از انجام این شیوه درمانی معمولا از بیماران تست آلرژی گرفته خواهد شد. به این طریق متخصص مطمئن خواهد شد که فرد نسبت به داروهای بکار برده شده، حساسیتی نخواهد داشت.
آلوپسی آره آتا نوعی بیماری است که باعث ریزش مو در نواحی مختلف سر میشود. این نواحی در ابتدا کوچک و محدود هستند و ممکن است قابل توجه نباشند. اما با گذشت زمان نواحی کوچک به یکدیگر متصل شده و بخش وسیعی از سر را در برمیگیرند. این شرایط هنگامی ایجاد میشود که سیستم ایمنی بدن به فولیکولهای مو حمله کرده و در نتیجه ریزش مو رخ می دهد.
ریزش موی ناگهانی ممکن است در پوست سر و در بعضی موارد ابروها ، مژهها و صورت و همچنین سایر قسمتهای بدن را درگیر کند. همچنین میتواند به آرامی توسعه یابد و پس از سالها عود نماید. در برخی موارد درمان های ریزش مو فایده ای ندارد و باید از روشهای پیوند مو و کاشت ابرو استفاده نمود.
این شرایط میتواند منجر به ریزش کامل مو شود ، که به آن آلوپسی کامل میگویند. این عارضه میتواند از رشد مجدد مو جلوگیری کند. وقتی موها دوباره رشد میکنند، دوباره با ریزش مواجه خواهند شد. میزان ریزش و رشد مجدد مو در افراد مختلف، متفاوت است.
در حال حاضر هیچ درمانی برای آلوپسی آره آتا وجود ندارد. با این حال، روش های درمانی وجود دارد که ممکن است به رشد سریعتر مو کمک کند و میتواند از ریزش مو در آینده جلوگیری کند که مزوتراپی مو یکی از این روشها بهشمار میرود.
عوارض مزوتراپی مو چیست؟
از آنجا که مزوتراپی مو در سطح میانی پوست انجام میشود، میتوان گفت عارضه چندان جدی در پی نخواهد داشت و بیشتر آنها موقتی هستند. عوارض مزوتراپی مو شدت زیادی نداشته و نمیتوانند برای فرد خطری داشته باشند. در برخی موارد ، برخی از عوارض جانبی مزوتراپی مو میتواند شامل درد خفیف در ناحیه تزریق، خارش، التهاب یا سردرد جزئی باشد.
برای جلوگیری از این عوارض پزشکان معمولاً استفاده از کرمهای ضد التهاب بعد از هر جلسه را توصیه خواهند کرد. علاوهبر این، بیمار پس از گذراندن یک جلسه باید از حضور در مکانهای مرطوب مانند سونا یا استخرها اجتناب کند. همچنین برای محافظت از منطقه تحت درمان لازم است در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرید.
کلینیک زیبایی ره یا با مدیریت دکتر رحمانی و بهره گیری از تجهیزات روز دنیا خدمات مزوتراپی مو را ارائه می دهد. برخی دیگر از خدات این مرکز شامل لیزر موهای زائد ، تزریق چربی ، تزریق ژل ، لیفت صورت ، لاغری با دستگاه کول اسکالپتینگ ، انواع روشهای جوانسازی پوست و … می باشد. برای ویزیت و مشاوره رایگان با شماره های 02122027245 – 02122027186 – 02172803 تماس بگیرید.