خانه » کاشت ابرو » عوارض کاشت ابرو چیست و چگونه از آنها پیشگیری کنیم؟
آخرین مقالات

عوارض کاشت ابرو چیست و چگونه از آنها پیشگیری کنیم؟

عوارض کاشت ابرو چیست و چگونه از آنها پیشگیری کنیم؟

فهرست مطالب

کاشت ابرو به طور کلی یک فرآیند کم عارضه و کم خطر است که در اکثر مواقع نیز نتیجه مطلوبی به همراه دارد. این عوارض جانبی در برخی بیماران دیده شده و برخی دیگر فقط تعدادی از این عوارض را با شدت کم داشته‌اند. بنابراین، اگر کاشت ابرو می‌خواهید انجام دهید، بیان این موارد به معنی این نیستند که قطعا عوارض جانبی خواهید داشت. از سوی دیگر، بسیاری از عوارض جانبی خود به خود به مرور زمان رفع می‌شوند. علاوه‌براین، مراقبت‌های پس از کاشت ابرو و مهارت پزشک نقش مهمی در کاهش شدت عوارض و خطرات کاشت ابرو دارند. لطفا در این مقاله با ما همراه باشید و با عوارض جانبی این روش آشنا شوید.

عوارض متداول کاشت ابرو

دسته‌ای از عوارض بعد از کاشت ابرو معمول و متداول هستند و بروز آنها هیچگونه مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند و اغلب به مرور زمان و با مراقبت صحیح پس از چند روز کاسته خواهند شد.

قرمزی ناحیه کاشت

در اکثر بیماران، لکه‌ای قرمز یا صورتی خفیف در ناحیه اهدا و ابروها، در عرض کمتر از چند روز یا هفته رفع می‌شود. با این حال، در موارد نادر در برخی بیماران قرمزی در ناحیه دریافت کننده برای 8 هفته یا بیشتر، مخصوصا اگر پوست سفیدی داشته باشید، باقی می‌ماند. به طور کلی قرمزی ناحیه کاشت خیلی زود برطرف می‌شود. در صورتی که قرمزی و التهاب شما را آزرده می‌کند، می‌توانید با مشورت پزشک خود از دارو و یا ژل های ضد التهاب استفاده کنید.

خواب و زاویه نامناسب ابروی کاشت شده

خواب و زاویه نامناسب ابروی کاشت شده

فولیکول‌های مو که برای کاشت ابرو استفاده می‌شوند، همانند کاشت مو از ناحیه‌ای به نام اهدا کننده برداشته می‌شوند. این موها نیز با توجه به واکنش بدن، بعد از مدتی همانند موی طبیعی رشد می‌کنند. در طی این دوره، می‌توانید موهایی که بلند می‌شوند را با قیچی کوتاه کنید. در کاشت ابرو، گاهی موی جدیدی که کاشته می‌شود، کمی کج رشد می‌کند.

به طور کلی، بعد از مدتی زاویه و خواب ابرو به شکل عادی خود باز می‌گردد. برای مهار بیرون زدگی و یا خواب نامناسب ابرو می‌توانید با نظر پزشک خود از سرم‌ها و ژل‌های مناسب تقویت کننده ابرو استفاده کنید. علاوه‌براین، می‌توانید از یک هدبند هنگام خواب استفاده کنید تا زاویه‌‌ کاشت ابرو برهم نخورد.

کاشت دقیق، زاویه درست و خواب مناسب ابرو علاوه‌بر جنس ابروی شما، به تکنیک و مهارت دکتر شما نیز وابسته است. ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا متناسب با شکل صورت شما، زاویه مناسبی را برای ابرویتان طراحی کنیم تا از این عارضه به دور باشید.

رنگ و ضخامت موی کاشته شده

این مورد برای هر فرد متفاوت است. بسته به تفاوت جنس و رنگ ابرو و موهای سر ممکن است که تار موهای کاشت شده متفاوت به نظر برسند. برای جلوگیری از این مشکل توصیه می‌شود که حداقل یک ماه پیش از کاشت، موهای خود را رنگ و یا کراتین نکنید، تا تفاوتی میان تار های بانک مو و ابروی کاشت شده نباشد. علاوه‌براین، مهارت تیم پزشکی در انتخاب ناحیه مناسب و مشابه با ابروی شما می‌تواند نتیجه دلخواه را برای شما به ارمغان بیاورد.

کبودی ناحیه کاشت

کبودی ناحیه کاشت

کمی کبودی بعد از جراحی کاشت ابرو ممکن است به وجود بیاید. اگر به دقت دستورالعمل‌های مراقبت پس از جراحی را انجام دهید، کبودی در عرض چند روز رفع می‌شود. اگر کبودی منتشر شد و دردناک بود، لطفا به پزشک مراجعه کنید.

تورم ناحیه‌ کاشت

تورم ناحیه‌ کاشت

ورم پیشانی، ابروها و پلک‌ها بخشی از فرایند بهبودی بوده و احتمالا ممکن است به سمت پایین و در پل بینی، اطراف چشم‌ها و گونه‌ها کشیده شوند. در موارد نادر، ممکن است منجر به تیره شدن دید گردد.

از عصر روز جراحی و تا 3 یا 4 روز آینده، در حالی که بیدار هستید، حداقل 4 تا 6 بار در روز یخ را به مدت 15 تا 20 دقیقه روی پیشانی خود (نه ناحیه پیوند شده) قرار دهید. اگر متوجه شدید که ورم طی دو تا سه روز ایجاد نشد، باید همچنان به قرار دادن یخ ادامه دهید. این کار اقدامی پیشگیرانه است.

لطفا توجه کنید که ورم برای پیوندها ضرری ندارد. اگر حس بهتری ایجاد می‌کند، می‌توانید یخ را در ناحیه اهدا کننده (پشت سر) نیز قرار دهید. این کار ممکن است ورم را کاهش داده و به تسکین برخی دردها کمک کند. درصورت تشدید ورم و ادامه دار شدن آن حتما با پزشک خود مشورت کنید و از مصرف دارو بدون تجویز پزشک جدا خودداری کنید.

دلمه‌های بعد از کاشت ابرو

دلمه‌های بعد از کاشت ابرو

در روز اول پس از درمان، پوسته‌های کوچکی به اندازه یک سر سوزن که فولیکول‌های موی پیوند شده را احاطه کرده‌اند، احتمالاً قابل مشاهده می‌گردند. ممکن است به ظاهر شبیه دانه‌های شن باشند. دلمه‌ها از پیوندها در مقابل بالا رفتن و عفونت محافظت می‌کنند.

این مورد در هر بیمار متفاوت است، اما در مجموع دلمه‌ها و قرمزی ابرو حدودا در عرض چند روز تا 2 هفته از بین می‌روند. وقتی دلمه‌ها ریختند، موهای کوتاهی که کاشته شده‌اند نیز به کلی می‌ریزند. این امری پیش بینی شده است. فولیکول‌ها زنده، سالم و در زیر پوست هستند و موهای جدید در حدود 3 تا 4 ماه بعد رشد می‌کنند.

هر فولیکولی که همراه با دلمه نریزد، حدود 3 تا 6 هفته رشد کرده و سپس به طور کلی می‌ریزد. اگر پوسته‌ها حدودا 7 تا 10 روز بعد نریختند، ده دقیقه قبل از حمام کردن، کمپرس گرم و خیس روی ابروها قرار دهید. این کار را تا هنگامی که پوسته‌ها بریزند ادامه دهید. ممکن است متوجه شوید که دلمه‌ها سفید و یا متورم شده‌اند. این به خاطر اشباع شدن آنها از آب است و جای نگرانی نیست. دلمه‌ها را نکنید یا نتراشید، زیرا این کار می‌تواند باعث ایجاد عفونت شده و ماندگاری پیوندها را به خطر بیندازد. اگر دلمه‌ها بیش از 14 روز باقی ماندند، ممکن است شامپوی استفاده شده به اندازه کافی قوی نبوده باشد. باید توجه کنید که موهای کاشته شده بعد از 7 تا 10 روز کاملا جدا می‌شوند.

خارش در ناحیه کشت ابرو

بعد از درمان، ممکن است در محل اهدا یا دریافت کننده مقداری خارش داشته باشید. خارش بخشی از فرایند ترمیم بوده و نیازی به نگرانی در مورد آن نیست. علت این موضوع خشکی یا رشد موهای جدید است.

لطفا از روز چهارم، دو بار در روز از سرم TCHR Squalane استفاده کنید تا رطوبت پوست را حفظ کرده و دلمه‌ها را نرم کند. اگر حس خارش آزار دهنده است، می‌توانید پماد 1% هیدروکورتیزون یا پماد هیدروکورتیزون 1% با آلوئه (آلوئه کورت) تهیه کرده و روی ناحیه مورد نظر تا 4 بار بمالید، این کار را تا هفت روز پس از درمان انجام دهید.

لطفا به یاد داشته باشید که قبل از استفاده مجدد از هر کدام از این محصولات، صورت خود را بشویید تا از تجمع آنها در ناحیه اهدا یا کاشته شده، پیشگیری گردد. می‌توانید بنادریل 25 میلی‌گرمی را نیز قبل از خواب به صورت خوراکی مصرف کنید. حتما توجه کنید که ابروها را نخارانید، زیرا ممکن است پیوندها از جای خود خارج گردند.

خونریزی ناحیه کاشت

خونریزی ناحیه کاشت

در 24 ساعت اول، داشتن ترشح از محل اهدا و دریافت کننده کاملا طبیعی است. اگر در امتداد ناحیه اهدا کننده خونریزی خفیفی ایجاد شد، با استفاده از گاز مرطوب و آب لوله کشی به مدت 15 تا 20 دقیقه با کف دست خود فشار محکمی روی آن وارد کنید. اگر با فشار محکم به مدت 20 دقیقه، خونریزی متوقف نشد، لطفا به پزشک مراجعه کنید.

بی‌حسی و سوزش در ناحیه‌ کاشت

احتمالا مقداری بی‌حسی‌ در خط بخیه (اگر روش درمانی FUT انجام شود) و در ناحیه پیوند ایجاد گردد. این امر در نتیجه پاره شدن پایانه‌های عصبی کوچکی است که به صورت سطحی در سراسر پوست در طول دوره برداشت پیوندهای دهنده و ایجاد مکان‌های گیرنده قرار دارند. این مورد امری طبیعی بوده و در طی 2 تا 8 ماه برطرف می‌گردد. بعد از بیش از یک سال، برخی بیماران ممکن است متوجه شوند که هنوز نواحی کوچکی بی‌حس هستند. علاوه‌براین، برخی بیماران گاهی ممکن است متوجه برخی سوزش‌ها یا افزایش حساسیت در پوست سر شوند، زیرا این اعصاب در حال بهبود و رشد مجدد هستند.

شوک ریزش مو

شوک ریزش، یک فرآیند فیزیولوژیکی طبیعی است که در آن ریزش دائمی یا موقت یا غیرطبیعی مو در اطراف ناحیه اهداکننده (پشت پوست سر) در پاسخ به استرس ناشی از عمل جراحی به وجود می‌آید. این مورد معمولا در سه ماهه اول بعد از درمان ایجاد می‌گردد. لطفا در این مورد هشیار باشید. اغلب موهایی که دچار شوک می‌شوند بعد از 3 تا 4 ماه (به ندرت بعد از 6 تا 12 ماه) شروع به رویش مجدد می‌کنند.

این ریزش مو حتی ممکن است در ناحیه کاشت شده نیز رخ دهد، اما فولیکول مو در این نواحی سالم است و پس از ریزش، تارهای جدید ابرو شروع به روییدن می‌کنند.

عوارض نادر کاشت ابرو

در این بین برخی از عوارض نظیر عفونت، مشکلاتی هستند که به ندرت روی می‌دهند اما در این حالت نیز جای نگرانی نیست و شرایط به راحتی قابل کنترل هستند. در صورت بهبود نیافتن و بدتر شدن شرایط، حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

عفونت در ناحیه کاشت

مانند هر عمل جراحی، همیشه خطر عفونت وجود دارد. کاشت مو باید در اتاق جراحی استریل (تمیز) انجام شود تا این خطر به حداقل برسد. عفونت به شدت نادر است. به منظور اجتناب از عفونت، از قرار گرفتن در معرض آلودگی و کثیفی تا چند روز بعد از درمان اجتناب کنید.

اگر التهاب و یا عفونت فولیکول موی پوست ایجاد شد، لطفا بلافاصله با پزشک تماس بگیرید. شایع‌ترین علائم، جوش‌های سر قرمز یا سفید بسیار همراه با قرمزی اطراف، خارش شدید، درد خفیف، حساسیت به لمس و ترشحات احتمالی است.

از آنجایی که پیوندها در برش‌های کوچک کاشته شده‌اند، احتمال قرار گرفتن باکتری‌ها در این برش‌ها و ایجاد عفونت در اطراف مو (فولیکولیت) وجود دارند. به طور طبیعی این مشکل را می‌توان به راحتی و با یک قرص آنتی بیوتیک درمان کرد. این قرص باید در عرض 1-2 روز اثر کند و عفونت شما در 7 روز برطرف شود.

گرافت جداشده

لطفا ابروها و ناحیه اهدا کننده را بهم نریزید، زیرا باعث ایجاد اصطکاک در پیوندها می‌گردند. اگر پیوندی از جای خود خارج شود، (گاهی ممکن است در روزهای اول بعد از درمان روی دهد)، در مکان پیوند خونریزی خواهید داشت.

اگر خونریزی شما بیش از حد است، نترسید، به مدت 15 دقیقا با حوله‌ یا گاز مرطوب و بدون ماساژ روی آن فشار بیاورید. اگر پیوند مو تمیز بود، آن را درون محلول سالین (از داروخانه تهیه شود) یا گاز قرار دهید و برای قرار دادن آن در جای خود در عرض یک تا سه روز به پزشک مراجعه کنید. اگر متوجه شدید پوسته‌ها همراه با مو ریزش دارند و خونریزی وجود ندارد، یعنی این موها پیوند نیستند.

موهای رشد کرده در زیر پوست، ضایعاتی مانند جوش هستند که ممکن است در عرض دو هفته تا چند ماه اول پس از کاشت ابرو ایجاد گردند. گاهی، ممکن است زمانی‌ که موهای جدید در سطح رشد می‌کنند نیز این مشکل ایجاد ‌شود. اگر این اتفاق افتاد، پارچه گرم و مرطوبی را به مدت 10 دقیقه روی آن قرار دهید، سه بار در روز این کار را تکرار کنید تا موها به سطح پوست بیایند. ممکن است به صورت جوش بیرون بزنند که بی‌خطر هستند، اما آنها را نترکانید یا نخارانید. می‌توانید از داروی بنزوئیل پراکسید بدون نسخه استفاده کنید تا دو بار در روز به مدت 3 تا 5 روز به منظور کمک به تمیز شدن سریع پوست استفاده کنید. اگر بعد از 3 تا 5 روز بهتر نشد، لطفا به پزشک مراجعه کنید، زیرا ممکن است نیاز به برداشتن موهای زائد داشته باشید. بعلاوه، اگر در هر زمانی این ناحیه قرمز، متورم و دردناک شد یا متوجه چندین قرمزی یا جوش‌های چرکی شدید، به پزشک مراجعه کنید.

بعد از جراحی ممکن است سکسکه کنید. دلیل این موضوع مشخص نیست، اما بعد از کاشت مو از پوست سر، سکسکه به نظر اکثرا روی می‌دهد. معمولا چند ساعت تا چند روز طول می‌کشد.

سکسه یکی از عوارض نادر است که عمدتا در روش FUT و گاها در دیگر روش‌های کاشت ابرو رخ می‌دهد. علت این امر تحریک عصبی است که به دیافراگم متصل است، در نتیجه آسیب و تحریک آن ممکن است فرد را دچار سکسکه کند.

عوارض داروهای بی‌حسی در کاشت ابرو

عوارض داروهای بی‌حسی در کاشت ابرو

استفاده از بی‌حسی موضعی، رایج‌ترین و اجتناب ناپذیرترین روش برای بیماران در اجرای راحت و بی‌درد جراحی است. مشابه روش کاشت مو، امروزه تجهیزات متنوعی برای مصرف بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود. آلرژی به بی‌حسی موضعی به شدت نادر است، اما حتی با استفاده از به روزترین وسایل، نمی‌توان کاملا از بروز عوارض پیشگیری کرد.

هایپرگلیسمی، هیپوگلیسمی، هایپرتنشن و هیپوتنشن، شایع ترین بیماری هایی هستند که می‌توانند باعث ایجاد مشکلات و تنگی نفس در هنگام مصرف بی‌حسی موضعی شوند. به همین دلیل، قبل از جراحی کاشت مو، پزشک باید مطمئن شود که بی‌حسی موضعی برای بیمار مناسب است. این عوارض می‌توانند در هنگام کاشت مو ایجاد شوند و بلافاصله توسط پزشک رفع گردند. بااین‌حال، رایج‌ترین عوارض در رابطه با کاشت ابرو عوارض پس از جراحی هستند.

عوارض روش‌های مختلف کاشت ابرو

هر کدام از روش‌های کاشت ابرو و استخراج مو از بانک مو، می‌توانند عوارض خاص خود را بر جای گذارد.

از آنجایی که این روش نسبت به روش‌های دیگر کاشت ابرو تهاجمی‌تر است‌، عوارض نسبتا بیشتری دارد. اگر روش FUT (روش نواری) را انتخاب کرده‌اید، در کل اکثر آزردگی‌هایی که احساس می‌کنید، به خاطر سفتی پوست سر است. سفتی و یا حساسیت هم در ناحیه پیوند و هم در ناحیه اهدا کننده وجود خواهد داشت. علائم شما به طور کلی بعد از چند روز یا چند هفته بهبود می‌یابد. بیمارانی که تحت درمان FUE قرار می‌گیرند، به مدت چند روز، مقداری درد و آزردگی در ناحیه اهدا کننده دارند. برای رفع این موارد برای شما داروهایی تجویز می‌شود.

از آنجایی که بخیه‌های ناحیه پشت سر در این روش نسبتا گسترده‌تر می‌باشد، لازم است تا بیماران مراقبت بیشتری انجام داده و مدت زمان بیشتری از فعالیت‌های سنگین دوری کنند.

این دو روش کاشت مو از پانچ‌های بسیار ظریف برای استخراج فولیکول‌های مو بهره می‌برند. ازاین‌رو، عوارض بسیار کمی داشته و تقریبا هیچ گونه عارضه شدیدی ایجاد نمی‌کنند. توصیه می‌شود تا برای کاشت ابروهای خود حتما یکی از این دو روش را انتخاب نمایید.

عوارض کاشت ابرو برای زنان در بارداری و شیردهی

به توصیه متخصصین، هرگونه جراحی زیبایی انتخابی در دوران بارداری و شیردهی بایستی به تعویق انداخته شود چون که استفاده از داروهای بی‌حسی می‌تواند برای مادر و کودک خطرآفرین باشد. در دوران شیردهی، مادر می‌تواند با رعایت نکات ایمنی کاشت ابروی خود را انجام دهد.

چگونه از بروز هر گونه عارضه پس از کاشت ابرو جلوگیری کنیم؟

برای داشتن بهترین نتایج و اجتناب از ایجاد هر گونه مشکلی، بعد از درمان باید از ابروهای خود مراقبت کنید. درست همانند دیگر جراحی‌ها، باید به بدن زمان بدهیم تا ترمیم شود.

در ابتدا، به هیچ وجه به ابروهای خود دست  نزنیدT این کار به کاهش احتمال ابتلا به عفونت کمک می‌کند، که قطعاً این عارضه را نمی‌خواهید! در طی روز اول، می‌توانید ابروهای خود را با اسپری فولیکول سالین بشویید تا روند ترمیم بهتر گردد. بعد از 24 ساعت، می‌توانید صورت خود را بشویید و به آرامی با شامپوی تخصصی شسته و به صورت ضربه‌ای خشک کنید. هر کاری که انجام می‌دهید، در طی این دوره موهای کاشته شده را نمالید. این توصیه بعد از کاشت به شما گفته می‌شود.

بعد از درمان، از نوشیدن الکل و سیگار کشیدن اجتناب کنید. الکل خون را رقیق می‌کند و ممکن است باعث خونریزی گردد. داروهای مسکن اعتیادآوری که تجویز می‌شوند را نباید با الکل ترکیب کرد.

حدود 3 تا 7 روز، پوسته‌هایی که روی پیوندها هستند، شروع به ریزش می‌کنند. پس از ریزش پوسته، کمی قرمزی خفیف خواهید داشت و موهای کاشته شده شما در عرض 2 تا 3 هفته آینده می ریزند. این امر در کل طبیعی است! در ماه اول بعد از کاشت مو، از قرار گرفتن در معرض آفتاب بپرهیزید و اگر بیرون می‌روید از کلاه استفاده کنید تا روی موهای کاشته شده سایه قرار بگیرد.

نتیجه‌گیری

کلینیک کاشت موی ما طیف وسیعی از داروها، نکات و ترفندها و محصولات مراقبتی پس از درمان را به منظور کمک به شما در مسیر بهبودی ارائه می‌دهد. بعد از درمان، فرآیند ریکاوری و مراقبت پس از درمان شروع می‌شود و با یک برنامه‌ریزی دقیق و سفارشی به شما در روند درمانی کمک می‌کنند. اگر بعد از دوره ریکاوری هر کدام از موارد بالا را داشتید یا اگر حس کردید عوارض جانبی شدیدتر شد، لطفا با ما تماس بگیرید.

سوالات پرتکرار

دوره بهبودی کاشت ابرو چقدر است؟

متوسط دوره ریکاوری بعد از کاشت ابرو حدود یک هفته است. به مدت چند روز ابروها قرمز، حساس به لمس و متورم خواهند بود.

رفع ورم ابرو چقدر زمان می‌برد؟

ورم ممکن است 5 تا 7 روز طول بکشد و احتمالا 10 تا 14 روز کبودی داشته باشید.

تا چه مدت ناحیه اهدا کننده قرمز است؟

معمولا بین یک تا سه هفته بعد از درمان رفع می‌شود. برخی بیماران ممکن است قرمزی را برای مدت بیشتری داشته باشند.

آیا در کاشت ابرو، اسکار به جا می‌ماند؟

روش‌هایی مانند FUE و SUT هیچ جای زخم بدی در پشت سر به جا نمی‌گذارند. در حقیقت، زمانی که موهای ناحیه اهدا کننده رشد کنند، حتی شما نمی‌توانید بگویید فولیکول‌ها از کجا برداشته شده‌اند.

آیا ممکن است ابروها دوباره رشد نکنند؟

ابروهای شما باید دوباره رشد کنند، مگر اینکه بیماری زمینه‌ای داشته باشید که باعث ریزش موی شما شود.

عوارض کاشت ابرو روی تتو چیست؟

پوست تتو شده حاوی زخم های ریز و التهاب است که کاشت ابرو را دچار مشکل خواهد کرد بنابراین لازم است تا فرد حتما یک ماه ( تا خوب شدن کامل التهاب) صبر کرده و سپس کاشت انجام دهد.

دیگر معایب کاشت ابرو روی تتو عبارتند از:

  • درصد موفقیت پایین
  • بیرون زدگی تتو از ناحیه کاشت
  • زخم و اسکار
  • خونریزی و عفونت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *